UA-39839136-1

torstai 19. marraskuuta 2015

PERHEEN ARVOSTELUSSA PULLED BREAD

Sitä on niin kaavoihinsa kangistunut tuon ruuan laiton suhteen ettei meinaa keksiä mitään uutta. Jauhelihaa&makaroonia , makaroonia&jauhelihakastiketta , makaroonia&jauhelihaa LAATIKKONA!
Sitten tutkiskelen kaiken maailman resepti kanavoita , teen ostoslistaa ja kas kummaa! Kaupassa ei ole ostoslistaa mukana ja pää lyö tyhjää. 
Mikäli on muksuja mukana ja kysyn heiltä:MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN? niin mikäs se on vastaus? Kahdesta voi jo valita etukäteen: IHAN SAMA tai MAKAROONIA!!
Keksi siinä sitten! Haluanhan tutustuttaa perhettäni maailman makuihin :)
 
Ihan tekee sielulle kauhiaa tunnustaa jotta muutama vuosi sitten jätin mieheni ja pari poikaa sinne kauppaan ostoskärryjen kanssa seisoskelemaan. Olikohan silloin ruuantekoburnout?.. Ajattelin että ihan sama! Ostakaa jotain , ihan mitä vaan!

No , sitten kun keksin jonkin kuningatar reseptin kokeiltavaksi , on meillä tapana antaa tekeleelle arvosana.

Yleensä se kieppuu tuossa 8 molemmin puolin.
 En mä tässä itseäni kehu vaan reseptin laatijoita :)

Tällä kertaa tein PULLED BREADIN.
Hieman ihmetystä sain osakseni alkaessani leikellä kaurakakkoa. 
Hiplasin kaupassa (onneksi ne on pusseissa) kakkoja , etsien sopivan pehmeää ja muhkeaa , maukkaan kuuloista...
Ei sitten ollut mikään helppo homma! Liian lituskaa , liikaa siemeniä....
Kaurakakon löydettyäni:
 

 Kuutioitsin kakon jättäen palat pohjaan kiinni. Ehkä olisin voinut leikellä syvempäänkin koska pohja jäi meillä erikseen naposteltavaksi.


 Sitten tein öljyseoksen. Käytin Urtekramin luomu extraneitsyt oliiviöljyä. Lisäsin murskattua valkosipulia (5 kynttä) , rosmariinia , suolaa ja mustapippuria.
Sitä sitten oman maun mukaan jokaiseen koloon. Ensikerralla laitankin pikkasen enemmän. Imeytyi aikas mukavasti tuohon leipään.



 Täytteksi juustoraastetta. Ensikerralla kokeilen parmesaania tms maukasta juustoa.


 Sanotaan ettei kaikkia voi miellyttää mutta minäpä yritin :) Osaan leipää laitoin Aura homejuustoa.
Ei huano!


 Koska ohjetta ei siihen hätään löytynyt (mukamas) oli uunissa asteita 175 ja aika? liian lyhyt.  Juustot eivät ehtineet nälkäisten suiden huudellessa sulaa kokonaan mutta kuitenkin riittävästi.



Mikä oli lopputulos? Meidän ruokakuntaan kuuluu 5 jonkin ikäistä miestä ja minä. Voitte kuvitella saanko taustatukea näissä ruokailu päätöksissä :)
Tämä oli lähes täysi kymppi! Ensin tietty ihmettelivät miks leipä on tarvinnut tollai pilkkoa? Ja mitä sinne väliin oikein on laitettu? Onko tuossa sipulia? Vain 1/6 antoi arvosanaksi: 1!! Oli kuulemma ihan tolkuttoman pahaa? Hö! Onneksi kaikille muille upposi niin ettei sitä tarvinnut koiralle syöttää;)
Olin otettu! Meillä on vaikeasti miellytettäviä mukeloita ja heidän 9++ oli mannaa kokkisielulleni!
Jokos olette kokeilleet? 

16 kommenttia:

  1. Tämä on aivan uusi tuttavuus minulle! Kiitti ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja helppo! Sanoisinko jotta nopea sekä herkullinen vieras tarjottavakin :) Erilainen!

      Poista
  2. Olipa hauska idea! Lapset tykkäisivät ihan varmasti! :) Aurinkoista loppuviikkoa! <3

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa niin tutulta tuo jauhelihamakarooniosasto!
    En ole ikinä kuullutkaan tästä hauskan näköisestä leivästä! Meilläkin poika aina kysyy kun jotain uutta tarjotaan, että onko tässä SIPULIA? En kyllä varmana syö jos on sipulia.
    Lähtee kyllä heti testaukseen meillä, kiitos ihana Birgit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettei meillä ole sittaria vieressä kun tuntuu jatkuvasti mainostavan jauhelihaa alle 6 €/kilo :) Mikä siinä sipulissa mahtaa oikein olla? Ei ne muksuit huomaisi jos sinne laittaisi sipulijauhetta!
      Muksaa viikonloppua sinne!

      Poista
  4. Hei, tuohan passaa myös illanistujaisiin mainiosti.
    Joskus muinoin tehtiin niitä esipaistettuja patonkeja, täytettiin erilaisin versioin ja palottiin tarjolle kera salaattien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus muinoin :) Meille on huomenna tulossa vieraita , tosin amupäivällä , tarjoilemme heille....

      Poista
  5. Meillä on yleensä "mitä hyvää tänään jauhelihasta?" meininki. ;D
    Aikas hyvän kuulloinen resepti, kiitos tästä!
    Ja kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku sanoi suomalaisten syövän lihaa 1,7kg olikos se viikossa? Kuinkakohan suuri määrä siitä on jauhelihaa? Muksa loppuviikkoa sinne!

      Poista
  6. En ole kokeillut...mutta kuulostaa ihan loistavalta - siltä tuhdimmalta - sunnuntairuoalta! Upeat kuvat, kaunista uutta alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hain taas viikonloppua varten muhkeaa kakkoa ja vasta toisesta kaupasta löytyi :)

      Poista
  7. Mä olen tehnyt ranskanleivällä miltei samaa, mutta ilman juustoa ja oikein voilla. Jumankauta on muuten hyvää. Pitääkin testata tällä reseptillä myös. Nam nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskanleipä! Meidän lapsuusajan kasvattaja :) Kokeilen silläkin!! kiitti HR!

      Poista
  8. Hei, ton mä olin jo ihan unohtanut. Pitää kyllä tehdä joskus.

    VastaaPoista
  9. Mä oon kaks kertaa tehnyt ja tosi tykätty ollut! Laittanut täytteeksi ehtaa voita, punaista paprikaa kuutitoituna, pulled pork:ia sekä juustoraastetta. Leivän laitoin leivinpaperin päälle ja leivinpaperin alle foliota. Tein näistä "seinämät" leivälle ja paistoin 175 asteessa noin 15 min ja sitten "suljin" nyytin ja jatkoin paistamista ( lämmittämistä ) vielä reilut ½ tuntia. Nam!!

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)