UA-39839136-1

torstai 11. huhtikuuta 2013

NAM MIKÄ SIPULIKEITTO

Kohta sais lailla kieltää kaiken maailman ruokaohjelmat! Ootteko kattonu LEILA LEIPOO ohjelmaa? Leila ei pihistele herkkuaineissa (suklaa , kerma) JA vitsit mikä keittiö hällä on!! Ihania kulhoja , pikkukippoja , lusikoita jaa jaa just niitä mistä me naiset tykätään!! No kuiteski. Katteltii Ukko-kullan kans JAMIE OLIVEERIA ja oli ihan pakko heittää kehiin sen kokkailema sipulikeitto! En ikinä ennen ole soppaa tehnyt ja nytkin oli pakko vähän soveltaa kun en enää muistanu ihan prikulleen mitä ja millai hää teki. Mutta tästä lähdettiin::: Kiehautetaan SALVIAn lehtiä oliiviöljyssä. Oliivi! Kuis muuten. Jamie varmaan kylpeekin oliiviöljys. Sitte otetaan salviat pois jaa jaa.. Täs kohtaa piti hieroa leivät pannulle jääneessä salviaöljyssä.. UNOHTU!! Eli oot jo leikannut ciapattaa viipaleiksi ja nyt kieputtelet ne mausteisessa öljyssä....


Heitellään sekaan punasipulia , valkosipulia , keltasipulia ja purjoa. Myöskin TIMJAMIA sekä pari LAAKERINLEHTEÄ. Ja lissää oliiviöljyä! Ensin haudutellaan 15 min... tai mitä siinä nyt häslätessä aikaa menikään... ja sitten ruskistetaan kellankultaiseksi!


Eli nyt me ollaan heitetty ihanan rusehtavat sipulit..( ne muuttuu hieman makeahkoksi) kattilaan jos meillä on lihalientä mukana keitinvedessä.. Huushollista ei löydy kasvis/kana lientä. Keitellään sen aikaa kun muis hommis menee.. Eli pitäis puol tuntia.. Me ei maltettu ihan niin kauaa ootella. Mutta seuraava homma. Ciapatta leipää (tms) siivutettuna.. ja JUU ÖLJYTTYNÄ!! Me jouduttiin tekee kahdet salvia öljyt! PARMESAN juustoa raastetaan ja lintataan öljyttyihin leipiin. Paistetaan kuivakkaalla pannulla rapsakan kultaisiksi molemmin puolin.


Ikävä kyllä meidän paistinpannu vetelee viimosiaan.Ja siitä syystä osa juustosta piti kaapia pannun pohjilta. Mutta älkää olko huolissanne. Meillä on uusi huippu pannu josta kuulette vielä jokupäivä :) Ja siinä jutussa onkin huippua teillekkin!! MUTTA! SIIS NIIN TAUTISEN HYVÄÄ ETTEN SAANU MAHAANI KAMMETTUA HETKEEN MIHKÄ!! Suosittelen tätä reseptiä.


Se meen 6 vuotias on aika gourmee kaveri. Joskus oon aatellu ettei sillä ole makuaistia ollenskaan! Kaikki käy. Nyt tämä herra maisteli sipulikeittoa ja kysyi:: Teiks sää äiti tän itte?  No tein!   Jaa , et ostanu kaupasta vai?  No en ostanut!   Mitä ainesosia tässä sopassa on? HÄH?!!   Mikä täs on se salainen ainesosa?  Mitä sää poika hourit?!!   Pitäis olla joku salainen ainesosa!  Tää on huippuhyvää..saanks mää lisää? Mää en kyllä tykkää tiimalehdestä!

Näin meillä!

17 kommenttia:

  1. No just... kuola alko valumaan täällä vaikka maha on täynnänsä. ;D
    Melekosen kommentin heitti kuus vee, mut ehkä se salanen oli sit se lihaliemi ku ei sitä kanaa ollu. ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voipi olla juur se liemi :) Olin ihan ihmeissäni mitä se poika oikein höpöttää..ja ilmekkin oli Sukulan :)

      Poista
  2. Kyllä näyttää ja kuulostaa hyvältä. Erityisesti noiden leipästen kanssa. Pakko testaa joku päivä!

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkkua oletkaan tehnyt :) Vaikuttaa sellaiselta, että meilläkin saattaapi olla samaista keittoa jokunen päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja laita sinäkin sitä timjamia!! Taatusti teen toisenkin kerran :))

      Poista
  4. mie yritän välttää ihan tietosesti noita ylimääräsiä ruokaohjelmia tähän on kaksi syytä. ensimmäinen on se, että kattoessa tulee nälkä ja on syötävä jotain vaikka olis just noussu ruokapöydästä. toinen on se, että ruokalaskut alkaa hipomaan taivasta kun tekee mieli kokeilla joka ikistä juttua mitä ne nyt ikuna siellä tekeekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta joka sana!! Ainainen nälkyys iskee ja ohjeissa on AINA jotain salaista ainesosaa mitä taatusti ei 50 kilsan säteeltä löydä!!

      Poista
  5. Miun vatsa ei kestä yhtään sipulia :(
    Ainoostaan ruohosipulia voin syödä ilman vatsakramppeja.
    Hyvältä näyttää siitäkin huolimatta :)
    Jospa sun pojassas on jotain pinnan alla piilevää potentiaalia vaikka junior masterchefiksi? ( kirjoitetaanko se noin ? )
    Padat ja pannut pitäisi pistää uusiksi tässäkin taloudessa...
    Ovat vaan niin tyyriitä, ettei niihin monestikaan tule satsattua.

    VastaaPoista
  6. Ihanaltapa kuulostaa tämä herkku.

    Mukavaa iltaa Sinulle.

    VastaaPoista
  7. Voi sörsselssön sun kanssas!
    mä täällä nälkäkuoleman partaalla -no, niin kuoleman partaalla kun näillä kiloilla voi- ja sä vetelet hatusta tommosia.
    Arvaa houkutteleeko mun kesäkurpitsakeitto enää yhtään....meen kuitenkin syömään sitä. Paremmman puuttessa. Ilman leipää. Heippa.

    VastaaPoista
  8. Nam nam NAAAAAM!!! Tätä on ihan pakko testata!!

    VastaaPoista
  9. Sipulikeitot on todella hyviä, ja Jamien versio kuulostaa huippuherkulliselta. Pitää joku kerta kokeilla tätäkin, kun sipulikeittoa alkaa tehdä mieli.:) Sipulikeittoa kannattaa haudutella pitkään. Maut vain paranevat entisestään, mitä pidempään viitsii. Joskus olen keitellyt parikin tuntia. Mutta välillä jää lyhempään, kun on kiire syömään.;)

    VastaaPoista
  10. Voihan nenä,kun alkoi mahanjäristys! Siis kamala nälkä ja vesi vaan valuu suupielistä...TÄÄ on PAKKO kokeilla. Paitsi, että oliiviöljyä täytyy ostaa...tokko rypsiöljy kelpaa.

    VastaaPoista
  11. Kuulostaapa herkulliselta, täytyy testata ohjetta :)

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)