UA-39839136-1

torstai 1. lokakuuta 2015

OSAATKO TUNNISTAA ONNEN TUNTEEN??

Pääsin mukaan ONNIBLOGIT portaaliin ja se jo oli onni sinänsä:) On mukava kuulua johonkin "yhteisöön" , olla samaa suurta perhettä :) 
Meillä on tänään 1.10 Onni-bloggaajien kesken tarinaa Onnesta. Onnen tunteesta! 
Se ei olekkaan kovin helppoa. Koska mitä enemmän asiaa miettii ei sitä aina hoksaakkaan olevansa onnellinen. 
Mistä se onni sitten tulee? Mitä siihen liittyy? Oma 9 vuotias poikani, joka jälleen katseli Armanin ristiretki ohjelmaa sanoi: Kyllä Suomi on turvallinen paikka asua. Täällä ei ole hurrigaaneja eikä taifuuneita. Ei tsunamia eikä tornadoita. Ei ole maanjäristyksiä eikä tulivuorenpurkauksia. Ei ole lapsityövoimaa eikä anakondia...On siis onni asua Suomessa..niin ja eikä meillä ole koulupukua eikä koulueväitä! Sä äiti unohtaisit ne kuitenkin :) No se ei olisi onni millään tapaa se !
 Hmm.. Juuri noita asioita en olisi itse heti hoksannut!
 Mitä se onni minulle sitten merkitse? Hyviä yöunia , levollisia ajtuksia, seesteistä elämää..VASTIKKEELLISTA KEMOTERAPIAA
Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen OLEN ELOSSA! Siltikin vaikka lääkäri muuta veikkasi.Maanpäällinen lääkäri ja taivaan kannella asusteleva Jumala taitavat olla erimieltä eliniän pituudestani :) Toiseksi tulee perhe. Nuo muksut..Viiden lapsen äitinä olen saanut kokea jos jonkin moista onnen hetkeä. Vaikka päivä olisikin mennyt ihan päin mäntyä en millään tavalla voi olla ihailematta nukkuvaa lastani. Siinä näkyy onni jos toinenkin! Jo 27 vuoden ajan :)

Voisin ajatella aamulla kun herään esim.näin: EIKÄ! Joko se kello herättää! Mä en ole saanut nukkua YHTÄÄN! Hitsi kun on niin pimeetäkin ja tuo katti HETI mouruaa ruokaa ja toi KOIRA! Pitääks sun aina olla jaloissa? Mä haluan YKSIN vessaan! Miksei noi mukulat saa noita kenkiään johonkin muualle kuin keskelle lattiaa! Eiks täällä siisteile KUKAAN MUU kuin mä? Eikä! Mikä sää tuo nyt on? TAAS SATAA! Hemmetin lego. SATTUU! ja sitä rataa..enkä vielä olisi päässyt edes keittiöön asti saati saanut mörököllin poistavaa aamukaffetta.
Voin alkaa aamuni myöskin näin: Mitä? Onko jo aamu? Nukuinpas hyvin..Ihana valo tulvii ikkunaverhon välistä :) 
 Oi mun pikku kisu kultu...Heti aamulla olet siinä kehräämässä. Ompa mukavaa kun ei aamullakaan tarvitse mennä yksin vessaan Pyry mun kamu... Hmm.. talvikenkiä pitääkin ostaa 7 paria :)  Kats. Lapsikulta on legoillut illalla ja häneltä onkin ukkeli tippunut..Onkohan tämä tärkeä? Taas sataa..Se onkin hyvä niin juuri istuttamani syyshortensia saa vauhtia juurtumiseen.. Ja jälleen ukko-kulta on ladannut kaffepannun valmiiksi..ei tarvitse kuin painaa päälle... Luulen että onnellisuutta on jokapuolella joka asiassa kunhan vaan osaamme katsoa oikealla tavalla.
Onni voi tulla ämpärin pohjasta männyn siitepölyn suttaamaan rappuseen
 Onnea on tuore pulla
 Onnea on sisutuksellinen matkiminen :)

 Onnea on yhteinen makkarahetki kylän laavulla

 Onnea on saada diblomi syötyäsi puolenvuotta hapatettua haita :)
 Onnea on saada olla "metsuri"
 Huomaa omarakenteinen sinko

 Onnea on syöttää ensimmäistä kertaa päällä olevaa mekkoa ihanille karvapalloille
 Onnea on pelastaa lapsi labyrintistä!


Onnea on kehräävä kisu
Onnea on valtavan hyvin vauhtiin lähtenyt  RoosaNauha 
 keräykseni.. En saa siitä itse mitään vain VALTAVAN HYVÄN MIELEN! ONNEN TUNTEEN :)
Jos omaa onnen ei sitä missään nimessä saa kätkeä. Hymyilemällä saa toisellekkin hyvän tuulen. Me suomalaiset olemme aika jäyheää kansaa.. Luulemme että onni ja ilo vähenee jos sitä jakaa...
Saattaa mennä tovi jotta minuakin lakataan pitämästä "vähän onnellisena" jos hymyilen liikaa :)

 Tämä oli tarinaa onnesta ja muiden mukaan lähteneiden Onni-bloggaajien Onnen tunteet-juttuja pääset lukemaan näistä linkeistä:

27 kommenttia:

 1. Onni on todellakin tuore pulla!! :D

  VastaaPoista
 2. Tää oli hauska! :) ihana! Onnea todella on lämmin pulla ja maito! :) Ja onnea on lasten taideteokset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon lasten taideteokseen mulla onkin yks kevennys: K. 7v osallistui Osuuspankkien kuvataidekilåailuun ja tuli alueen toiseksi omassa luokassaa. Siinä kun palkintoja jaettiin ja pankinjohtajan kanssa kuvaa otettiin sano poika johtajalle: MUN ON KUVA VÄÄRINPÄIN!!! Talvinen , luminen kuusi oli ylösalaisin :) Todellista taidetta :)

   Poista
 3. Mainio kirjoitus! Kyllä se onni varmasti useimmalla äidillä lapsiin linkittyy, vaikka välillä hermoja koetellaankin ♥ Tsemppiä sairauden voittamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Lapsissa on niin paljon välitöntä rakkautta!

   Poista
 4. Sää oot kyllä oikee kaikkien Onnien suurlähettiläs <3. Ainoo joka voi olla samaan aikaan niin tuohtunu, käärmeissään ja silti niin lempee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas! Vallan ajatuksia herättävä analysointi! Hmm... mutta kuule..aikas osuvaa kyllä! Nyt olen tuohtunut oman kummitädin asioista kunnallisen huollon puolella. Ikää on 70 , asuu yksin , päässtä plotti joka vaikuttaa tasapainoon..kaatuilee siis. Menossa leikkaukseen eikä saa kunnallista siivousapua tms.!! Huomenna olen Tuohtunut , käärmeissäni , Niskavuoren Hetana ja juu en ole lempeä!

   Poista
 5. onni on ♥ aina puolitäysi lasi....
  (ja kaverin puoliväliin yltänyt keräys ♥♥♥)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi jaoista <3 Koitan keksiä jotain millä siihen saisi vauhtia!! Onni on <3 sormissa ja sormien väleissä :)!

   Poista
 6. Ja vedet virtaa jälleen kerran valtoimenaan - kiitos taas Birgit ihanasta kirjoituksesta :)
  Ilona

  VastaaPoista
 7. Iihana kirjoitus onnesta <3 Olet ihana <3

  VastaaPoista
 8. Kyllä tämä oli ajatuksia herättävä postaus. Jokainen todella valitsee jokaisena aamuna miten siihen suhtautuu. Voisinkin alkaa opetella positiivista elämänasennetta sillä elämä on liian lyhyt kulmien kurtisteluun :)

  VastaaPoista
 9. Ihana postus! Onni on pienet arkiset asiat♥

  VastaaPoista
 10. Onni löytyy arjesta ja meillä on onneksi vapaus valita miten asioihin suhtaudumme:) Kannatan itse tätä positiivisempaa ajattelua.
  Kiitos Bikke tästä niin positiivisesta ja elämänmakuisesta blogista jota on niin ihana lukea. Onnellista perjantaita! Terkuin Nina

  VastaaPoista
 11. Ajatuksia onnesta. Ennen sanottiin:"kell onni on se onnen kätkeköön." Itse sanoisin :kell onni on se onnen jakakoon.Aina sitä lähdetään onnea etsimään jostain, uskon .että onni asuu meissä itsessämme,pitää vaan katsoa vähän toisesta näkövinkkelistä niinkuin itsekkin kerroit .ajattelemaan asioille myönteinen ja posiitiivinen merkitys, kun asioilla on aina kaksi puolta.miksi siis aina ajattelemme sen huonomman vaitoehdon mukaan.ja on hyvä huomata, että joissakin asioissa on hyväkin,että emme aina saa kaikkea mitä haluamme,kun onnea on enemmän se että meillä on sitä mitä todella tarvitsemme:kuten koti, lapset,perhe ,ystävät,työ,rakkaus,terveys, anteeksianto luonto ja kaikki kauneus ympärillämme.Onnea on ollut minulle,että olen oppinut tuntemaan sinut paremmin .onnea siis meille molemmille . Marjatta

  VastaaPoista
 12. Niinhän se on onnellisuus riippuu ihan omasta katsantokannasta. Usein vaan ei aamuisin jaksa ajatella niitä ihania juttuja kun aivot on vielä tyynyliinassa kiinni ;) Tarvis kyllä...

  VastaaPoista
 13. Kauniita ajatuksia onnesta <3 Onni ei tule etsien vaan eläen on aika hyvä motto minusta :) Mukavaa kun olet päässyt tuohon yhteisöön mukaan <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 14. Onni löytyy niin monista asioista,kun osaa oikein oivaltaa.Sinä osaat <3

  VastaaPoista
 15. Joillekin meistä on suotu taito nähdä onni ja ilon aiheet siinä ihan liki ja joka päivä. jotkut tarpovat pimeässä ja marmattavat, kun eivät osaa tai uskalla laittaa pinkkejä laseja silmilleen. Tai edes putsata pas*'köh köh** lasejaan puhtaaksi.

  VastaaPoista
 16. Olen niin ylpeä sinusta, kun olet niin positiivinen! Ja iloinen, kun jätät aina välillä kommentin blogiini! Ja onnellinen, että olet onnellinen <3

  Ihanaa viikkoa myös sinulle :)

  VastaaPoista
 17. Sinun elämässäsi on ollut kohtalaisen paljon ylämäkiä, suuriakin. Olet selvinnyt positiivisuutesi ja sinnikkyytesi avulla. Pystyt kyykyttämään Ilmaria ja nauttimaan elämän pienistäkin asioista, tuot iloa myös ystäviesi elämään. Olen kiitollinen ja onnellinen että olen saanut tutustua sinuun. See you :) Riitta

  VastaaPoista
 18. Onni on sellainen onnellisuus-lähettiläs ystävänä kuin sinä ❤️

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)