UA-39839136-1

torstai 11. kesäkuuta 2015

MANSIKKAMAA...EIKUN AITA...

Oma maa mansikka muu maa mustikka. Molemmat yhtä maukkaita kesän herkkuja. Ihanasti auringon lämmittämä mansikka kera kermajäätelön.. Tahi kesän ensimmäinen kermakakku kotimaisista mansikoista.. Ihan vesi kielelle herahtaa!
Meillä täällä Kauvatsalla on paljon mansikanviljelijöitä jotenka niistä ei ole pulaa. Eikä ostamisen aika ole rajoitettu 9-17 välille. Eli oma maa mansikka :)
Tottakai sitä haluaa herkkua omastakin maasta. Mikä siis avuksi jos piha on pieni? No mansikkaseinä!


Joka puolella on meneillään vaihtolava villitys. Ajattelin kantaa oman korteni kekoon ja mieheni avustuksella kyhättiin kasvualusta!
Mies leikkasi muutaman laudan väleistä pois ja nikkaroi "jaloille" pohjat. Hieman VALKOISTA maalia pintaan ja muutama kulmarauta. Ystäviltä saadut mansikantaimet ja vot: 2 euron mansumaa oli valmis! Tai siisehkä 6€..Unohdin Kekkilän mullat :)


Multaa menikin yllättävän paljon. Pari pussillista. Hassu juttu mitenkä puutarhahommat saavatkin polvilleen:)


Siinä se seistä nököttää! Taivaalta tulee vettä joskus ja juhannuksena. Siksi pitää muistaa kastella. Tässä seinässä ei kosteus pysy niinkuin mansupelloilla yleensä. 


Malttamattomana odottelemme mansikkasatoa. Pakastimeen asti tästä ei tule riittämään. Kunhan saadaan huulet punaisiksi :)

Siihen mansukakkuun olisi ilo käyttää tuota Aarikan Puisto kakkulapiota mikä vielä hubbaloilla on tarjouksessa :) Muistakaa myöskin Aarikka arvonta!
Mitäs tykkäätte? Hitti vaiko huti :)?


20 kommenttia:

 1. Hitti! :) Hieno mansikkaseinä.

  VastaaPoista
 2. No hittipä hyvinnii :). Näitä tosiaan on nyt näkynyt (tosin en oo mansikoita vaan yrttejä näissä nähny) ja on mun mielestä huisin hyvä idea. Etenkin kun on tollanen spasiaali kulmamalli :). Laitoikko sinne mullan alle jonkun muovin vai ihan suoraan siihen vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. spasiaalipa hyvinkin.....
   siis S P E S I A A L I

   Poista
  2. Spesiaali tosiaankin :) Katotaan kuivuuko mansikat..... En laittanut muovia!! Kun ei sitä siihen hätään ollut..Olis pitänyt kosteutta edes hetken...pitäisköhän hakee...

   Poista
 3. Loisto Idea!! - voisi toimia jopa meitin pihalla tuollainen..hmm..

  VastaaPoista
 4. Hieno idea! Itse tein tuollaisen yrteille,vain yksi osaisena, maalasin myös valkoiseksi. No eipä ne siinä ainakaan primaana kukoista, ehkä unohdin kastella tarpeeksi..no toivon että sinulle tulee enemmän satoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrteille tehtynä olen myöskin nähnyt. Lavoissa on yrtit jotenka mansikoille oli kiva laittaa.. Yhteen olisi tullut liian vähän jotenka kulma sitten tuli :)

   Poista
 5. Aivan mahtava ja jos ei mansikat kasva, voi laittaa muita kukkia ym..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai mikäli poikalapsi perheen tavat on tutut... maalitauluna...

   Poista
 6. Ihan pop juttu!
  Kierrätystä, tuunausta ja hyötypuutarha samalla iskulla!
  Ja noista voi rakentaa "huoneita" helposti puutarhaan!
  Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 7. MIELETÖN IDEA, ELI HITTI! Mansikka-aikaa odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan itteekin jännittää saanko ainoatakaan mansua itse....

   Poista
 8. Hieno idea. Minä näin netissä kans kivan idean: mansikoita sellaisessa korkeahkossa putkessa - samalla idealla kuin biolanin kastelualtaat toimivat. Hitsin nätti pylväs loppukesästä. En nyt tähän hätään löydä idealle nettiosoitetta.

  VastaaPoista
 9. Maan makiat mansikat ja hienohan siitä tuli!! Nyt sitten vain odottelemaan, kun ensimmäiset kypsyy syömäkelpoisiksi! :)

  VastaaPoista
 10. Heippa!parisen vuotta on tästä mansikkamaa eurolavassa kirjoituksestasi aikaa ja ajattelin tiedustella miten mansikkaprojektisi tuotti hedelmää?

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)