UA-39839136-1

maanantai 23. maaliskuuta 2015

TARINAA LATTIASTA

 Tää talon runko osio on rekennettu joskus 1800 luvun loppupuolella. Remonttia tähän on tehty palasissa aina takataskun antaessa myöten. Meillä (mulla) on ollut suuria suunnitelmia mitä tehä ja missä järjestyksessä.. 
Vuonna -12 sain sen tappotuomion tuon syöpäni kera. Sille samalle kesälle oli suunniteltu olkkarin alueen lattian laitto. Täällä porasin ja huusin...kirosin koko elämääni ja siinä sivussa lattiaa! Päälimmäinen murhe oli se että joku uusi akka saisi nauttia upeasta lattiastani!!
 EI SIIS TEHDÄ! 
No alettiin kuitenkin..

 Repiä kököt pois..eli 3 kerrosta muovi/pahvia vekka. Huokolevykokelmat..Siivota liitujauhot lautalattian päältä. Kaiken tuon alta paljastui siis komia leveä lankkulattia. Harmi vaan että seinän viertä kiersi metrin leveydeltä naapurista pöllityt lautalista suikaleet. Päädyimme siis laittamaan ihan uuden lautalattian.
Lattia laski noin 10 senttiä.


Lattiaan laitettiin Uulatuotteen pikkasen harmaalla sävytettyä puulattiamaalia. Vain yksi kerros. Uutena lattia oli täydellinen. Parin asumisvuoden jälkeen on pakko todeta että yksi kerros on "kulahtanut" pois. Värisävy oli väärä. Ikävä kyllä seuraava eli tämän kesän projekti on uudelleen maalaus jollakin.. jonkin firman KIILTÄVÄLLÄ VALKOISELLA. Maalilla joka kestää kulutusta eikä KELLASTU.

ja hei! SE KOIRA!!!!!!On se hyvä ettei tekeminen lopu. Eikä se elämäkään ihan vielä :)

17 kommenttia:

 1. No, nyt tulee varmaan hyvä<3 Ja saat sitä varmaan ihaillakin vielä!
  Ps. Posti saapui, kiitos ja vielä suklaatakin,nam !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa että priima on oikea san :)
   Niin.. Pikkasen suklaatiakin :)

   Poista
 2. Täällä ois kans paljon hommaa talon kanssa ja tuplaten haaveita... mutta oman leikkauksen jälkeen oon pikku hiljaa todennut, että tärkeintä on kait tää suht´ terve elämä! Ja mikä parasta, kävelen omin jaloin :D
  - Nautitaan jokaisesta päivästä! Kohta saat nauttia taas valkoisesta lattiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii just! HAaveilla saa minkä kerkiää mutta nykyisestä terveydentilasta pitää nauttia! Mutta onkos se niin että kun kropassa asiat suhtkoht kunnossa alkaa mieli laukata projekteja kun niihin kerran pystyisi :)

   Poista
 3. Kuten sanottu, pääasia ettei tekeminen lopu. Eikä elämä :)

  VastaaPoista
 4. Oo, hyvät suunnitelmat, puinen valkoinen puulattia on kaunein lattia! Ja eteenpäin mennään, uutta suunnitellaan, me eletään! Jaksuja ja siunausta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan ymmärrä miksen sitä heti älynnyt vaatia? Himputti kun tuo mieli muuttuu koko ajan :)) Kiitos!

   Poista
 5. Valkoinen lattia kuullostaa hyvältä ja varmasti myös näyttääkin :) Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 6. Tuollaista kuluneen näköistä lattialaminaattia, myydään kallilla hinnalla :) Koira voisi alkaa hankkia elantonsa lattioiden pintakäsittelijänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Jätän kynnet leikkelemättä :) Se olis vintagepyrtsi :))

   Poista
 7. Maalasin vuosi sitten puuportaamme valkoisiksi ja nyt kyllä kaduttaa... Harmaa olisi ollut parempi. Meillä on kissa ja koira (lapset jo muuttaneet pois) ja portaita saisi olla koko ajan imuroimassa/pesemässä. Huoh! Suosittelen, että mieti vielä tuota valkoista!!!

  VastaaPoista
 8. Noista alakuvista vois sanoa, että todellakin on elämän jälkiä :). Ja Cherin ideahan oli loistava :D

  VastaaPoista
 9. Wow, mikä homma tuossa on! Mä kauhistelen alakerran laminaatteja jo etukäteen, mutta teillä on ollut kyllä isompi työsarka!
  Mutta hyvä siitä tulloo!!!

  VastaaPoista
 10. Me ei vaihdettu niitä lautoja lattias, mutta sen sijaan hiottiin!!! joo ja ikinä en enään lähde hiomaan oli vihon viimeinen kerta! Maalattiin kolmeen kertaan harmaan sävyllä ja siitä tuli vähän sinertävän harmaa kuten aina, kun meikäläinen haluu jotakin harmaata. Noh.. nyt jo alkaa olemaan kulumia maalissa eli "huono maali" ja uudelleen ei maalata. Sillä meillä pitää jossakin vaiheessa mennä kaikki lattiat läpi pohjia myöden!

  Hieno siitä tuli ja hieno se kuule on kuluneenakin. Elämälle ei anneta periksi ja sinne ei toista akkaa tule.fi! Eli mitäs mää enään muuta voin sanoakaan?? :)

  VastaaPoista
 11. Oho, onpas se kulahtanut. No,koiran kynnet kyl tekee tehtävänsä.

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)