UA-39839136-1

perjantai 25. syyskuuta 2015

ROOSANAUHAN VOIMIN SYÖPÄÄ VASTAAN!!!

Moikkis!

RINTASYÖPÄ! Tai ihan mikä vaan syöpä.. Mitä tunteita se sinussa herättää? Minulle se saa ensimmäiseksi itkun. Silmäkulma kostuu vaikken tietoisesti ajattele MITÄÄN aamupuuron pohjaan palamista kaameampaa! Mikä tuossa sanassa on niin hirveää ettei siihen voi suhtautua "kylmästi"? Kalman tunne kirii pitkin käsivartta , pukkaa pientä tuskan hikeä..
Ajatteleppas tilannetta jossa menet lääkärille kun vähän kainaloa krinnaa.. Istuskelet siinä miettien joululahjoja  viidelle lapsellesi ..ai niin mehän sovittiin ettei lahjoja..höpsis tietenkin jotain pintä pitää ostaa..ainakin vihreitä kuulia..NIIN rouva VIRTANEN! lääkäri herättää sinut aurinkoisesta haavemaailmastasi ja sanoo kertovansa ikäviä uutisia.. Ei se kainalokarva ollutkaan kasvanut sisäänpäin , väärään suuntaan  vaan sieltä täältä löytyi tutkimuksissa kasvaimia..siis syöpä! Sä et tajua mitä lääkäri puhuu.. hymyilet vain..KUNNES sun pää räjähtää siihen paikkaan! Tajuat että sä kuolet.. Aivot pyörii hyrrää.. Entäs ne kuulat? Ja se kinkun paisto! Missä me nyt joulua vietetään.. kuka tekee mitäkin ja.. Ihan tavalliset arjen asiat vilahtaa ohi silmien tuoden mukanaan KAIKKI tunteelliset tärkeät elämän virstanpylväät.. Entäs ne synttärit , rippijuhlat , kokeet , rikkinäiset polvet , hyvät koetulokset , nukkumaan menot ja viikorahat! MÄ EN OLE NIISSÄ MUKANA! ENÄÄ IKINÄ! Samaan aikaan lääkäri selittää sinulle kuinka tästä nyt jatketaan ja jatketaanko ollenkaan.. Aivosi eivät ymmärrä kuulemaansa vaan hyppivät ja loikkivat siellä tunne puolella.. Pääset lähtemään kotiisi jonne et ehkä haluakkaan mennä. Haluat huutaa kurkku suorana että mitä helvetin pahaa mä olen tehnyt!? Niin minä tein.. Tosin järki sivuutti tunteet aika pian.. Silloin ekalla kerralla. Näytin närhen munat ja olin itse aurinko.
Nyt kun tuo Ilmari , joksi syöpäni ristin , luuraa ja leikkii kuurupiiloa luissani olen toisinaan sanonut sille että vie paska sitten kaikki. Salaman nopeasti peruutan luvan ja käsken syövän mennä sinne minne ei hornan tuletkaan yllä.

 Kai se menee ... Pikkuhiljaa.. Olen ostanut sille VAIN menolipun :)

Nykyään käyn hoidoissa Docrateksen syöpäsairaalassa Helsingissä. Olen siellä tutkimuspotilaana. Saan käyvän hoidon sekä mahdollista tutkittavaa lääkettä. En ole hetkeäkään katunut päätöstä lähteä tälle linjalle hoitopolullani. USKON vahvasti että jonakin päivänä joku ihminen tällä maapallolla keksii , löytää vahingossa sellaisen mullistavan idean joka jymäyttää syöpäsolut kaakkoon. Uskon myöskin että se lääke olisi silloin kaikkien käytettävissä. Ettei siitä tulisi uusi vallankäytön väline..
Roosanauha kampanja on käynnissä. Roosa nauha -liike sai alkunsa 1990-luvun alun Yhdysvalloissa. Tuolloin AIDSin vastaisesta kampanjasta innostuneet Evelyn H. Lauder ja Alexandra Penney halusivat kiinnittää huomiota rintasyövän yleistymiseen ja kerätä varoja rintasyövän tutkimukseen. He valitsivat oman kampanjansa symboliksi roosan silkkinauhan. Pian kampanja levisi muihin maihin, ja nykyisin sitä järjestetään eri puolilla maailmaa.

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki.
Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä. Roosanauha -rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden.

Kampanjan keräyksiin voit osallistua monin tavoin. Tämän vuoden teema on KÄSI SYDÄMMELLÄ. Jos hetken mietit , uskon että tunnet aika monta syöpää sairastavaa läheistä tahi hyvänpäivän tuttua.. Siitä lähtee välittäminen ja huolenpito. Tämän vuoden Roosanauhan on suunitellut Katri Niskanen.

 Kaupoista löytyy tuotteita joiden ostohinnasta lahjoitetaan osa tutkimustyöhön ja avunantoon :)  Esim: Sinituote ja Lumene ovat jälleen mukana tukemassa kampanjaa. Kaupasta löydät pinkkiä perunapussia ja korvapuusteja , pinkkejä ruusuja...
(Olen itse heikkona juuri roosapinkkiin : sattuipa sopivasti:)
Pienemmätkin yritykset tukevat omilla tavoillaan.. Esimerkiksi  INDIEband bracelets lahjoittaa myydyistä PINK ROCKS & MOJO - kicking cancer in the ass! rannekoruista huikeat puolet hinnasta...

Minäkin olen luonut oman keräystavoitteen syöpäsäätiön sivuille. Asetin tavoitteeksi 3000€ ja olenkin kovin yllättynyt mitenkä keräykseni on lähtenyt käyntiin! SINNE PÄÄSET TÄSTÄ KLIK! Olen huisin otettu KAIKISTA lahjoituksista ja niistä kommenteista jotka auttavat jaksamaan... Laitoin tuonne blogin ylänurkkaan näin vaatimattomasti oman kuvani :) jota klikkaamalla pääset keräys sivulle. EN SIIS SAA TÄSTÄ ITSE MITÄÄN muuta kuin ÄLYTTÖMÄN HYVÄN MIELEN joka sekin omalta osaltaan auttaa nujertamaan pahoja soluja..

Olet sydämmellisesti tervetullut tukemaan Roosanauha kampanjaa tavalla tai toisella. 
Joskus äänetönkin tuki on paikallaan <3

Ai niin.. Tässä yksi kuva.. Asun pienellä paikkakunnalla jossa on niin tiivis yhteisö että :)
 Mieheni käy töissä Uulatuotteella ja katsokaas kuinka komia Roosanauha rivistö siellä onkaan järjestäytynyt :)

36 kommenttia:

 1. Kaikki vaan mukaan keräykseen, meitä on siellä jo monta, mutta lisää tarvitaan! asia koskettaa varmaan jokaista jollain lailla.
  vaikka itse oliskin säästynyt, niin varmasti siellä ystävä-kaveri-sukulais-tuttavapiirissä on rintasyöpään sairastuneita!

  Ja BIKKE, ihana, hurmaava, aina iloinen (no, melkein aina) sinusta ei päästetä irti millään!!! Ilmari nuijitaan vaikka pelkällä naisenergialla ♥♥♥

  *ja sitten kaupoille pinkkiä pottupussia ostamaan *

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana!! (melkein aina :)) Pinkkiä suklaatia.. Kuule .. Se onkin yllättävää miten monta sitä tunteekaan kun alkaa miettimään... Nujerretaan ja Yhdessä!

   Poista
  2. Pinkkiä suklaata? Mää haluun kans!

   Meillä on ostettu jopa lumilapio pinkki ja se on tietty Roosa -nauha tuote.

   Nuijitaan se, liksitetään olemattomiin, pelotetaan pois, jus, hus, turhma Ilmari, mene pois!

   <3

   Poista
  3. Näin tehdään :) Onse hyvä vaan että pinkki toimii tehostevärinäni :)

   Poista
 2. Mukana ollaa tärkeässä jutussa....meilläkin syöpä kummittelee miehellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou! Onse vaan niin surkea matkakumppani.. Voimahaleja miehellesi <3

   Poista
 3. <3 Olet vahva ja rohkea nainen - ihailen! Lahjoitan keräykseesi ehdottomasti! <3

  VastaaPoista
 4. Meilläkin suvussa molemmin puolin syöpää. Hyvän puolesta keräät. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkapäätäsi kaivataan monelle taholle <3 Kerro halausterveisiä kaikille!

   Poista
 5. ♥♥ihana, postiivinen sinä!♥minun syövän löytymisestä tulee keväällä kymmenen vuotta ja kuulun myöskin erääseen tutkimusryhmään.♥ voimia sinulle ja kaikille kamppaileville♥ keräykset on tärkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou! Edellenkö sinullakin on matkakumppani? Voimia sinulle taistoon ja upeaa tuo tutkimustouhu <3

   Poista
 6. Olipa se syöpä mikä tahansa, niin tunnen suurta yhteenkuuluvuutta ja sympatiaa sairastuneita kohtaan. Siksi olen jokin aika sitten ryhtynyt Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajaksi. Vaikka jokainen sairastunut kokee syövän omalla tavallaan ja kokee varmasti pelkoa jossain vaiheessa, niin sinä olet kyllä monelle mahtava vertaistuki ja esimerkki toivosta ja siitä, että syövän kanssa voi elää täysillä ja myös iloita elämästä. Itse voin vaan sanoa, että meillä on Suomessa niin hyvä hoito, että syövästä voi myös parantua, vaikken vielä saakaan terveen papereita moneen vuoteen. Mutta ilomielin tuen Roosa nauha -kampanjaa, jotta kaikenmaailna ilmarit nujerrettaisiin kokonaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa Elli!! Jokainen sairastunut tosiaankin ON OMA YKSILÖNSÄ! Tunteiden , hoitojen ja läheisten suhteen. Toisilla on "helppo" toisilla syvältä. Toisillaa tukiverkko ja toisilla ei mitään. Iloiseen ei iske niin helposti..Näin haluan uskotella itselleni ja kyllä minullakin niitä mustia hetkiä on! Toivoisin läpimurtoa näissä tutkimuksissa ja kuule ::Et sinäkään mikään mustsa pilvi ole :) <3 <3 Et todellakaan!

   Poista
 7. Kun annoit syövällesi nimen Ilmari,muutti se ajatukseni kokonaan,se saa minut ajattelemaan sairautta jonka kanssa voi elää täysillä ja välillä vähemmän täysillä.Sinä,jos kuka olet monen syöpäsairaan ja terveidenkin ihmisten arvokas vertaishenkilö ja tsemppaaja.
  Olen ennenkin sanonut, että vaikka olet sairastunut vakavasti fyysisesti ,onneksi olet saanut psyykkistä voimaa.positiivisen ulospäinsuuntautuneen luonteen ja rauhallisen suhtautumisen elämän vaikeuksiin ja parasta hyvän huumorintajun.Birgi osallistuin keräykseen ja hyvällä asialla olet liikkeellä. lämpimin ajatuksin Marjatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta! Lämmittää sydäntä kauniit sanasi :) Sinulla on ihana kyky löytää juuri ne hymyn huulille tuovat sanat :) Lämpöä syksyysi!

   Poista
 8. Syöpä on vienyt minulta ennen aikojaan äidin, isän ja siskon. Toivon niin sydämestäni, että saat sellaiset hoidot, jotka ajavat taudin hornan kuuseen! Sekä siskoni että isäni ovat myös antaneet eläessään panoksensa / kroppansa tutkimushoitokäyttöön ja sitä kautta edistäneet uusien hoitomuotojen löytymistä. Siksipä olen Roosassa täysillä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemskatin syöpä! Se nappaa liikaa läheisiä! Saat olla isästäsi ja siskostasi erittäin ylpeä. Lämpimiä muistoja <3 Kumpa osaisin luoda niitä itsekkin <3

   Poista
 9. Ei kun Illua kuonoon vaan ja lujaa! Syöpä on niittänyt lähipiiriäni ihan tarpeeksi. Mukana ollaan!

  Ja kiitos sinulle kun jaksat olla myös muita kannustamassa ja kiitos että jaksat painaa vastaan tuota paskaa tautia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ni! Tuiverretaan köniin niin ettei uskalla nenuunsas näyttää :9

   kiitos<3

   Poista
 10. <3 Syöpä-sana saa aikaan mussa ihan käsinkosketeltavan pelon ja menetyksen tunteen. Syövälle menettivät 2 vuotta sitten mun lapset maailman ihanimman paapan <3
  Olet upea taistelija, mukana ollaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paappaa olisi vielä tarvittu <3 Syöpä ei sanana olekkaan yhtään ruusuinen..
   Kiitos!

   Poista
 11. Tätä kampanjaa olen joka vuosi tukenut. Voin suositella kaikille kampanjaan osallistumista käsi sydämellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin näköjään blogiprofiililla kommentoimaan, Jani se täällä siis puhelee :)

   Poista
  2. Hienoa! Kiitän kauniisti :) Tämä koskettaa niin monia... Äitejä ja mummoja...

   Poista
 12. Minä olen pari kertaa saanut mammografian jälkeen kutsun jatkotutkimuksiin - ja siinä kirjeessä lukee "löydökset eivät välttämättä merkitse syöpää". Molemmilla kerroilla on hälytys ollut väärä - minulla on ollut kystiä rinnoissa ties kuinka paljon ja siellä on kaikenlaista kiinnikettä ja tiivistymää, joten ne aina välillä hämäävät. Mutta ne viikot sitä uutta tutkimusta odottaessa ovat olleet pitkiä! Silti - sitä, mitä sinä olet joutunut kokemaan ja tuntemaan, ei pysty kuvittelemaan kuin se, joka saman on kokenut.
  Sinä olet sellainen sissi, ettei upeammasta väliä <3
  Mukana ollaan - käsi sydämellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hui! Onneksi ei mitään vakavaa... Tai siis sillai vakavaa... Odottavan aika on aina kaikista kamalinta..Siinä ehtii miettiä KAIKISTA pahinta.. Ihmismieli laukkaa omia teitään eikä sille voi aina faktoilla perustella <3
   Mä mikään sissi..ihan tavallinen vaan :)

   Poista
 13. Se tunne kun olet lääkärissä kuulemassa tuomion...minulta löytyi juuri paksusuolen syöpä ja ikää 30. Olin kyllä aika wtf? Äitini sai rintasyövän alle nelikymppisenä ja valitettavasti se ei päättynyt onnellisesti. Miettii että ei kai nyt samaan perheeseen voi montaa kertaa...? :(
  Itse ostan pinkkejä tuotteita aina kun on tarvetta jollekin kampanjan tuotteelle, ovat sopivasti lempparivärisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HITSI!! Miten sä jaksat? Onko sulla jo "selvät" sävelet hoitopolulla? Älä nyt kuitenkaan ajattele heti sitä kuinka äidillesi kävi ,otan osaa, vaan olet eritapaus! Mä lähetän täältä kaikki mun voimaenkelit ja halaukset sinne sulle!!!!

   Poista
 14. Hei vaan,mulle sana syöpä tuo ahdistavan kamalan tunteen,ja jotenkin haluaisin sulkea korvani kaikelta siihen liittyvältä,myös kaikelta pinkiltä=(.Noh syy on se,että vuodesta 2008 alkoi miehelläni taistelu syöpää vastaan ja luulimmekin sen jo voitetuksi...se uusi ja nyt hän on poissa.Olen ollut yksin lasten kanssa nyt 4kuukautta...voimia sinulle kovasti ja kiitos ihanasta blogista T:teija t

  VastaaPoista
 15. Niin ja tää ei tarkoita ettenkö pitäisi näistä keräyksistä,vaan mua ahdistaa tällähetkellä jopa se väri....teija t

  VastaaPoista
 16. Olet aivan upea, ihana nainen ja monet saavat esimerkistäsi ja asenteesta voimaa. Wau. <3

  VastaaPoista
 17. Laitan keräys-linkkisi jakoon facebookissa, koska olen sitä mieltä, että tuo lahjoitussumman tavoite 3.000 ei riitä vaan sen pitäisi paisua 10-kertaiseksi tai ellei 100-kertaiseksi, koska sinä olet antanut ruumiisi tieteen nimessä eli käyt hoidoissa TUTKIMUSPOTILAANA eli sinusta saadaan arvokasta tietoa tieteen nimessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.facebook.com/linneanneulomukset?fref=nf

   Poista
  2. Linkkasin muuten Jounin kaupan fb-sivuille ja saa nähdä, lahjoittaako Sampokin.

   Poista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)