UA-39839136-1

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

TIIT ALEKSEJEV ja PYHIINVAELLUS

On kirjoja joita lukee selailemalla ja toteaa ettei ole mun juttu.
On kirjoja joita lukee ensimmäiset 50 sivua ja toteaa ettei ole mun juttu.
On kirjoja joista lukee alun ja sen verran on lopusta niin kiinnostunut että hyppää viimisille sivuille ja vaivautuu katsomaan miten tässä käy.
On kirjoja jotka suorastaan AHMII alusta loppuun ja huutelee lapsilleen JOO JOO kun ne jotain kyselee.
Sitten on PYHIINVAELLUS

Mä olen lukenut vasta parikymmentä sivua ja mun piti heti rientää kertomaan teille et ostakaa omanne SAMMAKOSTA!!
Siellä lukee näin::

Tiit Aleksejev: Pyhiinvaellus (ilm. 3/2013)
Ristiretkeläisarmeija marssii Etelä-Ranskasta Konstantinopoliin, valtaa Nikaian ja Antiokian, aikomuksenaan vapauttaa Jerusalem ja Pyhä maa pakanavallasta. Raymond Toulouselaisen joukoissa matkaan lähtee myös kirjan päähenkilö, pohjoisilta suomailta polveutuva Dieter, josta pyhiinvaelluksen ankarissa oloissa kehittyy taitava sotamies ja taktikko. Virolaisen Tiit Aleksejevin Pyhiinvaellus-romaanin päähenkilöön yhdistyy rakastajan, kirjurin sekä näkyjä näkevän mystikon piirteitä. Vetävän kerronnan myötä valotetaan ristiretkeläisten uskonnollisia asenteita, petturuutta, romantiikkaa ja historian väärentämistä.
Se miks mä innostuin on ihan ekat sanat. Ne jotenkin ..OLEN MINÄ!Sukelsin sisälle itseeni! Näin aluks..Katotaan miten mun käy loppua kohden :))

Näin se alkaa::
Nimeni on Dieter.Joskus aikoinaan olin eräs toinen,mutta sillä ei ole enää merkitystä.Maa josta olen kotoisin ei ole enää entisensa ,ja ihmiset jotka minut muistavat ovat kuolleet.Sillä mitä on yksi maa ja kansa? Vain pisara vesiastiassa,ei muuta. Olen silti yrittänyt.Olen yrittänyt löytää kotirantani.Käsikirjoituksista ja kartoista ja kulkurien kertomuksista.Sitä ei löydy mistään.Muistan kuitenkin pilvet sen taivaalla,usvan niittyjen yllä ja jäljen,jonka jätti latuskapäinen käärme luikerrellessaan hienikossa kissankaislojen joukossa.Ja tiedän etten nähnyt unta.Todellinen koti on se,mitä kohti ihminen käy.Se mitä hän kantaa mielessään.Minun mielessäni on kaupunki,jonka me valloitimme takaisin pakanoilta.Minulle tuo kaupunki on kaikki kaikessa ja kaikkialla.Joka yö hiipii erämaa kynnykseni yli,tuuli puhaltaa hiekkakinokset liikkeelle ja pyhiinvaeltajat ylitävät aution maan.Eikä silloin tarvitse selailla kellastuneita matkakertomuksia,sillä kukin niistä ohjaa kulkijaa lähemmäs Jumalaa kotirannan sijaan ,ja keskellä jokaista karttaa sijaitsee Jerusalem.
Aristoteles kirjoittaa,etä ihmisruumiin karttaan on merkitty koko avaruus.Minun ruumiini on tuskan kartta. Se auttaa löytämään paikkoja ,joissa ruumista on viilletty,väännetty ja runneltu....

Että sillai! En tiedä ehditkö saada kirjan ÄIPPÄRIKS jos nyt heti tilaat! JA ILMAN POSTIKULUJA!! SIIS SAMMAKKOON


14 kommenttia:

 1. Mä kahlasin aikoinani läpi Anna Kareninan: 999 sivua vaikealukuista tekstiä. Luin oikein hitaasti ja ajatuksella. Kirjaahan tituuleerataan kaikkien aikojen rakkaustarinaksi, ja siksi sen luin, vaikka välillä se lukeminen kävi raskaaksi. Vasta nyttemmin olen alkanut arvostamaan kyseistä teosta, sen eri nyansseja. Vuosia siihen meni, että kerrontaa ymmärsin :)

  Yleensäottaen pidän tosi tärkeänä sitä, että kirja tempaa heti alusta alkaen lukijan mukaansa. Että se puhuttelee, ja pistää miettimään asioita. Anna Karenina oli tässä tapauksessa poikkeus...

  Tuo sinun kirjasi vaikuttaa myös sellaiselta, jotta sitä pitää pohdiskella, ennenkuin se antaa lukijalleen koko kauneutensa.

  Ihania lukuhetkiä ja aurinkoisia päiviä, Bikke!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa pitää olla imua. Ja jos ei halua ajatella lukiessaan siihen käy Anni Polva!!

   Poista
 2. Hyvä olo valui minuun kun luin tuon tekstinäytteen. Laitetaan lukulistalle, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Lukuvinkkejä on kiva jaella ;))

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! mää oon kans hirrrrrveen kova lukemaan, usein jää yöunet vähiin kun ei malta ajoissa pistää kirjaa kiinni.Nyt menossa Patricia Cornwellin tuotanto alusta loppuun , toista kertaa :)Mukavia lukuhetkiä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa löytyy kanssa hyllystä cornvellia ja Robin Cookkia!!

   Poista

 4. kirja kuin minulle tehty .pakko hankkia .voiko kaiken selvemmin sanoa ,vaikuttava jo näinkin lyhyestä pätkästä,ajatusta syvältä.kiitos vinkistä .marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekat sivut laitto ajattelemaan ;)). Aika syvällistä! Katsotaan miltä loppukirja vaikuttaa ;)). Aurinkoa sulle Marjatta!!

   Poista
 5. Pitäis alkaa lukeen taas enemmän.
  Se on aika ihanaa ja rentouttuvaa ja niinkuin sanot todella erilaista riippuen kirjasta.
  Kiva blogi sinulla ja kiva löytää tänne ! :)

  HauskA viikonjatkoa ja pyhiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa kausia jolloin luen ahkerasti! Talvisaika..
   Kiitos ja kiva kun löysit!!

   Poista
 6. Kaunista tekstiä, hyvin kirjoitettua!

  VastaaPoista
 7. on niin huippua löytää kirja jota on pakko ahmia!
  itse just kävin kirjastosta tänään hakemassa kasan "elämäntaito" ym opuksia, saas nähdä sytyttääkö mikään! :)

  VastaaPoista
 8. En ole lukenut tätä kirjaa. Katsotaan...

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)