UA-39839136-1

tiistai 14. marraskuuta 2017

TOTUUKSIA

 MOIKKELISKOIKKELIS

Nappasin ihanaisen Annukan KOTONASI blogista seuraavanlaisen kerro itsestäsi jotakin. Jos haluut voit esittää mulle kysymyksiä kommenttilootas :)

Ookko sää valmis?

Herkku- ja inhokkiruokani.. Lidlin koskenkylän/saarioisten kanakeitto. Olen paljon yksin kotona ja tarviin jotain syötävää. Suolaista ja protskua. Kyllästyin pinnikseen ja olen hullaantunut tähän soppaan. Pikaista ja nopeaa. Ostin juur kaikki 5 lidlin hyllyssä ollutta kanakeittoa. Veikkaan ettei teollinen valmiskanasoppa vaikuta tahi ehdi minua muutenkaan listimään. Tuo oli siis herkkumaista niin ja me tehtiin eka joulukinkku jo pyhäinpäivänä. 7kg meni kahdessa päivässä!
Pahin on varmaan oisterit. En halua edes maistaa.


Harald ravintolassa suostuin mukaan Haraldin tulikasteeseen jossa piti nauttia puolen vuotta hapatettua haita. Sain diblomin.


 Kahviherkku, jolle sanon kyllä  Ne jotka minnuu yhtään tuntee tietää etten herkkukoriin sylje :)  Banofee on taivaallista , sitruunamarenkipiiras , Daimkakku.. Joskus töissä kun tytärkin oli samalla duunimestalla vein daimkakun kaffeelle. Siinä rouva otti ehkä noin 3mm palasen ja kehu kun on niin makkeeta jotta!! Mitä makeeta? Me syödään yhdeltä istumalta mukulan ku mukulan kans KOKO KAKKU! Ilman apuja!


 Ikean maljakossa jälkkäriä


 Kahviherkku, jolle sanoin ei.. No APPELSIINI daim kakku on ihan shaissee niin ja vihreet kuulat( joita vävyt jouluna aina antaa :) niin ne vihreekuulakeksit! En sitten tykkää!!

 Telkkariohjelma, jota katson.. Päivä alkaa holbycityllä sitten joskus jatkuu romantiikan nälkääni uppoavat esim: milanon naiset tai mikä se ny olikaan , kotiin takaisin alkaa pian..Sofian enkelit. Voi himputti miten mä jo poraan ennenkuin se alkaa ja silloinkin kun jakso loppuu..Mun sydän särkyy aina kohtalotovereista , muuten ihan kaameen sairauden iskemistä ihmisistä. Sitten tulee pelastavat enkelit ja saadaan koti asuttavaan kuntoon muiden läheisten kera. Porraan! Missäs meidän Sofian enkelit on? Meillä saisi kanssa tehdä remppaa muttei 2 ei niin täysillä käyvää pysty tekemään... 
Game of thrones..iloov..viikingit..oo... Päitä tippuu...
  Telkkariohjelma, jota en katso.. Kotimaisia tahi ulkolaisia lauluohjelmia. Enkä taatusti oopperaa! Kaikki paratiisihotellit ym..Enkä IKINÄ vi..n puhelinmyyjiä. Herrestsyykkelis miten sellasta kukaan on edes tuottanut??

 Inhokkisääni Tuulinen. Vilu unkee läpi kapisten luitteni niin ettei glögit saati 3 peittoa auta mitään!



 Lempisääni UUUUU..KESÄN LAPSI MÄ OON :) Aamukasteinen (paitsi menneen suven) auringonpaiste , valmiiksi jo lämmin sää , terde täynnä kukkia ja aamukaffe linnun (ai niin kisut kerttu ja kaarina)viserrys...Olen onnellinen



 Tästä menetän hermot... Porvoo. ENNALTAEHKÄISYN PUUTE! LIIAN KALLISTA????

Tänäpäivänä aika monestakin asiasta mutta nekin ovat ulkomaailmasta tulleita. Tokmannin kassa ei voi toivottaa asiakkaalle hyvää päivän jatkoa kun joku voi PAHOITTAA MIELENSÄ!! Mitä kettua? Mulla on sikahuonoja päiviä ja silti mun on pakko käydä asiakaspalvelu-paikoissa. Jos ja kun se kassa mulle hymyilee , sanoo jotakin ystävällistä hän on saattanut pelastaa mut juur synkiltä ajatuksilta.
 Postia ei tule enää tiistaisin..mutta silti se jakaja käy postilaatikon vieressä. Ihan hullua. Yhteiskunta on sairastunut.
 Paljon on pikkuasioita jotka menee läpi korvien . Noteeraan mutta elämä on liian lyhyt nalkuttamiseen ja kuulkaas..miesten kanssa eläen sitä sais tehdä paljon!


 Tästä rauhoitun... Metsä. Jos voittaisin miljoonia ostaisin metsää. En viitsi selitellä koska luulen suomalaisten ymmärtävän



 Kamalin ja paras aika vuorokaudesta. Hoidot pitävät huolen ettei kamalin ole aamu kun mä vaan herään vaikken aina tahtoisikaan nousta. Paras..kesällä se upea aamu ja se kun aurinko nousee..no olisko se kamalin hetki päivästä kun SE EI NOUSE!


Huonoin (surullisin) ja paras mieliala..  Koen sen syöpälääkärin vastaanotolla...empäs vaan kun lapsi käyttäytyy niin ettei hän minusta välitä biljoonasmilliäkään.
Paras..saadessani halauksen



 Kodin turhake Ostin joskus kotikutsuilta Amwayn esipesusuihkeen tai mikä se nt olikaan. Se oli kyllä "heitä rahas kankkulan kaivoon" ostos enkä edes yrittänyt käyttää loppuun vaan se päätyi suitsaitsukkelaan Lehden lavalle :)

 Kodin paras tavara Olen materialisti. Meidän kodissa on sairaasti kamaa. Esimerkkinä kerrottakoon seuraavaa: Ystäväni tuli kylään tuoden miehensä ekalle kyläilylleen. ENNEN kuin mies oli päässyt kynnyksen paremmalle puolelle ilmoitti hän: MINÄ EN AINAKAAN TULE TEKEMÄÄN MUUTTOA!!!
 On kovin vaikea nimetä parasta eli rakasta esinettä olematta tylsä:imuri.
Rakastan kaikkea maalaisromanttista JDL on <3

Vaate, jota en suostu laittamaan päälle no emmä alasti ainakaan viittis kulkee..en siksi ettenkö kehtaisi vaan en halua järkyttää mita ihmisiä leikellyllä ja muutenkin puutteellisella vartalolla..No onhan se nätti mutta hitookseen kuiva!


Lempivaatteeni Se himputin konmari sanoi että poista lempiverkkaris kun alat kohta näyttämään verkkareilta! Toisinsanoen minä katoaisin maailmasta. Kivat lämpöiset gollegehousut , villasukat , lötköttipaita..niin rento olo. Ehkä mä oon sen tähden niin sinisilmänen kun ei vaatteet purista. Tohon lisään pipon , jonkun takin , oman tai ukon ja valkoiset nokian saappaat kun lähen kyläkaupalle sosiaalikaffeelle.

 Mitä se konmari muka tietää mittään!!

 Haju, jota en kestä  Ukkokullan perjantai pitsat!! Se on atrian läpyskä joka täydennetään jauhelihapihveillä , metukkasuikaleilla , homejuustolla ja normijuustolla. Sitten nautitaan mikrotuoreena ja KOKO kämppä HAISEE!!



 Parhaita tuoksuja Ruusu siellä ruusu täällä ja Laveran ruusudödöä kainalossa. Ihanin tuoksu maailmassa.Sitten tulee pionit , jasmiinit , hyasintit... Rakastan myöskin kukkia. Tänä kesänä en jaksanut puutarhassani tehdä oikein mitään. Oma jaksamiseni ja saamattomuuteni teki minut surullistakin surullisemmaksi.


 Kamalin luonteenpiirre ihmisellä Kaksnaamasuus. Jos on jottai ni kysy äläkä kyräile tai pakoile tai puukota selkään kun jottain luulet!

 Paras luonteenpiirre ihmisellä Ei ole auttavaisuus koska moni ei osaa sanoa ei eikä sitten jää kotiaikaa kun auttelet koko kylää. Mutta mentävä on kun kutsu käy! Eikö?
 Se ei ole anteliasuus koska silloin ei pennisi pesää tee ainakaan omaan taskuun. Mutta voitko olla antamatta sille joka sitä oikeasti tarvitsee tai ei edes tarvi? Joskus kassalla papparainen laitto kaikki kolikkonsa kehiin mutta laskusta jäi 5 senttiä puuttumaan! Siinä jonon kasvaessa rupesin kaivamaan kukkarosta puuttuvaa kolikkoa. En ihan ehtinyt ojentamaan kun pappa tarjos 100€  josta ostokset sitten maksettiin.
Tai yks kerta säästömarketin kassajonossa kun eessä oli hapsutukka puoli hampaaton mummeli jonka kärryt turpos koiran ja kissan ruokaa. Tais sillä olla saipoopalakin. Ostoksista jäi puuttumaan 6€ ja mummu lappamaan tavaraa pois. Millään olisi malttanut eläinten ruokia antaa niin palautti "ihmisen" ruokia. Pyysin ukkokullalta rahaa ja sainkin 10€. Annoin sen kassalle joka löi summan kassakoneeseen ja anto mummulle 4 € takas! Mummu ei tajunnu että hän saa KAIKKI ostokset ja vielä rahhaa takasinkin ja kuulkaa kun asian tola hälle selvis..ei ole kukaan koskaan ennen ollut tippa silmässä meitä kiittelemässä. Myös kassajonosta saimme kiittelyitä. Mummun 6€ makso meille 10€ mutta sydän oli lämmin.
Eikö ihmisen paras piirre ole emmä tiedä... 
Jollakin suuri sydän
 jollakin se on märäntynyt.


Mulla on yks juttu joka minnuu korventaa aika pahasti ja avaudun siitä sitten tuos jossain kohtaa...

Kirjuutellaan!

23 kommenttia:

  1. Tippa silmässä luin. Ja nautin.

    VastaaPoista
  2. Kuvasta näkee, että hai oli oikea herkkujen herkku. Ja ukkosi perjantaipitsa on melkoisen mielikuvituksekas kokkaus, kyllä omat pöperöt kalpenevat sen rinnalla :) Hienoja pohdintoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva kertoo kaiken! Ukon perjäntaimättö sai nimen suonitukos :) Luulen että me silti kokataan paremmin :)

      Poista
  3. Moi paljon asiaa ja samaa mieltä kaksinaamaisuus ja epäoikeudenmukaisuus pahinta ihmisellä.Rakastan suurta ja lämmintä sydäntä

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus! Nyt alkoi tekemään suomalaista joulukinkkua mieli, mutta en sitä kyllä mistään saa, harmi.

    VastaaPoista
  5. Antaessaan saa - ainakin iloisen mielen :) Mukava oli lukea vastauksiasi. Kysyn sinulta kun kysymään kehotit, että onko sinulla lempiviikonpäivä? Tätä lapseni on kysynyt minulta ja minun on aika vaikea siihen vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lempiviikonpäivä? Se taitaa olla lauantai..hoidot on saatu perjantaina mikäli on saatu...lauantaina ei tarvitse herätä ja on sauna päivä. Kiireetön päivä!

      Poista
  6. Sie Birgit Bikke oot ihan super huippu tyyppi et mie olen ihan myyty kun löysin siun jutut. Elämä on kivaa kun on siun laisii ihmisii olemassa.

    VastaaPoista
  7. Näitä sun postauksia lukeaa kyllä tippa linssissä - eikä sen takia, että ne olisivat surullisia:)
    Tuota teidän isännän perjantaipitsaa katsoessa ja sitä tuoksua kuvitellessa taisin lausua pienen kiitoksen, että meidän isännän sisäkokkaustaidot rajoittuu pakasteranskisten ja nakkien paistamiseen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta minäkin kiittäisin :) ja kiva jos nautit lukemastasi :)

      Poista
  8. En oikein osaa päättää kummat kertoivat enemmän tarinaa, sanat vai kuvat :D Ihanaa!

    VastaaPoista
  9. Kääk mikäpitsa :D Ja miksei Tokmannin kassa saa toivottaa hyviä päiviä? Tänään just myyjä siellä niin teki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin ohjeisti kassaneiti täällä satakunnassa.. Jos joku päällikkö toisella alueella olisikin laittanut kampoihin mokomaa sääntöä vastaan..

      Poista
  10. Mä nauroin ääneen kun luin, kuulin nimittäin mielessäni sun kertovan tuon koko stoorin enemmän tai vähemmän tohkeissas 😁
    Sä muru oot niin ihana 😘 Jotta muiskis vaan taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No taisin ollakkin vähän tohkeissani kun päivitys kävi niin nopsaan :)

      Poista
  11. Hyvää marraskuuta!
    Samaa mieltä! Avara ja oikeudenmukainen, sydämellään ajatteleva ihminen on kultaa! Mutta kyllä joo pitää voida sanoa myös ei ja ehtiä kotoilla ilman että joku vetää herneet nenään ku ylikiltti vetää vihdoinkin rajojaan:D
    Usein juuri totutaan ja sitten vaaditaan eikä tulekaan edes kiitosta siitä seittemästä kerrasta vasn paha mieli kaikille viimeisestä sopimattomasta eistä....
    Minä tykkään auttaa ja kaipa se harvojenkin hyvä mieli kantaa et luonteenpiirre pysyy voimissaan...
    Kyssäri: mikä on lempivärisi ehkä valkoisen rinnalla ja missä yhteyksissä toimii/ tykkäät mistäkin väristä?
    Mulla meinaan asiasidonnaista, mieli/kausiluontoista ja aina ei jaksa kattoo ollenkaan. Muut luulee et sitä yhtä työntää sit joka paikkaan aina mut eihän se ihan niin mee.
    Kivaa päivää Sinulle ja kiva kun löytyy vielä auttavaisuutta ja lämpöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää muistaa kieltäytyä ettei kuluta itseään loppuun
      Valkoisen seurana olohuoneessa on vihertävä tapetti. Keittiön seinissä on harmaata. Joitakn pikkujuttuja maalasin kirkkaan keltaiseksi mutta ruoste ja vaaleanpunainen on mun juttu :)Pinkkiä , vaaleanpunaista , roosaa löytyy muutamakin juttu ja maaliakin olisi vielä. Vaikka pojat aina sanovat kotimme olevan valkoinen niin on täällä sävyjäkin! Kivvaa marraskuuta sinnekkin!

      Poista
  12. Mää niin arvasin, ettei tässä taas ole päätä eikä häntää ja just siks kaikki vastaukset on universumin rehellisimpiä ja hellyttävimpiä ja ihan kaikkee mahdollista. Paitsi että toi sun ukkelin ällöpizza pitäis räjäyttää johonkin maatakiertävälle radalle, ettei kukaan ihmispolo vaan sellasta joutuis syömään.

    Oot ainut ja paras <3

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)