UA-39839136-1

maanantai 8. helmikuuta 2016

PERUUKKIA JOS JONKIN MOISTA

How hard is it to find beautiful hair? Wig? 
 Niin kuulkaas!! Se onkin ihan hirveän vaikeeta! Olen aina ollut vaalea. Omistanut paksumpaakin paksumman leijonanharjan. Ollut hiuksistani ylpeä. Toisin sanoen ylvääseen identiteettiini on aina kuulunut ponihäntä , jo lapsesta asti. Ensimmäisien sytojen alettua minulle tarjottiin kylmähattua joka olisi hidastanut päänahan verenkiertoa (tosi hyvä idea blondille) ja näin ollen hiukset olisivat pysyneet kauemmin. Vaikka suuresti kuontaloani rakastinkin ajattelin tulevan kärsimyksen lykkäämisen ollut turhaa itsensä piinaamista. Usein kuulee puhuttavan kuinka aamulla herää ja hiuksia on tukoittain tyynyllä...  Itselleni ensimmäiset tukot jäivät käteen innokkaasti hiuksiani haroessani :) Mikä into siihen sitten oli? Emmä tiedä. Erikoista se ainakin oli. Oliko luopumisen tuska suuri? Sydäntäsärkevä? No ei oikeastaan...Viikko meni..Joitakin haivenia sinne päähän sitten jäi jotka ajelin partakoneella pois. Siiliksi. Koska niillä haivenilla näytin :SAIRAALTA! Ja SE oli SYDÄNTÄSÄRKEVÄÄ!!
Olen pystynyt elämään ilman hiuksia. Ilman hulmuavaa , viettelevää pehkoani. Olen kyllä kateellinen KAIKILLE joilla on omat hiukset päässään. Ihan sama vaikka ne olis harmaat , pissan väriset tai tikkusuorat! Ei väliä! MÄKIN HALUUN!!



Tosin tällä pienellä uudiskasvulla joka tänä keväänä tuohon ilmestyi on ollut pikkuinen sivuoire. Nimittäin:ITSENSÄ HAKAAMINEN. Ihan pikkuinen tuulenvire hinkuttaa kahta hiusta toisiaan päin ja mä luulen jotta päässäni MÖYRII ÖTÖKKÄ!! Sitten huidon itteäni päähän ja uudestaan ja uudestaan.. Ilman mitään raatoa :)



 Kun tulee syksy , talvi , kylmä , alkaa pikkupäätä palella. Silloin aina tulee hinku saada se peruukki. Peruukkiin saa 250€ maksusitoumuksen muttei se mihinkään riitä! Ite joutuu lisää maksamaan jos jonkun reuhkan haluaa....


Jännittävää. Haikeaa.. 


Itseensä kohdistuvaa arvostelua. Miltä mä näytän? KUKA mä olen? Tunnenko olevani MINÄ??



 MULLA ON AINA OLLUT VAALEAT PITKÄT HIUKSET!!
Mut mikä hemmetti tässä lookissa tökkii? Ihan kaamea!! Mitenkä mulle on IKINÄ voinut sopia PITKÄT hiukset!!


Porin Fanletissa sovittelin myyjän avustuksella vähän kaikenlaisia malleja ja useaa väriäkin.  Ensin aikas montaa joista sitten karsiutui ehkä viisi joista sitten taas kilautettiin kaverille ja tippu muutama todellisen epäsopiva ja jäljelle jäi pari vaihtoehtoa. Niitä sitten kiskoin päähän ja pois. Päähän ja pois. Ihme ettei myyjä sanonut: teille varattu aika pääsi JUST NYT LOPPUMAAN :) 


 Tuolla kylillä kun kuljen , huomaan tuijottavani naisten hiuksia. Luulen erottavani peruukin jo kaukaa. Sitten yritän etsiä merkkejä sairaudesta, syövästä. Enkä voi olla tuntematta suurta haikeutta luullessani tehneeni oikean kävelytie-diagnoosin.





Ei hyvää päivää! Rukoilen jo vastausta ylempää....



Tässä kuvass on 45 vuotias nainen.
 5 lapsen äiti.
 Nainen joka on käynyt sytostaatti hoidoissa jo lähes 2 vuotta kolmen viikon välein.  
Nainen jonka elämä on sekaisemmin kuin kukaan uskookaan.
Eläkeläinen.





 Ei ollut helppo päätös. Milloin näytin oliolta. Milloin ihmetyypiltä. Milloin muistutin IHAN LIIKAA äitiäni , milloin peilistä katsoi siskoni...MISSÄ MÄ ITE OON????? 
Se oma identiteetti koki kolauksen hiusten lähdettyä. MUTTA se MINÄ ITSE ei kuitenkaan ole hiuksista kiinni. Ei kulmakarvoista eikä ripsistä. Sitä vaan on se joksi on vuosien saatossa muokkautunut.


Valitsin yhden. Arvatkaapas minkä?


26 kommenttia:

  1. Jaahas, vaikea sanoa, mutta lyhyet hiukset pukevat sinua oikein hyvin :)
    Tsemppiä sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän kun posket kaventuisi niin pukisi vieläkin paremmin :)

      Poista
  2. Hmm minkäs mahdoit valita ;)
    Näynpäs ihanasti tuossa yhdessä kuvassa :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä postauksesta! Sitä voi itse seuraavalla kerralla olla ihan hissukseen, kun nämä omat karvat ärsyttävät, eikä niitä saa (mukamas) mihinkään - hetki, jolloin oma asenne harmittaa.
    - Vaaleat lyhyet hiukset sopivat mielestäni sinulle tosi hyvin :)

    Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin katos ilman hiuksia on eri murheet ja sitten kun ne on niin.. Muistan kyllä hyvin kuinka usein kirosin hiuksiani ja sitä ettei ne koskaan menneet niinkuin ite olisin halunnut :).... Mukavaa viikkoa sinnekkin :)

      Poista
  4. Niinhän se on; jos on vaalee, haluu olla tumma, jos on luonnonkiharat, haluu suorat ja päin vastoin. Pitäisi aina olla kiitollinen haivenista jotka on alkujaan saanut...

    Kaikki nuo pukivat sinua tosi hyvin. Kallistuitko vaaleaan lyhyeen? Se sopi sinulle tosi hyvin, enkä pyörätiellä olisi tiennyt, että se on peruukki.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. En kyllä yhtään tiä minkä valitist, mutta toi eka lyhyt blondi sopii sulle älyttömän hyvin ❤️

    VastaaPoista
  6. Voi Sinua! Yhtään huonoa ei ollut. Kaikki hyviä. Nämä peruukit on nykyjään tosi aidon näköisiä. Minä tykkäsi eniten pitkästä. Se oli nätti;) Mutta en osaa veikata, minkä valitsit;)

    VastaaPoista
  7. Voi Sinua! Yhtään huonoa ei ollut. Kaikki hyviä. Nämä peruukit on nykyjään tosi aidon näköisiä. Minä tykkäsi eniten pitkästä. Se oli nätti;) Mutta en osaa veikata, minkä valitsit;)

    VastaaPoista
  8. Tuolla rukoilukuvissa näytti hiukset kivan luonnollisen vaalealta ja mukavan mittaiselta sinulle. Mikään ei ollut huono, mutta ylipäätään lyhyet hiukset pukee söpösti :) Samoin nuo posket, ei ne ole yhtään liian pyöreät! Voi meitä naisia :D

    VastaaPoista
  9. Vaalea lyhyt sopii hyvin sinulle. Tummasta en pidä niinkään. Tuo pitkä on kaunis, ei sille mahda mitään. Hyviä nuo lyhyiden mallit, että ei yhtään pottamallia. Minkä valitsit?

    VastaaPoista
  10. No vaalea ainakin ja lyhyt?? Niistä sopi kaikki sinulle tosi hyvin!

    VastaaPoista
  11. Toi viimeinen vaalea lyhyt näyttää tosi hyvältä ja luonnolliselta. Kerro jo minkä valitsit :)

    VastaaPoista
  12. Ensimmäinen ja rukoilukuvassa oleva sopisivat sinulle hyvin. Lupaan etten koskaan enää ruikuta ohuista ja maantien värisistä hiuksistani!

    VastaaPoista
  13. Olisko se tuo vaalea lyhyt nois alimmissa ? 😉

    VastaaPoista
  14. Ei susta koskaan tiedä, mutta mun silmään parhailta näyttää ylhäältä laskettuna viides ja kuudes vaihtoehto (sun natural-lookki ei oo näissä laskuissa ny, vaan alkaa ekasta peruukkikuvasta). Ja toi, minkä alle oot kirjoittanut, että tässä kuvassa on 45-vuotias nainen. Kaikki noi sopii ihan älyttömän hyvin mun mielestä.

    VastaaPoista
  15. Kaikki vaaleat perukit sopivat sinulle. Tumma väri ei sovi sinulle. Eka peruukki jotenkin paras.
    Itse olen tummatukkainen ja kerran yritin värjätä hiukseni ihan vaaleiksi ja värjäys ei koskaan onnistunut. Jospa hommaankin vaalean peruukin, kun tumma tukka alkaa harventua kovaa vauhtia ja voin leikkiä blondia vähän aikaa. Inhottavaa kun nuorena minulla oli niin paksu tukka niinkuin 17-vuotiaalla tyttärelläni on ihanan paksu tukka ja ikää kertyessä hiukset harvenevat. Hormoonin syytä?
    Mitä muuten nuo aidonnäköiset peruukit maksavat?

    VastaaPoista
  16. Murunen, kyl sä olet blondi. Ihan oikea kaunis blondi

    VastaaPoista
  17. Tuo viimeinen on kiva - mutta olet valinnut sen mikä tuntuu "omalta".
    Itselläni on kuukauden päästä aivoleikkaus ja saapa nähdä lähteekö minultakin hiukset vekeen...
    Olenkin jo pikkuhiljaa lyhennellyt hiuksiani, jotta tottuisin lyhyeen luukkiin.

    Halit <3

    VastaaPoista
  18. Viimeinen vaalea lyhyt on minun suosikkini, vaikka toisaalta pitkään saisi tehtyä kaikenlaisia variaatioitakin. Vaan minä olen kyllä huono antamaan suosituksia, itse viimeksi suoraan kampaajalta tultuani vetäisin kylppärin pikkupeilistä katsoen ja keittiösaksilla huitoen tukan uusiksi. Sen siitä saa, kun ei kampaajan penkissä istuessaan saa sanottua, että `tämä ei nyt ihan vielä näytä minulta`...

    VastaaPoista
  19. Onkohan 5 perukki ja viiminen sama!? :D Ah, onhan siinä välissäkin joku samantyylinen vaalea. Valitsen viimeisen. :) Mutta senhän pitää olla semmonen mikä ittiä miellyttää, toivottavasti sieltä löyty semmonen.

    VastaaPoista
  20. Tosi luonnollisen näköisiä nykyperuukit ja vaalea sopii sinulle, tuo viimeinen on hyvä. Olen itsekin suunnitellut, että hankkis peruukin, kun oma tukka ohenee vanhetessa jatkuvasti ja on muutenkin veltto ja hentoinen päälaelta varsinkin.

    VastaaPoista
  21. <3 Sä olet niin ihana <3
    Mun veikkaus myös 3 viimeistä kuvaa ,
    ihanaa päivää sinulle.
    -halauksin, Virpi -

    VastaaPoista
  22. Heitämpä kehiin. Alkavista peruuki kuvista neljäs alaspäin laskettuna.
    Aika vaikeaa arvailla, mistä rouva 5-lapsen äiti tykkää. ;) Mutta laitoin sen alusta neljäs (lyhyt malli) :O
    <3

    VastaaPoista
  23. Hei, löydin blogiisi sattumalta tänä aamuna, ja nyt on pakko heti kommentoida. Olen 50v ja Sairastuin itse rintasyöpään vuosi sitten, ja tuli käytyä läpi leikkaus, sytostaatit (jotka loppuivat kesäkuussa), sekä sädehoidot. Minulla on aina, aivan aina olleet puolipitkät vaaleat hiukset, jotka tietty tippuivat tasan kaksi viikkoa ekasta hoidosta. Ilman muuta olin hakemassa peruukkia. Ainakin mulla tuo siihen saatava tuki riitti hyvin, 70 piti maksaa lisää. Otin keinohiusperuukin parturin ohjeen mukaan, luonnonhiusperuukki, joka on hurjan paljon kalliinpi, vaatii päivittäistä laittamista, ja on paljon työläämpi. Voin rehellisesti sanoa että kukaan ei erottanut minun päässäni peruukkia, ilman että sanoin, jos silloinkaan. Sain parturilta todella paljon hyviä ohjeista, koska hänellä oli ollut perhepiirissä samanlainen tapaus, ja hän osani neuvoa miten toimia, että saa sen näyttämään luonnollisimmalta. Yksi ohje oli ponnari! En olisi ikinä voinut kuvitella että peruukkia voi pitää ponnarilla, mutta niin hän neuvoi (vaikka sitä ei suositellakaan, ettei hius rikkoonnu, mutta ajattelin että se kestää sen minkä tarvitsee, ja sitten ostan uuden jos tarvii). Niinpä pidin koko ajan peruukkia, ja hiuksia löysällä ponnarilla, ja se oli niin oikean näköinen! Kukaan muukaan ei voi kuvitella että ponnarilla oleva tukka on peruukki. Mutta tämä vinkkinä jos päädyit pitkään.
    Tällä hetkellä minulla on tummempi lyhyt oma tukka, ja täytyy sanoa, että olen viihtynyt aika hyvin, mutta en olisi ikinä uskaltanut tehdä tätä ilman sairastumista.
    Kaikesta huolimatta mukavaa kevättä, sulla on oikea asenne!

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)