UA-39839136-1

tiistai 23. kesäkuuta 2015

PIKKASEN PIHAA

Ihan huisia mitenkä sitä nauttii kun sitä köpöttelee pikkuruisessa puutarhassaan aamuisin. Ihailee sitä uuteen päivään kurkottavaa ja avautuvaa kasvun ihmettä. Rakastan kukkia. Minulla on sellainen paha tapa haalia kaikenlaisia pusseja ja mukuloita ja joskus unohtaa ne kaapinperälle pyörimään. Eikä niin joskus.. JOKA VUOSI mulle käy niin!
Laittelen teille pari kuvaa kukkaloistosta. 
En edes tiedä kaikkien nimiä muttei se haittaa yhtään! En ole aikomassa näyttelyihin niin mitäs niistä nimistä. Joillakin kasveilla on tarina kerrottavanaan..
toisilla pelkkä agrimarket :)
Sieltäkään saa enää bonuksia niin olen sitten katsellut muita taimikauppoja. 


Unikoita kukkii makkarin ikkunan alla. Hieman päässyt villiintymään.... LAISKA EUKKO!


Ystävät ovat arvokkaita. Varsinkin silloin kun saat lahjoituksena pärekorillisen mansikan taimia :)


Pelarkoonit mummon ikkunalla.. No ei ihan perus pelakuita eikä ikkunalla.. Parikymppisenä en ollut YHTÄÄN pelakuu immeinen.. Ikä eikä luonne antanut periksi..
Nyt kun alan olla pahasti keski-ikäinen tantta , kukat käyvät mielentilaani :)


Kauniita!


Tänäkin suvena tämä äitylini värkkäämä kanahäkkyrä on saanut sisuksiinsa globelioita.
 Jonkunlainen härpäke hulluus kulkee suvussa....


No ei ole kanoja meillä.. mutta haluaisin kyllä.. sellaisia karvaisia paksukinttuisia... 
siis ei ole kanoja vaikka olisi pesimishäkkyrä ja vielä syöttöhärpäkekkin. Kanojen sijaan niihin on luovaa tunkea kukkia...
 Haalin kaiken maailman kammotuksia (muiden mielestä) nurkkiin. Mutta mä näen niille tarkoituksen 5 vuoden päässä.


Ruohonleikkaaja kiittää...
 Tunteeko kukaan sellaista kukkalajiketta kuin ILLAKKO? Tuoksuu upealle juuri iltaisin... Minä en. Tapasin Illakon tänään ensimmäistä kertaa... Käynkin yön pimeydessä kaivamassa itselleni.. Eikös varastetut kukat voineet parhaiten?

Ja ihan vaan tiedoksi jotta Fiskarssilta on syksyksi tulossa  uusi upea väritteinen KEVYT puutarhaväline sarja!! Olen erityisen innoissani tästä setistä kevyyden ja VÄRITYKSEN vuoksi!! Olenhan valkoisen värin rakastaja ja jumaloin jo nyt näitä välineitä!!! Koko setti kiitos :) Nämäkin löytyisivät kukkapenkist' vaikka sinne kaatuisivat :)


Mitäs tykkäät?

15 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja ihanaa, että kuvissa ainakin paistaa aurinko. Ilta on taas vaihteeksi sateinen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvinaista herkkua tuo auringon paiste. Ainakin yllättävä sade tunkee säteiden väliin harvase kerta :(

      Poista
  2. On sulla upea kukkaloisto pihallasi! Unikot on upeimmillaan juuri noin runsaina. Minulla vaan oli heinä villiintynyt niiden keskelle, eikä tullut montaa kukkaa. Ihana tuo roskiksen näköinen pönttö, jossa valkoisia kukkia! Mulla oli tänään ihan samanmoiset ajatukset, kun kiertelin omalla pihalla ihmettelemässä kasvun ihmeitä. Pelakuista innostuin vasta vuosi sitten ja nyt odotan innolla Mårbackan kukkimista, se kun ihme kyllä selviytyi talvesta ja on tehnyt kaksi kukkavartta :) Ja voi mikä ihana yllätys, kun kesäkurpitsakin oli tehnyt kukan. Ja mansikka peräti kaksi :) Niin, ja se on lobelia ilman geetä ;) Mutta siis mikä tarkoitus sillä häkkyrällä on kanoille? Onko nuo niille niinkuin pesiä, missä nyt on kukkia? Mä en kyllä raaskis käyttää noin hienoja välineitä, kun ne likastuis niin äkkiä. Eikä tapoihin kuulu juurikaan (ikinä) pestä työkaluja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lobelia juurikin niin :) G on kaunis kirjain sitä on kica tunkea joka paikkaan :) Tuo häkkyrä on kopio kanojen munimis pesäkkeestä ja roskiksen näköinen on taas ruoka automaatti! Uusiokäyttöä!Tiiäkkö..mun koristekurpitsoista ei itänyt YKSIKÄÄN!

      Poista
  3. Aivan mahtava piha ja istutukset. Noi pelargunia häkkyrät on ihanat. Minä myös tykkään kaikista kukista. Nyt on ollut niin kylmää että ei oikein kukat tahdo kasvaa täällä Turun suunnalla. Tuuli on myös ollut kiusana koko kevään ja kesän, asumme vielä saaressa Turun edustalla niin täällä tuulee vielä enemmän. T: Kanssa sisar Turusta ps: Toivotaan nyt hiukan lämpeempää loppu kesää ja aurinkoa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kanssa sisar! Toivotaan että lämpiäis ja pian!Sekä tuuli laantuisi!! Niin juu saaressa! Siellä nyt tuulee vissiin koko ajan ;)

      Poista
  4. Moi! Kyllä on kauniita kukkia sun pihalla ja kauniisti laitettu. Pelakuu (kansankielellä) on lempikukkani ,tosin ollut jo nuoresta asti ja toki oikeastaan kaikki kukat. Aurinkoa kaivataan ,kun vettä on nyt satanut jo vuorokauden yhteen menoon.
    Kasvun ihme se on jotenkin hengellistä ja rauhoittavaa katseltavaa. Lämpimin ajatuksin ja voimia sulle .tMarjatta

    VastaaPoista
  5. Kiitos ja kumarrus ja pieni kateuden piikki peukussani

    VastaaPoista
  6. Pelakoiden suku on laaja ja moninainen. On tuoksua, kukintaa, tuuhettua ja väriä, riippaa, raitaa ja erikoisuuksia. Ja kaikki niin ihanan helppoja.
    Kaiken ihanuuden kerääminen kasvun keskelle tuo mielenkiintoa kasvustoon, kunhan se on mieluinen kasvattajalle.

    VastaaPoista
  7. Upeaa kukkaloistoa! Mahtaisikohan meidän kanat tykätä tuollaisesta "kanahäkkyrästä" munintapesänä. Hmm. :) On meinaan kanalan laajennusosa juuri tekeillä. :)

    VastaaPoista
  8. Aika makeet nuo valkoiset fiskarsit....vaan kuinka kauan ne olis valkoiset...?
    Eilen just uritin saada pikkukirvestä puhtaaksi, eli sitä valkoista valkoiseksi - ei onnistunut. Mutta sehän on vaan sen merkki, että käytössä on ja hyväksi havaittu :)

    Ihanat sun kukat ja kukkahärpäkkeet ❤️
    Lämpimät terkut sateen keskeltä toisesta pikkupuutarhasta :)

    VastaaPoista
  9. Kauniilta näyttää pihassanne <3 Siellä onkin mukava nauttia kesäpäivistä :)

    VastaaPoista
  10. Kivoja juttuja sinulla on pihassa! Tuo kärjellään seisova laatikko on erityisen viehättävä. Unikot kukkivat todella kauniisti.
    Minäkin haaveilen muutamasta maatiaiskanasta - taitaa jäädä toteutus tuleviin vuosiin, kun ei isäntä ajatukseen vielä lämmennyt :)

    VastaaPoista
  11. Mäkin törmäsin illakkoon(tarha) jussina,kun käveleskelin koiruuden kanssa lapsuudenkodin kulmilla.Ne oli levinneet naapurin takapihan ojanpenkalle,sellasiksi isoiksi ryppäiksi.Ihmettelin issekseni,että en muista nähneeni aikaisemmin noita.Kävin sitten eilen kaisaniemen kasvitieteellisessä ja siellähän loisti jo kaukaa vaaleanliilat kukat ja silloin selvis toi nimikin.Taitaa olla vanha perenna tuo,ihastuin kovasti ja meinaan käydä kyllä nappamassa vähän matkaani.

    VastaaPoista
  12. Upea kuusama! Illakko on vanha tuttu, se kylväytyy mukavasti itsekseen, mutta ei lainkaan liikaa. Se on muistaakseni vanha rohtokasvi, ei tosin hajuakaan, mitä rohtoa siitä on saatu.

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)