UA-39839136-1

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

TUOKSUT HÄMÄRTÄVÄT AJATTELUTAVAN

Moikkis
Nyt 26.10-1.11 vietetään tuoksutonta viikkoa. Oletko koskaan miettinyt kuinka voimakkaita muistoja saati tunteita tuoksuihin liittyy? Kun ajan pihaan syksyn tuivertamassa ilmassa saatan aistia ruusujeni tuoksun niiden ruskeiden törien päässä. Parkeeraan pihaan eikä koira olekkaan tarhassaan.. Haistan silti sen ilopissan tuoksun :) jonka koira päästää JOKA kerta kotiin tultuamme :)  Astun rappuselle , avaan oven ja tuoksuttelen MIKÄ tuoksujen ja hajujen pöllähdys paiskautuukaan vasten kasvojani! Ihan selvästi havaitsen jonkun käyneen vessassa ja suihkineen väkevän vaniljaista ilmanraikastetta! Joku muu on paistanut jauhelihaa ehkä liian kauan! Joku kolmas on pessyt pyykkiä bio luvililla ja extra määrällä huuhteluainetta! Mahtavaa. Perheen nuoriso on päättänyt ilahduttaa äitiä sytyttämällä  KYMMENEN eri tuoksuista kynttilää..ja katsos.. meillä on partavetteen ja hajuveteen tippuneita vieraita!  Tunnen kuinka hajujen sekamelska alkaa jyhmiä otsani etulohkoa... Näin ei olisi tapahtunut nuoruudessani. Ilmeisesti sitä herkistyy vanhetessaan..  Hyväksi tarkoitettu tuoksu voi aiheuttaa toiselle pahoinvointia, päänsärkyä tai muita oireita.  Jokaisella kodilla on oma tuoksunsa. On juurikin noita bioluvil koteja , huuhteluaineen luvattuja asumuksia... Jopa 40% meistä kärsii jonkin asteisesta "tuoksuallergiasta".  Mutta mitenkä voisimme ottaa toisemme huomioon paremmin? Tarkoittaako se sitä että KAIKKI tuoksut olisi jätettävä pannaan? Ymmärrän hyvin työpaikkoja joissa ihmisiä virtaa sisään ja ulos. Jos jokaisella olisi hajuste "ongelma" lienisi buranalla suurikin menekki.
Kiusin (?) hyvää ystävääni usein uhkaillen suihkivani hänen autonsa täyteen hajuvettä mikäli hän on minulle ilkeä! Toisin sanoen käyttäytyy järkeni äänenä :)  En kuitenkaan tekisi niin koska en halua hänelle ääretötä päänsärkyä... Kunhan uhkailen... Haastoin itseni tuoksuttomaan viikkoon karsimalla hajusteita. Tai siis eihän se ole mikään ongelma koska meillä tuoksuu omasta mielestäni juuri sopivasti vähän. Luonnontuoksuja :)
Kodin pesuaineissa on vaittavana tuoksuttomiakin tuotteita. Esim KIILLON AIRI sarjassa ei ole hajusteita eikä väriaineita..Biohajoavuuskin on erinomaista luokkaa ja tietty puhdistustuloskin :)  Tosin ikkunoihin jää aina niitä rantuja..Mutta se onkin taas pesijän (eli minun) vika :))


Muista siis AIRI


Myönnän kyllä että toisinaan haluan suihkia raikkaan tuoksuita yleispuhdistus ainetta ihan vaan tuoksun lumeeksi.. Vaikka koti ei näyttäisikään "siivotulta" on siellä siivouksen tuoksu :) Huijarimestari :)
Kosmetiikassakin on valinnanvaraa. Vaikkakin Tuoksuyliherkkyys ei ole sama asia kuin hajusteallergia, joka tarkoittaa iholla ilmenevää kosketusallergiaa kosmetiikan hajusteille  , leijuvat käsivoiteiden ja kropparasvojen tuoksut kodin ilmapiirissä. L300 jonka kaikki tuotteet ovat 100% tuoksuttomia ja Elivo , hypotuoksun mestari , ovat tällä hetkellä omia lemppareitani. 


Tuoksuvat tuotteet eivät ole parempia saati tehokkaampia kuin tuoksuttomat tahi miedot kosmetiikkatuotteet. Ja mitä tulee AXEen.. Niin huhhuh.. Siinä oiva esimerkki pikkasen pistävistä hajuista..

Haastankin nyt kaikki mukaan TUOKSUTON VIIKKO 26.10-1.11 kampanjaan.

Huomioi tuoksuyliherkät – ilmoita yhteisönne maksutta mukaan kampanjan tukijaksi

9 kommenttia:

 1. Paras tuoksuhuijaus äkkivieraiden varalle on puoli kuppia vettä ja 1-2tl kardemummaa mikroon kiehahtamaan;D

  VastaaPoista
 2. Kyllä se vain niin on, että vähemmän on enemmän, tuoksuissakin :) Pyykinpesuaineet ovat vaihtuneet neutraaleihin jo aikoja sitten, eikä paluuta entiseen ole. Pitääkin silmäillä tuota Airia seuraavan kerran kun näille hyllyille eksyy - sillä ikkunankuivaimella (ikkunanpesuriksi mainostettu) saa kyllä nopsasti raidatonta jälkeä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo pyykinpesuaineen haisu on niin läpitunkevaa.. Joskus labrajonossakin huomaa että vieruskaverilla on ollut pyykkipäivä :) Ajattelin jo ulkoistavani ikkunan pesun :)

   Poista
 3. Juuri tuollainen L300 käsirasva löytyy yöpöydän laatikosta. Anoppini oli kovasti siihen tykästynyt ja osti minullekkin testattavaksi; tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä anoppi!! Samaista rasvaa joskus polviini ja kyynärpäihin vetelen :) Tykkään!

   Poista
 4. Hajut liittyvät hirveän moneen asiaan. Ne luovat muistoja - ja päänsärkyjä. :) Hajusteyliherkkänä kiitän tästä postauksesta. :) Aurinkoista päivää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistot ovat tärkeitä! Ja tuo bioluvil jauhelihakäriste on niin mun veljen entisestä kodista :) Aurinkoa sinnekkin <3

   Poista
 5. Kiitos tästä.
  Juuri tällä viikolla etsin tuoksutonta puhdistusainetta kylppäriin, en omasta kaupasta löytänyt. Laitan Airin korvan taakse kuin myös nuo kosmetiikkamerkit.
  Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)