Meillä juhlittiin Kimmon 6v synttäreitä ja siinä siivellä pääsin minäkin kakuttelemaan 42v ikääni. Näille kekkereille en tehnyt perinteistä täytekakkua ollenkaan vaan ihan meitin suosikki herkkuja.. Eli hatusta temmattua broiler-piirakkaa johonka pohjaan käytän pirkan pakastevalmistaikinaa! Olen sen todennut parhaaksi maultaan ja onhan se joskus tarjouksessakin :) Ensimmäistä herkkusijaa meillä pitää tyttären mielestä SITRUUNA-MARENKI-torttu! Netistä yritin joskus ohjetta hakea koska taas kerran olin arkistoinut ohjekirjani sellaiseen jemmaan ettei kissatkaan löytäneet.Luojan kiitos hyvin pitkän etsinnän jälkeen ohje löytyi koska nettiohjeet käyttävät kiisseliin pääsääntöisesti vettä ja minun ohjeessani se on maitoa! Toinen suosikkileivonnainen ainakin poikien mielestä on MUTAKAKKU..Siinä suosin tai siis teen vallan Suolaa ja pippuria blogin JAUHOTON MUTAKAKKU ohjeella.
Oma suosikkini on SITRUUNA-VALKOSUKLAAKAKKU! NAM!! Se minun tekemäni kakku on tuossa jalallisella tarjoiluvadilla..en ole milloinkaan saanut siitä Kodin Kuvalehden mallin näköistä! Ei edes kerroksia ole tullut kuin 2! Onkohan lehden kuvaukseen tehty kaksinkertainen kakkupohja ja siittä sitten veistelty vähän reunojakin :))? Ja ehdottomasti kannattaa käyttää Toblerone-suklaata. Siitä tulee pikantti maku..Ite olen pohjaan vedellyt MACKAYS LEMON CURD tahnaa..NAM NAM JA VIELÄ NAM!! Ohjeessa muuten lukee 12-15 annospalaa..Mitäköhän riisitautisia on laitettu kakkua maistelemaan koska miun mittapuun mukaan annoksia tullee noin 8
Tässä siihen ohje::
Sitruuna-valkosuklaakakku
12-15 annospalaa
Sokerikakkutaikina
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g valkoista Toblerone-suklaata
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl lemon curd -tahnaa
Kostutus
½ dl sitruunanmehua
½ dl vettä
1 rkl sokeria
Koristeeksi
1 sitruunan kuori
100 g valkosuklaata---
Sokerikakkutaikina
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g valkoista Toblerone-suklaata
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl lemon curd -tahnaa
Kostutus
½ dl sitruunanmehua
½ dl vettä
1 rkl sokeria
Koristeeksi
1 sitruunan kuori
100 g valkosuklaata---
1. Vatkaa
huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti
taikinaa nostellen.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes kakkupohja irtoaa vuoan reunoista. Varmista kakun kypsyys vielä cocktailtikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakkupohja kypsä. Anna pohjan levähtää viitisen minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita kerma, lusikalla pehmennetty tuorejuusto ja suklaa keskenään kulhossa.
4. Halkaise kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta pohja kakkuvadille. Sekoita kostutuksen nesteet kulhossa ja valele kakkupohja kolmasosalla nesteestä.
5. Levitä päälle puolet lemon curd -tahnasta sekä kolmasosa valkosuklaatäytteestä. Aseta päälle kakkulevy ja täytä samoin kuin ensimmäinen kerros. Nosta päälle kakkulevy ja kostuta. Levitä päälle loput valkosuklaatäytteestä. Jätä kakun reunat kuorruttamatta. Raasta pinnalle hyvin pestyn appelsiinin kuori sekä rouhittua valkosuklaata.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes kakkupohja irtoaa vuoan reunoista. Varmista kakun kypsyys vielä cocktailtikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakkupohja kypsä. Anna pohjan levähtää viitisen minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita kerma, lusikalla pehmennetty tuorejuusto ja suklaa keskenään kulhossa.
4. Halkaise kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta pohja kakkuvadille. Sekoita kostutuksen nesteet kulhossa ja valele kakkupohja kolmasosalla nesteestä.
5. Levitä päälle puolet lemon curd -tahnasta sekä kolmasosa valkosuklaatäytteestä. Aseta päälle kakkulevy ja täytä samoin kuin ensimmäinen kerros. Nosta päälle kakkulevy ja kostuta. Levitä päälle loput valkosuklaatäytteestä. Jätä kakun reunat kuorruttamatta. Raasta pinnalle hyvin pestyn appelsiinin kuori sekä rouhittua valkosuklaata.
TÄLTÄ sen PITI näyttää ;)
Pohja: 2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100g voita
2 rkl vettä
Nää olen vaan vatkannut voin ja sokerin ekaks sitten paiskonut loput. Jauhot ja sitten vesi viimeiseksi
Täyte: 5 dl maitoa
1 dl maissijauhoa
1 dl sokeria
4 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna + mehu
Nää olen kiehauttanut kattilassa sopivan paksuiseksi kiisseliksi ja lisännyt sitruunan mehun viimeiseksi
Marenki: 4 valkuaista
8 rkl sokeria Vatkataan kovaksi vaahdoksi
Mulla ohjeessa lukee 225 astetta n:15 minuuttia alin ritilä
Oma työjärjetys ompi:ensin kiisseli, sitten pohja ja pohja uuniin siksi aikaa kun vatkaan marengin , pohja uunista pihalle ;) kiisseli pintaan ja marenki päälle..kyttäilen kaunista marengin väriä ja sitten uunista pihalle.
Täytyy kyllä sanoa että yleensä väännän jotakin muuta samaan aikaan enkä aina huomaa laittaa pohjaa esipaistatukseen enkä saa edes joka kerta kullankeltaista (useimmin tummanruskea) väriä..Mutta hyvin on tehnyt kauppansa.
Aurinkoista ja herkullista weekendiä ;))))
Hyvää viikonloppua! Herkullisen näköinen on pöytä, kyllä kelpais. ;D Nii ja onnea pojalle ja äitille molemmille!
VastaaPoista