UA-39839136-1

maanantai 22. helmikuuta 2016

ON JO AIKA MULLANVAIHTOON

Taas alkaa olla aika viherkasvien mullanvaihdon. 
Tässä soffalla kun istuskelen ja ympärilleni katselen , löydän...17 viherkasvia jotka huutavat kevään piristeruisketta. Huh huh... Eilen sain jopa yhteen kukkaan vaihdettua mullat. Jopa pihalla olisi ollut ihana ilma sen tekoon mutta perinteisesti :keittiön pöydällä homma hoitui mallikkaammin :) Siinä sivussa hieman hevisti rokaten ja pikkasen apuvälineitä käyttäen... Suojasin pöydän jätesäkillä (hyvä minä) ja aloin hommiin!

Olin jo hetken katsellut palmuvehkaani ( Zamioculcas zamiifolia) joka yritti räjäyttää tuon alkuperäisen ruskean muoviruukkunsa. Tovin etsin nurkista sopivaa , minulle kelpaavaa , kukkaruukkua mutten löytänyt. Ihme juttu koska kuvittelin niitä olevan tuhottomasti. No eipäs ollut tai sitten olin kronkelilla päällä! Löysin tuollaisen pihakoristeen kahdella kantokahvalla. HArmi baan että on jotakin huokoista ainesta niin jouduin sen vuoraamaan jätesäkillä. Eihän siihen hätään muuta löytynyt....Asettelin palmuvehkan ruukkuun ja ajattelin siitä vaan kiskovani juuripaakun väljemmille vesille.


 Onneksi valitsin keittiön tuohon hommaan. Apu oli lähellä. Jälleen kerran fiskarssin pikkupuukko joutui pelastustilanteeseen :)

  Mulle tuli ihan sellainen AIVOKIRURGI  olo! Ehkä hieman liikaa töllötintä? Purkki oli IHAN täynnä juuria ja vehkan pallukoita.
 

 Seuraava apulainen löytyi jälleen köökistä! Plastexin keittiökauha :) Niin pirtsakan värinenkin ja kyllä! tehopesun nämä apulaiset saavat ennen ruokaan koskemista.


 Siihen mä sen sitten tälläsin. Paremman paikan haen sitten kun saan inspiraation. Palmuvehkasta kasvina tykkään kyllä suunnattomasti. Helppohoitoinen ja kasvaakin aikas ripeästi. Kasvi varastoi vettä juuriinsa ja saan unohtaa kastelun toviksi. Tosin olen kyllä onnistunut hukuttamaan yhden.... Viime kesänä pidin pihalla ja taivaalta tuli vettä , muksut kasteli... Tämmöstäkin voi sattua :)


 Löysin ihanan helmililjan ja vielä ihanamman pikkuisen kukkaruukun sille tuolta Sastamalasta Casa Rosalinin myymälästä. Poiketkaa kun ohi ajelette!

Mites on? Joko siellä kovinkin multaa on kynsien alla?

14 kommenttia:

 1. Toivottavasti tuo sinun zamio viihtyy tuossa sinkkiastiassa. Tykkää kasvaa aika ahtaanoloisessa ruukussa ja on todellakin helppohoitoinen, kasvaa vaikka pimeässä ja ei tarvitse paljoa kosteutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :) ettei tarvitse mennä kauppaan ostamaan uutta ja huijata tuttuja hortonomin taidoillani!

   Poista
 2. Vehka on vain niin kaunis ja helppohoitoinen, että minäkin olen saanut ne kasvamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika helppo on mutta taito se tattaminenkin on :) Kukkasen siis!!!

   Poista
 3. Kevät alkaa mullanvaihdosta ja kauppaan ilmestyvistä kevätkukista. Kaunis tuo sinkkiastia.

  VastaaPoista
 4. Minullakin on pari palmuvehkaa. Ne on ainoat, jotka minulla menestyy.
  Pitäiskin vaihtaa siihen isompaan mullat joku päivä.
  Mukavaa maanantai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Tekee ihan jo pahaa katsella tuota omaa palmuvehkaa. Pitäisi saada aikaiseksi mullanvaihto, mutta kun aikaa ei muuton keskellä ole ylimääräistä ja mullatkin ovat aina unohtuneet sinne kauppaan... Selityksin vielä mennään. :D

  VastaaPoista
 6. Juu olen katsellut monta päivää kukkaraasujani, mutta ehkä tässä voisi alkaa pelastusoperaation hiljalleen.
  Multaa on kyllä kynsistössä, mutta lähinnä chilien ja paprikoiden kylvämisestä. Jos jotain positiivista kukkieni suhteen, niin multa on jo ostettu, enää ei tarvitse kuin saada peppu ylös penkistä ja aloitettua...

  VastaaPoista
 7. Ei oo multaa, eikä tuu, jos vanhat merkit paikkansa pitää :). Paitsi että hirmu hyötypuutarhan oon ajatellut tänä vuonna värkätä viimekesäisen pottujenkasvattelun innostamana. Ans kattoo ny kuinka käy. Todennäköisesti ei kuinkaan.

  VastaaPoista
 8. Ei ole vielä multaa kynsien alla, mutta kyllä kai se joku päiv pitäisi työhön ryhtyä :) Minäkin tykkään palmuvehkasta!

  VastaaPoista
 9. Oi kuinka kivoja ruukkuja, erityisesti valkoisella helmililjalla!

  VastaaPoista
 10. Laitoin sulle sunnuntaina viestiä hotmail-sähköpostiosoitteeseen. Voitit Jenkkipastilliarvonnassa. Laitatko mulle sun osoitteesi ;)

  VastaaPoista
 11. Hieno mullanvaihto-operaatio ja kyllä tuommoisella mahtavalla tuolilla palmukin viihtyy :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis palmuvehka. Pysyisköhä tuo minullaki hengissä, jos on helppo...
  Helmililjat on myös niin nättejä.
  Täällä ei oo kun kaktuksen piikkejä peukalossa:D Tästä lähin vain apuvälinein kaktuksien siirtoa, note to myself.Ois ihanaa laittaa kyllä uusia kukkia kevään kunniaksi!
  Mukavaa alkanutta viikkoa Bikke <3

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)