UA-39839136-1

lauantai 5. joulukuuta 2015

LUUKKU NO:5

Mitäs tämän päivän luukusta tupsahtaa? 
Hieman päivän kuulumisia...
Aamusella , pillereiden:koelääkkeet , pahoinvointi ja närästys niin ja olihan siinä vielä kipulääkettäkin jälkeen ,  suhautin kahden poikani , ystäväni ja hänen 3 lapsensa kanssa pystyttämään myyntikojua tuonne kylämme seuratalolle.
Saimmekin kakkutukun pippareita ja toffeita kicasti kaupaksi. Se oli se vanhempaintoimikunnan osio. MLLn puolesta saimme myytyä esim: anoppini virkkaamia nallukoita. Myyjäiset kesti kolmisen tuntia (kaksikin olisi riittänyt) ja vilskettä piisasi. Omasta mielestäni joulumyyjäisiksi kylläkin pikkasen liian aikaisin jos joulumatskuja ajatellaan... Laatikoita , limppuja ja kukkia... Ite ostelen niitä vasta lähempänä joulua..
Ukkokulta osti minulle muhkean jouluruusun... tosin kävi tuurilla voittamassa hedelmäpelistä massit :)  On niinku poikani joskus kauan sitten laivaristeilyllä! Riemuissansa esitteli voittorahoja joita lieni noin 10 markkaa... Sitä mitä peliin oli mennyt ENNEN voittoa ei voinut laskea...Ei riittänyt kymppi :) Ihan eri asia!Myyjäisistä päästyämme haimme rummut anoppilan tallista..Jostain kumman syystä ne oli evakoitu sinne jo puolitoista vuotta sitten... Tuolla ne nyt on kasattuna epämääräiseen järjestyykseen. Odottavat vanhimman poijaan kotiin tuloa ja järjestelyä... Omituinen sekamelska ei kuitenkaan estä äänen lähtöä! Näyttäisinkö vieläkin pöljemmältä jos kulkisin omassa kodissani kuulosuojaimet päässä? Kyllähän lasten nyt täytyy saada kokeilla rajojaan ja vanhempien tärykalvoja! Siinä vain olisi yksi muuttuja! Kuinka muistaa ottaa kuulokkeet pois kun lähtisin esim: kyläkaupalle? Ihmettelisin vaan miks kauppias puhuu niin hiljaa? Muu perhe lähti kylän yrittäjien tarjoamaan pikkujouluun.. Mä jäin tänne potemaan pikkusärkyjä...Tää on tätä taas pari päivää...
Toivon ettei kukaan tule huomenna poikkeemaan. Minnuu jotenki riipasee olla huono saamaton emäntä ja piereskellä soffalla. :) No en mä sitä koko aika tee.. Eihän täällä olis erkkikään mun seuranani! Tai no koiruus ehkä...


Se on muuten ihan hassua mitenkä tää elämä menee ylämäkeä lujaa ja sitten mäjähtää alamäessä yhtä lujaa turvalleen.. sitten seuraavaksi onkin kivvaa seesteistä aikaa jolloin saa jotain aikaiseksikin! Ihan hassua! Vaikka sitä säryissään täällä peffa homeessa makaileekin ei aivot simahda kovinkaan pitkäksi aikaa.  Tuhat visiota pyörii mielessä! Eikä vähäisempänä vessan tapetointi tai eteisen maalaus tai yläkerran rappuset.. Voitte vain kuvitella mikä on vastakaiku kun nää suustani pihalle päästän? No moni visio kuolee siinä vaiheessa kun ne on lausuttu.. Mutta kyllä sitä unelmoida saa! Ja mulla nyt on siihen pakkoaikaa :)

 
Arvakkaas montako litraa #Marlin glögiä on meiän perheen kitusiin jo lorahtanut? Veikkaisinko 10 litraa? Ehei..20 litraa?
Perinteinen on parasta ja sitten tullee vaalea.. Maisteltiin ja vertailtiin perinteistä sokerilla ja ilman.. Eipä juurikaan suurta eroa ollut.. paitsi noilla määrillä siinä kadonneessa vyötärössä :)  
Niin eikä vielä olla lähelläkään joulua!!!
Että tämmöstä lötinää ny!
Muistakaa osallistua meneillään oleviin arvontoihin! Lisää satelee....
Muksaa lauantai iltaa sinne!
Onko punkut pikkutalossa hyvin ?

4 kommenttia:

 1. Kerätäänkö teilläkin myyjäisissä lasten leirikouluun rahaa. Tähänkään touhuun ei kymppi riitä. Itse aikanaan leivoin hullun lailla, sitten myyjäisissä värvistelin ja jos ei mennyt kaupaksi ostin leipomukseni. TÄMÄ ON NIIN VÄÄRIN.

  Kipupäivänä muista juoda paljon vitamiinimehua, että olosi olisi parempi. Voimahaleja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu... kerätään... silloin ennen vanhaan kouluilla/kunnilla tuntui olevan rahaa..ainakaan en muista jotta olisi kymppiä tarvinnut kouluun kiikutella.. Harmillista miten muksuiltakin aina vaan nipistetään ja kuinka harvassa ne aktiiviset mutsit on! Kurkkua kuivaa eli muistan juoda! Kiitos haleista <3

   Poista
 2. Onneksi se pahaolo kestää vain muutaman päivän, mutta siinäkin on muutama liikaa. Asenteesi antaa voimaa ja ihailen kyllä tapaasi olla ja kirjoittaa. Hyvälle mielelle tulen joka kerta. Huumoria, se on tärkeää. Kyllä se glögi täälläkin maistuu ja vyötärö katoaa näin joulunaikaan, no metsästellään sitä sitten taas joskus...kaikkee kivaa sinne :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ettäa vierailit blogissani. Tulin vasta vierailulle ja jäin pitkäksi aikaa lukemaan kirjoituksiasi. Voimia sinulle ja perheellesi, sekä ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)