UA-39839136-1

perjantai 19. helmikuuta 2016

FISKARSSISTA TUULILASINPYYHKIJÄKSI

Kuten otsikkokin antaa ymmärtää on Fiskarssin autoilijan lumityökaluista moneksi. Ennenkuin paljastan juuri tuota hämyistä verhoa niin tutustutaan Fiskarssin uutus sarjaan: autoilijan lumityökaluihin!

HARJA/JÄÄRAAPPA SnowXpert™-harjan/jääraapan avulla poistat lumen, jään ja kosteuden auton ikkunoista todella helposti. Joustavat, naarmuttamattomat harjakset ja kaksipuolinen raappa puhdistaa ikkunat turvallisesti lasia vahingoittamatta.
 


 Koska jääraapassa on kaksipuolinen terä, sillä voi pyyhkiä kumpaankin suuntaan, ja joustava terä istuu täydellisesti tuulilasin kaarevaan pintaa myötäillen.
Näppärän kaksipuolisen harjapään joustavat harjakset poistavat lumen ja kosteuden autosi ikkunoista ilman pelkoa lasin naarmuuntumisesta.
 Työkalun voi jakaa kahteen osaan, joten se vie vähemmän tilaa autossa.
Minulla tämä kulkee apukuskin jalkatilassa. 
Jos avaan lumisen autonoven saadakseni harjan, mahdolliset lumet leijailee hänen penkilleen eikä kuskin , siis minun :)On siis näppärä molenmminpuolin käytettäessä Sitten on taattua fiskarssin lapiolaatua pienemmässä koossa. Tämä kulkee takaluukussa :)  Tosin yhden kerran olisin sivulasista heittänyt kaverille joka hesassa jossain kadun kulmassa potki höttölunta renkaidensa ympäriltä. Seisoin ruuhka-aikaan liikennevaloissa ja ihan nauru pääsi sen kaverin onnettomista yrityksistä saada autoa eteen/taakse....Luulen että hänkin lähti lapiota tuon episodinsa jälkeen ostamaan!

Eikös sitä luvattu 30 senttiä lunta taas viikonloppuna jonnekkin päin suomea? Länsi-rannikolle? 
Onneksi ei ihan autolapiolla tarvitse niitä lumitöitä tehä..Fiskarssilta löytyy siihenkin apua....Lienee sanomattakin selvää että juuri tämän upean valkoisen värityksen innoittamana jopa minäkin tykkään lumitöistä :)


Mikäs lumenluonnista sitten niin kivaa tekee? Hyötyliikunta? Raitis ilma? Lähtee aivosolut liikkeelle...Silloinhan itsekkin yllättyy ajatuksista joita oikein inspiksien muodossa tulvii :) Vai olisikohan se lumisen talven tuoma suoja kukkapenkissä? Talventörröttäjille paiskoin lunta pikkasen lisää ettei kevät tulisi liian aikaisin.... tai se takatalvi... 


Fiskars on suhtautunut muotoiluun intohimoisesti jo satojen vuosien ajan. Olemme siitä ylpeitä tänäänkin.

Minäkin olen. Kevyitä , saa hyvän , pitävän otteen. Pituuttakin on riittävästi eikä itse esim:lumilapio paina liikaa.


Voittajan on helppo hymyillä 


 Joku muukin on meillä tainnut tehdä lumitöitä koska minä EN tuohon lapiotani jättäisi.....


Ja sitten siihen juttuun jonka jo alussa mainitsin. Tarina on monella tapaa opettavainen ja osoitus siitä ettei koskaan tiedä milloin saattaa tarvita Fiskarssin kumista jääkrapaa.
Eli se alkaa näin: Olin siis taas hesassa hoidoissa käymässä ja päätin jäädä pojalleni yöksi. Minulla oli nuorin tyttäreni matkassa mukana. Perjantai aamusella lähdettiin sukuloimaan mutta kas kummaa! auto oli paksun lumen peitossa. Fiksuna likkana päätin laittaa auton käymään ja sitten vasta , auton lämmetessä , alkaa lumen putsauksen. Hitsiläinen kun en ollut illalla parkeeretessani sammuttanut liippareita , niin lähtiväthän ne heti liikkeelle. Tai ainakin yritti. Nopsasti sammutin ja putsasin auton. MUTTA KAS KUMMAA!! Ei ne tuulilasinpyyhkimet enää toimineetkaan!! Siinä jotain pikku kommervenkkejä turhaan kokeilin , eikä auttanut muu kuin nöyrtyä ja soittaa kotio miehelle. Niin että AUTA MUA!! NÄÄ EI TOIMI!! Välimatkaahan meillä oli reilu 200 kilsaa.. 
Muutamia puheluita teki ukko-kulta ja lähdin saalistamaan korjaamoa... Eka sanoi että joskus tänään..ehtoopäivällä (kello oli puoli 10) No enhän mä nyt niin kauaa oota..Prrre... Seuraava lupas ottaa heti sisään (heitettiin kehiin sääliprosentti). Kun olin ajanut korjaamon pihaan soitti ukko-kulta jälleen että älä mee RIPPE tulee! Sitten meillä oli treffit Keravan nesteellä Rippen kaa ja sieltä sitten  AE-AUTO oyn korjaamohalliin Tuusulaan. Tovin pojat purki ja tutki...Lopputulos oli siinä sivussa kuitattu airback vikailmoitus ja osa joka piti tilata ruotsista... Päästin syvän huokauksen ja lähin kyläilemään ja sitten pojan kyytiin napattuani kotio.
Kiitos Rippelle ja muille korjaamon kamuille!! Loistavaa tiepalvelu meininkiä! Sovittiin ettei kerrota lumen määrästä joka koitui pyyhkimen vivuston kohtaloksi :)


Voitte kuvitella millainen keli oli kakkostiellä??
Taivaalta tuli jotain , edessä kulkeva auto heitti tuulilasille jotain ja ohi pyyhältävä rekka heitti TRIPLATEN sitä jotain! Näkyvyys oli jotain eikä takapenkillä matkustava plikkakaan uskaltanut ottaa torkkuja.
Miten sitten ratkaisin tuulilasin pyyhkinnän?
No tuolla Fiskarssin harjalla!
Sivuklasi auki , käsi harjan kera pihalle ja muutama nopea liike tuulilasilla ja taas näki muutakin kuin punaisia valoja :)

Kotiin päästiin ja hyvä niin koska meidän jo tultua oli humppilassa ollut rekan ja henkilöauton kolari +3 muun auton ojaanajo.
Mikä on tarinan opetus? Kun parkkeeraat SAMMUTA kaikki liipparit ym toiminnot. Putsaa tuulilasi ENNEN auton käynnistystä. PIDÄ AINA lähettyvilläsi oranssi/valkoinen harjakrapa.


Nii tämmöstä tällä kertaa. 
Kuusiaita pitäisi leikata kahden ämmän välissä. EI kuitenkaan minun ja naapurikauppiaan vaan marras ja maaliskuun välissä :) Eka kerta kun sitä opettelen!
 Kai Fiskarssilta siihenkin jotkut vehkeet löytyy?

7 kommenttia:

 1. Uusi harja pitäs ostaa, joten laitetaanpa harkintaan vaihtoehdoksi tämäkin. :) Peukutus Taistelu Jaskalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika näppärä harjaksi. Epäilin kyllä mutta pelastusta ompi antanut :)

   Poista
 2. On sulla seikkailut. Onneks ootte hengissä =D

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sulle sattuu ja tapahtuu! Onneksi kävi lopulta hvyin.
  Ihanaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus...jotain pientä :) Mutta onneksi olen nokkela nainen ja näppärä :) Kaikki hyvin ja osakin on jo vaihdettu!

   Poista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)