UA-39839136-1

lauantai 4. elokuuta 2012

VATTU SOUVVI

Mun mielestä vadelma on marjojen aatelia ihan niinku minäkin olisin ollut 1800 luvun enklannissa :) En ole koskaan ymmärtänyt miten joku voi laittaa vadelmia mehuksi? Ne menee vähän niinku hukkaan mehuna vaik peijuunin hyvvää sekin mehu on! Meillä niitä on napsittu ihan vaan kokonaisina esim: rahkoissa ja muuten vaan kun on tehnyt mieli :) siis vattua! Viime suvena vadelmia ei tullu ollenkaan meitin puskiin..jotain ihan pieniä kälysiä kuivia koppuroita.  Ei paljon ekan kerran jälkeen puskiin katteltu.

 

Mutta nytten niitä tulee sillai että noukkiminen alkaa ekan tunnin jälkeen tympiin ja anopin kaffe on hyvä syy jättää loput marjat taas siltä kerralta puskiin.. Juu eli olen tehnyt jopa survosta hillosokerin kera..taas tänään kävin hakees 6 litraa vattuja.. Ei pitäis valittaa mutku ensten alkuun vattupuskissa  (ja nokkosis ja kärrikkeis) myllertäessä on niiiin mukavaa ja kun niitä vaan tulee ja tulee ni ei se sitten enää herkkua ole!

 

Joku kaunis ehtoo käytiin isännän työkaverilla kyläs ja hää oli tehny?? Jeesusteipistä ja uretaanista ja mitä kaikkee olikaan tämä mallinukke syönyt! Olin ihan vihree kateudesta ,niinku muutenkin siinä huushollis , että siitä se ajatuskin lähti. Omassa pienessä päässäni olin muutaman päivän suunnitellut et millai mää alkasin ton projektin??


No juu.. vielä pari päivää , niin sitten ukko-kulta mainittee:: Nii katos vaimo rakas (imelää) siellä mummun vanhassa autotallissahan on tollanen torso !?!? HÄH!?!? Miksei mulle kerrota mitää?? Lähes tulkoon siltä istumalta lähettiin autotallia penkoo ja DAA:: siellähän tääkin aarre seistä tönötti hämmähäkkein seittein verhoamana! Nyt mun pitäis keksiä mitä tälle aarteelle tekisin? Vinkkejä? Melkein olin jo ostanut 10 tuubia uretaania ;))

Mutta hei! Oikein ihanaa lauantai-iltaa teitille ihanaiset lukijani !

9 kommenttia:

 1. vatut on kyllä hyviä..mie tykkään kuningatar hillosta..Arvaa vaan olenko noukkinut yhen yhtäkään mustikkaa...no en ole..ei ole vattuja eikä mansikoita..mie olen ollu laiska suoraan sanoen..
  yksi asia jonka aion tehdä on mennä noukkimaan puolukoita..meillä sitä menee ihan hirveästi siis puolukkahilloa..ja puolukka mehu on hyvää mutta mehuksi asti en kerää niitä..
  Kiva torso..ja niin lähellä se odotti sinua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äiti teki kans puolukoista ja sitruunahaposta? ihan peijuunin hyvää mehua..sitä tuli vaan niin vähän että piti salaa juoda ja sitten sai huutia :)

   Poista
 2. Vatut on kyllä hyviä, mut en oikein oo innostunu niitä noukkii...tuolla meidän tontin rajan takana on isot vattupuskikot, siellä jos edes jaksais käydä...

  Kivaa sunnuntaita sinne!
  -k-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä idea on se kun sanoo anopille et voisin tulla huomen ja menee sitten klo15 nii johan se on kerenny noukkii 5 litraa :))

   Poista
 3. Voi, ihana vanha torso - eikai sille raski tehdä mitään. Antaisin olla noin.
  Mutta jokainen tekee oman tyylisensä.

  Itse kun niin rakastan tuota ajanpatinaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea! Ja järjesti jo lähes sydänkohtauksen! Torso jäi yöksi terdelle ja hyvin myöhään illalla menin veskiin ja näin hiipparin terassilla,ihan ikkunan edes!! Toesohan e oli :)

   Poista
 4. Ai sentäs ku oot taas tehny hiano löyrö! Torso o kommee iha tollai, ei sil mittää tartte tehrä.

  VastaaPoista
 5. Paitsi pestä jotenkin! Kun tuon sen sisälle nii ...kauhia homma..pitää mööpellaarata kauhiasti :))

  VastaaPoista
 6. Ja arvaa, oonko mä ettiny tuollasta kissoin ja koirin!
  Soittanut kaikki lähialueen amikset ja kaikki lopettavat liikkeet läpi -EI OOTA mulle sanotaan :(

  Mä laittaisin sen makkariin ja jonkun kauniin mekon siihen:)

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)