UA-39839136-1

torstai 19. maaliskuuta 2015

VALKOISEN OBSESSIO

MIKÄ MUA VAIVAA? MIKS KAIKKIALLE PITÄÄ SUTIA VALKOISTA?

Ainakin tuolla facebuukin erilaisissa ryhmissä on osa jäsenistä "parjannut" immeisiä jotka maalaavat vanhoja huonekaluja ..vaikka nyt sitten VALKOISELLA maalilla. Osa tietenkin näyttää peukkua maalauksille. Olen sitä asiaa pohtinut omalta kantiltani. Kunnioitan vanhoja huonekaluja. Olen ylpeä jokaisesta puusepästä joka meiän maassa nikkaroi. Erityisesti SOTAVETERAANEISTA. (sivujuonne)

Ite kävin kouluaikoina tasan kolmannen luokan syksyn "ämmäin" tekstiilitöissä. Sitten siirryin teknisiin ja valitsin sen yläasteella jotenka jotakin olen minäkin vääntänyt. Löylykauhaa,avainkaappia,kulmakaappia,kukkatornia, peilikaappia..Olin AINOA tyttö yläasteen poikaryhmässä. Muistan mitenkä joku teoriatunti puhuttiin moottorin männistä. Ope sanoi mulle naureskellen ettet sä kuitenkaan mitään ymmärrä jotenka hän PIIRSI mulle havaintokuvan.. Mähän 15 kesäisenä naureskelin ett älä ny viitti TOTTAKAI MÄ TAJUUN! Vitsit minkä näyttelijän maailma minussa onkaan menettänyt!!
Siis palataampa alkuperäiseen aiheeseen!
Miksi siis pilata jonkun taidon näyte? Huonekaluthan valitaan oman mieltymyksen mukaan. Olkoon se uusi tahi vanha. Tykkään jotta mööpeleillä on jokin tarina kerrottavanaan.
Niinkuin tällä:

Sivustavedettävä. Pakkomielle muutamia vuosia sitten. Sivustavedettävä soffa oli PAKKO saada aivan sama mistä. Huutonetistä sen sitten löysin. Sovin haun parinsadan kilsan päästä. Aamutuimaan hakemaan ja rahat automaatista.. PAITSI ETTÄ!! Mä EN MUISTANUT mun salanumeroita!!! Sittenhän se kone menikin jo tilttiin. Poru kurkussa keräämään kaikki mahdolliset rahat. Tuhkiksen 5 senttisetkin ;( NOLOA!!


 Sain sen maksettua ja seuraava poru kotona olikin kun mies totes :Ompa paljon tupajumin reikiä!! Näin painajaisia mitenkä meiän talo on aamulla pelkkä mutukasa. Kloriittia ja homeenestoa ja mitä kaikkee siihen tungin. No ehkä tupajumit oli kuollu jo 100 vuotta sitten mutta ymmärtänette tunnetilan. MUN AARRETTA EI SAA KUKAAN! Ei edes tupikset. Jalan oli joku jo napsinut...
 Sitten tuota mööpeliä raahattiin huushollissa eestaas. Se ei sopinut köökiin kun peitti puolet ikkunasta. Valon lapsena se olisi ollut liian kova hinta istuskelusta. Tuo on ollut pihalla , makkarissa , köökissä  ,välihuoneessa ja nyt olkkarissa.


 Se alkuperäinen maali jonka olen nyt tuhonnut. Mikäköhän se on aikoinaan ollut? On jokin ootraus pohjalla. Sitten jotakin raikkaan vihreää. Siihen päälle taas jotakin harmahtavaa. Eli minä en liene tuholaisista pahin. Tykkäsin pinnasta. Sen kärsineestä ilmeestä noin 5 vuotta.


 Oli tullut aika muutokselle. Vetelin osat pitkin huushollia. Pohjatyöt eivät kuulu mun työlistaani. Uulatuotteen Into kalustemaalia vaan pintaan. Kaksikerrosta ja lopputulos oli minun silmääni sopiva vintagetyylinen. Ei siis kokopeittävä kauttaaltaan.


 Siinä se minun mussukkani nyt on. Ei puuroudu tapettiinkaan enää. I LAAV!
En kadu maalaus päätöstäni. Rakastan lopputulosta ja sehän se pääasia kait onkin. Että omistajat tykkäävät.
Mitäs sä tykkäät?? Hitti vai huti?
Kirjuutellaan :)

64 kommenttia:

 1. Todella kaunis lopputulos, ei ole kahta sanaa kumpi on kauniimpi!

  VastaaPoista
 2. Ihana tapetti!!! :o)
  Sivustavedettävät, juuri tuollaiset vähän kruusatummat, ovat vastustamattomia!
  Maali? No jaa... Kyllähän tuo uutta kaipasi. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on kaunis! Eli ei ihan kaikki ole valkoista :)
   Kiitos!

   Poista
 3. Nätti se oli harmaanakin mutta nyt vielä nätimpi. Pitäisikö sinun jossain vaiheessa vielä hieman santapaperilla vedellä reunoista eli vanhentaa, niin näyttää kun olisi aina ollut valkoinen.
  Minun piti vanhentaa meidän keittiön tuolit, mutta isäntä piilotti kaikki santapaperit......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain sellaista olin miettinytkin..tuota vanhentamista..katsotaan :)

   Poista
 4. Ehdottomasti hitti!!! On nyt tosi kaunis ja erottuu tapetista paremmin. :)

  VastaaPoista
 5. Tykkään oikeastaan molemmista,mutta kieltämättä valkoinen erottuu paremmin.Minä aiheutin närästystä joillekin kun maalasin vanhan sivustavedettävän mansikanpunaiseksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikanpunainen!!! Taatusti katseenvangitsija!! Saatampa ymmärtää tuon närästyksen.. kohdannut samaa....

   Poista
 6. Vau.. Kyllä kannatti! Hih näyttää niin tutulta tuo touhuaminen, ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 7. oot huippu, Bikke! Ensinnäkin edelleen upea olkkarin tapetti sopii nyt paremmin kauniiseen valkoiseen sohvaan.
  Ja mun mielestä jokaiselle huonekalulle, minkä hankkii, saa tehdä mitä haluaa. Ja eihän valkoinen ole raiskausta, se voi olla superrakkautta!

  Mä haen tänään postista valkoisen sivupöydän, jonka maalaan turkoosiksi. kerrankin mäkin teen näin päin. Onkohan se virhe.. who knows :D :D :D
  Valoisaa päivää sulle ja xoxo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä puhuu tapettien väriloisteen kuningatar! Turkoosihan on nyt hieman pinnalla.. esim:kastelukannuissa! Et sinä mitään virhettä tee! Jään innolla odottamaan blogiin lopputulosta :)

   Poista
 8. Aivan hitti, niin upea ja kauniin värinen!! Väreistä paras <3 Mä olen myös tällä hetkellä mustalla listalla kun maalisuti sohaisi tällä kertaa keittiön ruokaryhmää..Mutta siitä tulee niin raikas ja upea ettei nuo kauaa ehdi möksöttää kun rakastuvat lopputulokseen :D Ihanaa loppuviikkoa ja lupaan ehtiä postiin vielä tässä kuussa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen "johtaa" valoa muuallekkin huusholliin! Ruokaryhmä on hyvä kohde sudille..... Meilläkin xoxo.. Muksaa viikonloppua sinnekkin!!

   Poista
 9. Moi Birgi! Molemmat värit sopivat sohvaan,mutta kyllä valkoinen erottuu paremmin tapettien väristä. Tapetti on todela kaunis ,hienostunutta kartanon salin tapettia ja sohva valkoisena saa myös sen näyttämään jotenkin "arvokkaammalta "yhdessä tapettien kanssa. Eipä silti sohvakaan ei ole ihan tavismallia ja siksi se sopiikin tapettien kanssa yhteen. Miten sitä jo kauan sitten aina tehtinkään kaikkki niin kauniiksi. Maailmassa on paljon kaunista ja onneksi nyt näinkin voi siitä nauttia ,kaikkia ei tarvise itselleen hankkia.terveisin Marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta sanoistasi. Kauneus on katsojan silmissä. Sanoisinko että tämäkin sohva , joka ei ole ollut helppo ja nopea valmistaa, on jonkun ihmisen rakkauden kohde. Vaatinut pientä taituruutta sekä muutamia työtunteja. Rakastan sitä!

   Poista
 10. Iso hitti!! Jokos sä olet sutinut sen kaapin siinä yläpuolella.....vai vieläks se maastoutuu :)
  Moni odottaa, että koska mä maalaan Renkipojan. No, ei o tarkotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule! Sitä en vielä ole sutinut! Ja luulempa että saapi tovin odottaa :) Renkipojan siskokaan ei joudu milloinkaan ainakaan tässä huushollissa maalisuden uhriksi. Jotkut vaan pitää pitää alkuperäisessä kuosissaan.

   Poista
 11. Hitti! Tapettikin näyttää heränneen uuteen eloon, sohvan raikastumisen johdosta.
  Mä olen kans paljon valkoisella sutinut, koska mä tykkään. Kaikki ei, mut ne ei sit maalaa kalujaan =D =D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitti! Samat sanat! Toisten kalut :) on..värittömiä :)) Tai millai sen nyt sanois!!

   Poista
 12. Se on sitten niin HITTI!! nyt sää voit sitten tulla tänne meille ja pistää siveltimet soimaan, mulla olisi kaksi anteeksi neljä jotka pitäisi käsitellä. Tosin niistä yksi valkoiseksi ja muut tiedä miksi? Sitten olisi keskeneräinen senkki meneillään autotallissa, jahka ilmat lämpenee niin mää saan sen maalatuksi. Niin, että mitäs mun nyt pitikään sanoa? se on edelleen KOMIA!! täydellinen. Tuo valkoinen sopii hyvin ja ihan oikean päätöksen teit tässä sohvassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou! Mä voin tulla sinne katselemaan kun sudit :) Kyllä sulla pientä urakkaa tuntuis olevan :)) Sitten kun ilmat alkavat olla otolliset laitat oikein kymppivaihteen päälle!! Jotenkin upeeta kun on projekteja valmiina! Paitsi jos ne kasautuu.....

   Poista
  2. No älä mitään. Olen hinkannut varmaan pari kuukautta yhdestä jätti senkistä maalia pois, mutta onneksi se poisto aine on todella hyvä ja tehokas. Nyt vaan alkaa jännäämään miten maali pysyy siinä pinnalla ja pitää kyllä ostaa oikein kunnon pohjamaali ennenkuin sutii siihen sen pintamaalin! ) Pitäs alkaa piha juttujakin suunnittelemaan, tomaatit ym on kasvamassa joten kyllä tänä keväänä taas puuhaa riittää! :)

   Poista
 13. Ihana tapetti ja nyt sohva tulee upeasti esille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään tuosta tapetista ja nyt vielä enemmän noiden yhteislaulusta :)

   Poista
 14. Onpa kauniit linjat neitokaisella. Siis soffalla. Valkoisena erottuu hyvin joka muoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erottuu! Enkä ihan joka kuoppaa maalilla täyttänyt :)

   Poista
 15. Birgit, Luojalle kiitos, et maalannut sitä Tikkurilan sävyllä Pioni, jolla minä vetelin ekalla opintolainallani ostamat ikivanhat tuolit ja tuli niin hienoo, mun mielestä, että ehdotin maalaavani sillä myös meidän sivusta vedettävän, joka nyt on sininen. Perheen Järki stoppasi ideani tykkänään. Sitten yritn alkaa vedellä ovenpieliä Pionilla ja R. alkoi katsoo mua silleen oudosti vinoon...Jos sun olisi ollut Pionilla maalattu, olisin hyvksikäyttänyt sinua tyyliin 'kun Bikkekin saa...'.

  Erittäin hieno tapetti tuossa huoneessa ja valkoinen sivustavedettävä sopii siihen kauniisti <3 Minulla on silti outo viehtymys just tuollaiseen harmanvihreään kuin se oli ennen. Meidän aika uudet keittiökalusteetkin on sitä väriä, salvia oli värin nimi, kun kaapisto ostettin. Nyt tuohon valkoiseen sopii kaikkien vuodenaikojen tyynyt ja huovat.

  Meillä tytär siirtyi vauvasängystä siniseen sivustavedettävään ja nukkui siinä monta vuotta, kunnes tajusimme, että sen patja ei ollut ergonomisesti ok ja tytär sai sitten runkopatjavuoteen. Sivustavedttävästä tuli takkahuoneeseen toinen sohva, jota tosin käytetään pienten vierailijoiden nukkumapaikkana ja sitten olen asennuttanut siihen hyvän lulkuvalon, joten nautin usein lukea just siellä tyynykasoihin nojaillen. Yksi on varma: Sivustavedettävästäni en luovu. Älä sinäkään <3

  Jotenkiin mulle tuli just nyt tapettikuume...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piono on mielessä kyllä! Maalasin ei ihan pionin mutta pikkasen syvemmällä sävyllä muistitaulun sekä 4 toolia. Tytär vei toolit mukanaan omaan kotiinsa. Sen verran pirtsakat jakkarat. Kaunis tarina sinunkin sivustavedettävällä. Sitä toivoo että kun itsestä aika jättää jotta lapsetkin tuntisivat tunneyhteyttä joihinkin huonekaluihin.Kertoisivat sitten omille lapsilleen niihin liittyviä tarinoita.. Erilaista kansanperinnettä! Mutta voit sinä silti sanoa että Bikkekin saa :)))

   Poista
 16. Jos jonain päivänä kaupasta loppuu valkoiset maalit, niin tiedän, millä kylällä ne on kaikki sudittu menemään :D. Tuntuu olevan siellä teilläpäin liikenteessä semmosta...

  Ihan supertarina sivustavedettävällä, eikähän ne tupajumitkaan mitään ihan tyhmiä elukoita ole, kun älysivät lähteä kälppimään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KAuvatsalla taitaa olla muutama bloggari jotka ovat " VALKOISEN LUMOISSA" enemmän kuin 100%! Onneks meillä on malifirma täs ihan lähellä eikä ole menossa konkkaan niin ei meillä ole mitään hätää :))))))

   Poista
 17. Hitti! ;) Mistä noi mustavalkoiset kuosi tyynyt?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Editoittin sen verran tekstiää.. Nordic collectionista..Siellä on aivan ihania kettu tyynyjäkin!

   Poista
 18. Ihan tosi kaunis on sivustavedettäväsi valkoisena ja sopii mielestäni entistä paremmmin tapetin kaveriksi. Jos sohva olisi ollut ihan alkuperäinen puinen ennen valkoista maalia, olisin itse todennäköisesti jättänyt sen sellaiseksi. Minä kun tykkään tosi paljon vanhoista kuluneista puupinnoista. Mutta riipuen paikasta ja käyttötarkoituksesta, voi maali ollajoskus paikallaan. Minullakin edelleen odottaa mäntyinen, appiukon omin käsin tekemä liinavaatekaappi valkoista maalia pintaansa. Minun onnekseni ukki on lakannut vain ulkopinnat, joten säästyn paljolta hiomiselta.

  By the way, se sun kuka? mitä? häh? - haaste on kyllä tekeillä, mutta valmistuu hitaasti kuin iisakin kirkko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiominen kunniaan ja appiukon työnjälki!! Silläkin mööpelillä on tarina kerrottavanaan! Voi meitä... By the way... sitä ootellessa!

   Poista
 19. Molempi parempi, mutta nyt sekä upea tapetti että kaunis sivustavedettävä pääsevät todella oikeuksiinsa <3 Itse olen kamalan laiska maalaamaan ja herätän pahennusta juuri näillä "alkuperäisillä" kirppisväreillä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hö! Jos sinä niistä alkuperäisistä kirppis väreistä pidät niin mitä sitten? Olet jo kirpparilla tykästynyt muotoihin ja väreihin. Ja joskus hintakin vetää puoleensa :) Pääasiahan on että itse viihdytte kodissanne. Se olkoon jokaisen oman näköinen :)

   Poista
 20. Hmm...Olisin maalannut ehkä hieman aikaisempaa vaaleamman harmaaksi, en vitivalkoiseksi. Erottuisi seinästä, mutta ei silti olisi irrallisen näköinen. Mutta parempi tuo valkoinenkin silti on ku aikaisempi. Uusi siisti ulkoasu sopii tyylikkääseen ja arvokkaannäköiseen tapettiin :) Tiedän muuten niin tuon tunteen, kun on pakko saada joku vanha huonekalu, eikä ole harmainta aavistusta, mihin sen laittaisi. Tuo polte on jatkuvasti pällänsä :D Olen haalinut noita verhoilukohteitakin niin, etten tiedä mihin ne saan mahtumaan, kun kaikki raadot aikanaa valmistuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhoiluun en vielä ole innostunut.. Mutta antaas katsoa milloin se iskee :) On hyvä että ihmisellä on jokin rakas intohimoinen harrastus. Se on mukavaa vastapainoa muulle elämälle!

   Poista
 21. Hitti! Hyvin nousee nyt tapettia vasten esille ja minun silmääni hyvä pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukutan! Ihan samoin mietin! Jotenkin tuo tapetti on nyt kauniimpi :)

   Poista
 22. Valkoinen on parempi<3
  Ihana paikka ottaa päikkärit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen siitä lukunurkkauksen niinkuin Leena sanoikin :)

   Poista
 23. Ehdoton hitti ❤️Ihanuus ❤️ Kyllä maalilla saa kaunista jälkeä aikaiseksi ❤️Aurinkoista viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks mopo on parempi ku muija? Sen voi aina maalata jollei ulkonäkö miellytä. Tälläi mietti 8v poika... Samat sanat soffasta :)

   Poista
 24. Hitti! :) Aivan ihana sohva! Meilläkin on vanha sivusta vedettävä olkkarin sohvana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin vaan lisä soffa.. Ektorpit muuten.. kyllä luulis juhlissa löytyvän peppupaikkoja!

   Poista
 25. Oletpa todella erityisen kauniin sivustavedettävän saanut metsästettyä! Ja tarina sen takana oli mainio;) Ymmärrän tuon tupajumitunteenkin;)
  Kaunis on alkuperäisellä ja uudella sävyllä. Nyt erottuu seinästä hienosti. Maalaus on minusta sellainen asia, että onneksi sen saa jokainen itse päättää! Ja se on saatava tehdä just sillä värillä, kun itsestä hyvältä tuntuu, omasta kodista kun kyse;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus tuli kaupan päälle koska hinta oli halvin ja minä ainoa huutaja! Eli onni matkassa :) Seuraava saakin maatata sen sitten taas......

   Poista
 26. Upea!!!!! Mä voin sitten ostaa tuon sulta pois, kun kyllästyt ;). Mua ei haittaa vaikka oot nyt pilannut sen valkoisella värillä, hahahaha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAH! Siinä on salaluukku jotenka käytän tuon arkkunani :) Ei vaan.. En usko että juuri tähän kyllästyisin....

   Poista
 27. Nätti on valkoisenakin. Tulee tosi hyvin esiin tuosta AIVAN IHANASTA tapetista ;) Minäkin olen varovainen vanhojen esineiden maalaamisessa toisen väriseksi. Yritän pitää mielessä, että muodin mukaan ei saa mennä. Itse lakattiin 50-luvun viheriäinen piironki ruskealla lakalla joskus aikoinaan just sen aikaisen muodin mukaan, ja nyt kadun sitä ja haluaisin sen takaisin vihreäksi :)

  VastaaPoista
 28. Valkoisena ehdottomasti parempi. Mutta kehotan suhtautumaan vakavasti näihin tupajumijuttuihin. Muutimme vuosia sitten taloon, jonka entinen asukas omisti joitakin ikivanhoja huonekaluja. Ja kuinka ollakaan, kohta puolin löysimme uudesta kodistamme söpöisiä pieniä ötököitä ja seuraavaksi löytyikin jo ihana toukkayhteisö jostain sopukasta, jota ei muuton yhteydessä oltu huomattu siivota. Nuo kuoriaiset olivat vielä melko vaarattomia, mutta aika inhottavia.

  VastaaPoista
 29. Ai että mikä piristys päivään! Sudi sää vaan valkoisella jos siltä tuntuu! Ite en ois koskenu, näyttää mamma tuoreemmalta päiväunillansa kun sohvan pinta on taustalla sopivasti krakeloitunut :))) Meidän "matolaatikko" on 20 vuotta sitten saanut pintaansa antiikkivahan, mun toimesta, ja ai että kun sylettää! Sitä pirun vahaa ei saa oikein millään pois niin että saisin maalattua sohvan harmaaksi. Että pitikin...nyt sitten saan kattella sitä pissankeltaista mäntyä kaiket kesät Pikkutalossa. Ennen se oli olohuoneessa mutta kun ei kans mikään maailman paras ergonomia niin hankittiin Ektorp tilalle :)

  VastaaPoista
 30. Olipa hakureissu!
  Mullakin on isän tädin vanha sivustavedettävä, ja sutisin sen kuten myös (ehkäpä juuri valkoisella), mutta mä tein aikoinaan niiiiin ison työn kun kuumailmapuhaltimen ja hiomakoneen avulla sain sen alkuperäisasuunsa eli puupinnan esiin. Siinä oli pohjalla ootrausta ja päällä jotakin kumman vaaleanpunaista (?). Mukava se on, varsinkin kun on hyvä pehmustepatja, missä istua ;)

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)