UA-39839136-1

torstai 12. maaliskuuta 2015

KEVÄT SÄÄ LÄMMITTÄÄ

MIELEN UUDEKS HERÄTTÄÄ.. 
KATSOKAA
 SULAA MAA
 PUUT JO PUHKEAA!
Tai jotain sinnepäin laulettiin ala-asteella 70 luvulla :)
Tuli vaan mieleeni kun toivoin jotakin pelastusta tuolle limoviikunalle..


 Arvakkaas millai sen kävi? Sinne se päätyi.. kompostiin muhevoittamaan pihan kukkaismaita!
En edes tykkää limiksistä.. Mutta oli halvalla Lidlis.. Herttaköynnöksillä ja lankaköynnöksillä voisin huushollini täyttää... Jälkimmäiset luokittelen vaikeiksi pitää hengissä.. Lieneekö syynä ettei muista kastella vaiko se että niitä kastelee niin moni .))


Kuvittelenko vaan vai onko viherkasvit kodeissa vähentyneet sitten tuon -70 luvun? Laskin omani..  22 kasvia.. Toiset kukoistaa ja toisista ei elonmerkkiä näe.. mutta ootellaan vielä hetki joskos Rouva Aurinko antaisi elon voimaa niillekkin.
Onko sinulla viherkasveja?

31 kommenttia:

 1. Eipä ole kuin kuusi viherkasvia, joskus muistan niitä olleen pitkälti yli 20. Nekin kituuttelee just ja just hengissä :)
  Aurinko kyllä on paistanut ihanasti ja päiväkahvit jo takapihalle ole kahtena päivänä juonut.
  Aurinkoisia päiviä!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli joskus yli 40.. Nykyään olen niin laiska kastelemaan oikeesti ettei mikään pysy hengissä! Aurinko on meitä hellinyt! Kaffeelle en ole vielä tarjennut...aurinkoa sinnekkin :)

   Poista
 2. Mulla on kaikki kaks...saas nähdä onko vielä kesän jälkeen kun Lillasta kotiudun...
  Ja kuule, viherkasvithan tekee uutta tulemista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Lillassa sulla onkin sitten sitäkin enemmän kukkaloistoa!!

   Poista
 3. Limoviikunoilla on tapana pudotella lehtiä ja tehdä taas uusia pudonneiden tilalle,eli ei kannata heittää pois lehtien putoamisen takia.
  Tämä on luonnollinen ilmiö varsinkin talvikautena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiedän.. Unohtui sitten kastelukin.. siksi lähti muille maille..

   Poista
 4. Limoviikunoilla on tapana pudotella lehtiä ja tehdä taas uusia pudonneiden tilalle,eli ei kannata heittää pois lehtien putoamisen takia.
  Tämä on luonnollinen ilmiö varsinkin talvikautena.

  VastaaPoista
 5. Minulla oli ennen "talo täynnä" viherkasveja, mutta nyt ei ole yhtään. Jossain vaiheessa kyllästyin, kun ne kasvoi aina niin nopeasti liian isoiksi, hävitin sitten kaikki. Eikä ole uusia tullut senjälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tästä voimme päätellä sinun olevan viherpeukalo! Minulla nykyään vaan kittuuttavat...

   Poista
 6. Juu, Teijan kans samat neuvot...
  - limoviikuna pudottaa lehtensä, lähes kokonaan muutaman vuoden välein, mutta olen mäki heittäny ryytyneen ruadon meneen, kun en jaksanu siivota niitä lehtiä alvariinsa.
  Mulla oli aikoinaan tosi paljon viherkasveja, mutta iän myätä oon tullu mukavuuden haluseks, enkä oo niitä viittiny hoitaa ja ne kuali. nyt on yks pullojukka ja kaks rahapuuta ja ne saa riittää... kai ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppohoitoisia saisivat olla.. Mutten silti tykkää silkkikukista:) Omituinen.. Aito kasvi pitää olla mutten viitti hoitaa täysillä enkä huoli ikivihreää..

   Poista
 7. Kyllä löytyy viherkasveja... tässä olkkarissa näkyy olevan seitsemän ja keittiössä pari... niin ja tuolla kuistillakin on vielä pari lisää :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo!! Kyllä ne vaan sellaista kodin tuntua tuovat :) Vaikka vähän rusehtavia olisivatkin !

   Poista
 8. On 1 mummuni lapsuudesta lähtöisin oleva posliinikukka, 1 tyttären ala-asteella siemenestä kasvattama raappana, joka ampuu pippureita,
  1 äidiltäni saatu käenkaali, 1 kultaköynnös, 1 kampaajalta saatu pääsiäis-joulukaktus. Sitten 3 orkideaa, jotka kituu, koska unohdan kastella ne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Sullahan on kukkia joilla on tarina kerrottavanaan! Hienoa!! Ite olen laittanut pikku tilkan vettä orkioiden ruukkuun... Tiedä sitten onko oikea tapa..ilmeisesti ei mutta niin pysyy hengissä!

   Poista
 9. Nyt on kolme kukkivaa kukkaa. Unohdan aina jossakin vaiheessa kastelun ja kukat joutuvat tunkiolle kuihduttuaan. Sitten taas päätän, että saan sisäkukat kukoistamaan ja kiertokulku alkaa alusta eli kauppaan mars.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman samoilla linjoilla mennään :)) Mikäli eivät jaksa kukoistaa , haetaan kaupasta uusia! Käynkin katselemassa kodin terran valikoimaa aina silloin tällöin :) Marketista voi jäädä uusi kasvi käsiin... Tunnustaudun varsinaiseksi hortonoomiksi :))

   Poista
 10. Ei oo ei tuu :D. Tai siis aina välillä tulee (niitä vihreitä) etuovesta sisään, mutta aika pian lähtee ruskeina takaovista pihalle. Ei vaan auta vaikka kuinka niille puhelis tai laulais. Tai vaikka olis ihan hiljaakin. Olenkin ihan oikeasti alkanut epäillä, että voiko joissakin taloissa yksinkertaisesti vaan olla joku viherkasveille sopimaton ilmasto tai jotain. Tai huono karma.

  No anyway, toivotan aurinkoista ja toivottavasti myös muutenkin mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pitäis kukoistaa koska olen jonkun viisaan kuullut sanovan että puulämmitteisessä kodissa kukat viihtyy! Tosin syy viihtyvyyteen saattaa olla sekin ettei emäntä vaivaudu ruskeita ränkkylöitä kompostiin viemään?

   Poista
 11. Joo siis munkin mielestä ennen oli enempi, tai ainakin niin että vanhemmilla ihmisillä on nykyäänkin enempi (siis muakin vanhemmilla, muah hah hah). Mutta mä oon sinnikkäästi koittanu jotain pitää hengissä, mutta meillä ei kaikki kyllä menesty, koska kissat syö osan ja loput ei tykkää ilmansuunnista tai jotain. Ainoat mitkä meillä kukoistaa on anopinkielet ja vehkapalmut vai mikkäneon... Loput sinnittelee! Yhden plikan huoneessa on saniainen ja likka koittaa sitä epätoivoisesti suojella kattimaakareilta ja kuivuudelta ja tiesmiltä! Just osti suihkepullonkin vaan sitä varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anopinkieli nyt viihtyy vaikka kellä! Tosin ite heiyin pois nekin aikoinani kun niitä vaan tuli ja tuli! Sitten kyllästyin kertalaakista eikä kenellekkään kelvannut :) Vanhemmat ihmiset ehtii hoitamaankin niitä erilailla.. kait..

   Poista
 12. Kyllä löytyy vihreitä aika paljon, vaikka talvella niitä kyllä aina kummasti vähenee... Huonekuusi on viimeisin ostos, sen ostin pikkujouluksi. Ei näytä hyvältä nyt sen elo, täytyy yrittää vähän elvytellä, että saisi siihen koristuksia ripustaa ensi joulunakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En anna hyviä ohjeita kuinka saat sen henkissä pysymään yli puolivuotta! Olen siinä huono... Toivotaan että kukoistaa ensi jouluna!!

   Poista
 13. Kyllä ainakin omalta osaltani on viherkasvit sisällä vähentyneet... Ja nimenomaan juuri näiden tällaisten talven jälkeisten ilmiöiden takia, mitä juuri limoviikunalle näyttää käyneen. Panostan siten kesäkukkiin täydellä sydämellä, sen mitä osaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukkien suhteen päätän joka kevät etten niitä laita.. mutta kyllä vaan sorrun jo ensimmäisiin honkkarin ilmoituksiin! Kukat tuovat iloa!

   Poista
 14. Mulla on sellainen tunne, että viherkasvien suosio olisi kodeissa vähentynyt. Että nykyään muutama harva kasvi on vain ihan sisustuksellisia elementtejä :) Tämän talven jäljiltä joiduin heivaamaan kompostiin kaikki harvat viherkasvini. Sellaisetkin, jotka oli kestäneet monta vuotta. Ostin tilalle K-raudan tarjouksesta erilaisia, mm. limoviikunan. Ne on toistaiseksi säilyneet hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjouksien perässä ja varsinkin lidlin kukkia raahaan kotio.. Leikkokukkia eritoten! Harmillista että teit kukkapoistoja urakalla... Joskos uudet sitten kestäisivät :)

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Niin ja en tiedä oletko huomannut aikaisempaa viestiäni vanhempaan postaukseesi? Käy kurkkaamassa minunkin blogiani, kommentit ilahduttaa ja lukijaksi alkaa. Ihanaa viikkoa sinne ♥

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)