UA-39839136-1

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

KÄVIN TAMPEREELLA

Ystäväiseni kanssa lähettiin tappamaan tylsyyttä ja rahapussia tampereelle..oikein suurkaupunkiin. Kaikkihan tietää mun Ilmarista ja siittä miten tänäpäivänä nirhaan sitä ? Kyselin jos jollakin olisi hyllyssään pakurikääpää. Ja seuraavana aamuna plikan kummisetä soittelen metsästä ja kyselee minkälainen se on niin sain ekan kääpäni. Pakuriahan on jo monta sataa vuotta sitten käytetty syöpä lääkkeenä..Nyt olen siinä luulossa etten voi Ilmaria selättää ilman pakuria! No siinä ajellessa sain rauhassa kyttäillä koivunrunkoja ja bongasin ihan hervottoman klimpin ja hetken päästä toisen! Mikä mäihä! Laitettiin paikan tuntomerkit mieleen että sitten kotimatkalla käydään nyysimässä. 
Autossa ei ollut "aseita". Jotenka:: lupasin klasulta tuoda ukko-kullalle jonkun vääntimen  ja hainkin. Siinä kävei niin että klasulla ollessani  otin mieheen puhelin yhteyden , etsin myyjän ja käskin selvittää mitä hää haluaa. Eihän naista voi laittaa hakee jotain työkalua mistä sillä ei ole mitään käryä..tai siis voi. Myyjä osoitti sormeaan että ota tuo! Ja mää kimottamaan että toivai? Noin suuri?? Johon myyjä: Eihän pultteja voi pienellä työkalulla irroittaa! Kauheetonta pakkia jouduin raahaamaan..onneks vaan hetken kun mukana oli miesvoimaa! Ostin myöskin klasulta VASARAN että saan käävän irti. Ikeasta suuren sinisen kassin kuljettamista varten. Kotimatkalla tyttären kans rämmittiin puun luokse vasara kourassa ja sininen kassi povarissa kun ei oikein ollut maastoon sulautuva..jos joku näkee... EIHÄN TUO KÄÄPÄ EDES HIEVAHTANUTKAAN!!! Järkyttävän kokoinen! Hakkasin ja purin ja olisin potkinutkin jos olisin yltänyt! Sinne jäi aarre niinkuin se toinenkin kun ei enää muistettu kummalla puolella tietä se oli ;((
Ikinä ennen en ole käynyt nekalan löytöliiterissä mut nyt sekin asia tuli korjattua. Jos joku haluaa tänä jouluna pukea kuusensa pinkkiin niin sieltä kuusta sitten vaan hakemaan. Tässä ei ole roosanauha kamppanjaa :)
Kantriinassa oli pakko käydä ihailemassa joulun kimallusta. Niiin paljon olisin ottanut mukaani jos olisin talousrahaa saanut matkaan mukaan :)Tampereelle on avautunut LILI ja kuis ollakkaan jäi silmät sinnekki! Paljon SIA kamaa ja ihanaista CREAMIN vaatetta...
Käytiin muuten viikonloppuna hessakin..tai siis pääkaupunkiseudulla..Siellä kun asuu isommat lapset.. Lauantai aamulla aikaisin (koska me  maalla herätään ajoissa) oltiin siis jo 9 jälkeen SELLOssa ostelees. Pikkupojat oli vauhdissa ja toinen varsinkin..Henkkamaukassa olin menossa sovittamaan housuja kun kuului:RÄMIRÄMIKOLIKOLI!! Nuorin oli tainnut antaa ninja iskun mallinukelle ja se ei oikein ollut varautunut tulevaan nii rämähtihän se selälleen! Onni onnettomuudessa oli että Espoolaiset nukkuivat vielä krapulaansa pois niin ei ollut muita todistamassa taistelua :) Siunaa mutta se painoi! En saanut sitä yksin nostettua joten piti ukko komentaa toiseen käteen. Ja eihän se pysynyt enää pystyssä jotenka tyyni isä jäi halailemaan mallia kun minä lähdin etsimään myyjää. Jäätiin siis kinni. Jostain kumman syystä jouduin asiani selittämään kaksi ja puoli kertaa ennen kuin hän tajusi.. 
Muistui taas mieleen miksi on niin kiva käydä ostelemassa ihan vaan aikuisten kesken :)

27 kommenttia:

 1. voi yökkönen tuo pinkki kuusi. siis hyi ja yäk! ikimualimassa ei meille tollasta tule! eikä edes tutuille..tai jos tulee niille tutuille niin aikamoiset kataukset saapi olla jotta meikäläinen lähtis ihan paikanpäälle tuommosta rumilusta kattomaan..ihan tässä alkaa vannoutuneella oikean kuusen ystävällä verenpaine nousta*puuuh* XD mutta muuten kyllä aivan loistavan ihanan näkönen puttiikki..tarttee laittaa tuohon riemunkirjavaan vihkoonsa ylös tai laittaa velipoika ostoksille. se nääs on duunissa siellä ja poikamies ni sit se joutanee hyvin siskolleen shoppailemaan XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikean kuusen ystävä täälläkin! Yhtenä jouluna ukkelin piti hakee 3!!! kuusta ennenkuin mulle kelpasi :)

   Poista
  2. ihan samanlainen kun minä..kaaressa lentäävät sulatuksen jälkeen ulos jos ei oo "täydellinen" XD onneksi nykyään se osaa jo ihan itse kattoa sen kaikista komeimman tuolla :D me kyllä merkataan jo tälleen syksyllä aina mikä kuusi halutaan ja silti ei kuitenkaan kumpikaan muista missä se on.. :DD

   Poista
 2. Voihan pakurin pakuri. Pitäisikin metsässä kulkiessa nostaa katse ylös eikä tuijotella vain sammalia. Pauri siellä pakuri täällä, pitääkin tutustua veitikkaan kun siitä kuulee nykyisin niin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme kyllä siittä tunnutaan nyt puhuvan joka puolella! Jotenkin olen laittanut uskoni siihen

   Poista
 3. Wau, kiitos loisto vinkeistä. Treffaan ystäväni Tampereella jouluostosten merkeissä. Pitänee muistaa nämä liikkeet! Mä olen kanssa joskus taistellut pahkan kanssa. Ne on kyllä uskomattoman kovassa kiinni!

  Mukavaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pahka eikä kääpä! Mun pitää opetella niiden ero!
   Mä taidan lähteä aleoatoksille joulun jälkeen :)

   Poista
 4. Onpa iso pahka koivussa! Ihania kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou! Kaikki sanoo että pahka kun mä luulin tota kääväksi!!

   Poista
 5. Millainen tuo pakurikääpä on näöltään? Niitä kun on muitakin patteja koivuissa, kun kuukletin löysin tällainen

  http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/wp-content/uploads/2010/05/Pakurik%C3%A4%C3%A4p%C3%A4.bmp&imgrefurl=http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/&h=336&w=448&sz=442&tbnid=uTdZ6tMDIM8SEM:&tbnh=87&tbnw=116&zoom=1&usg=__2-0x2-S7ubAsT1hJopQojfY1BlQ=&docid=oxSROE-yA0F_3M&sa=X&ei=lEKJUNbpKPL74QSViIHACA&ved=0CDwQ9QEwAQ&dur=20

  Voiko noin pitkä linkki toimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katteles ansku mulle kääpiä koivikoista :) Jaakko Halmetoja on vahva puolesta puhuja!

   Poista
 6. Seuraavan kerran otat sinne mettään vasaran lisäksi taltan, sillon on pakko alkaa irrota. On voinu ohikulkijoilla olla hyvät ilmeet, jos sun taistelua todistaneet. ;D
  Pitäskö repästä tosiaan tuollasella pinkillä järkytyksellä... suku laittas mut varmaan hoitoon sen jälkeen. ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaisi olla että valkotakkiset hakis sun ja kuusen samalla kerralla! Kyllä me siellä manattiin mutta nyt onkin käynyt ilmi että kyseessä olikin pahka eikä kääpä! Mistä noita erottaa??

   Poista
 7. Kiitos ihanista kuvista..kun ihan oikeesti en ole käynyt kuin yhden kerran oikeassa sisustuskaupassa ja toinen sisustuskauppa on finnmarilla no juu sekin on nykyään sisustuskauppa..
  Mutta on ihanaa katsella inspiraatioita herättäviä kuvia...ja tuli tunne et minäkin haluun sisustuskauppaan ja vielä joulun alla..huohh..
  No on sinun käävän haku reissu ollut rankka..tuollainen iso onkin kauhian hankala irrottaa on varmasti tiukassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun alla en raaski ostella mitään. Käyn tekemässä esikatseluita ja aleiden alettua saatan käydä ostoksillakin :)

   Poista
 8. No voi pahus tuota pahkapattia, kun ei suostunut mukaasi lähtemään....oiskos saha auttanut...:))
  Enpä ole moista kyllä livenä nähnyt, niin on iso, että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahkahan se oli ja ei siittä olisi ollut minulle mitään riemua...hyvä vaan ettei irronnut :)

   Poista
 9. Oli kyllä hilpeä reissu vaikka se pahuksen pahka jäikin puuhun! Kiitos shoppailuseurasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just Mervi PAHKA ei ole KÄÄPÄ!! Terkuin KÄÄKKÄ :)

   Poista
 10. Voihan patti ku ei lähteny puusta!:P Miten tuo kääpä siis toimii/käytetään?

  Huh hei mikä pinkki kuusi,siis oikeesti!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivaan ja keittelen teetä ja toivon ihmettä! Paitsi toi olikin väärä patti!

   Poista
 11. käypä tampereenmatkaaja kurkkaamassa mun tämän päiväinen postaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kävin kuules ja oon niin otettu :) Soot nii ihana!

   Poista
 12. Siis, wau mikä pinkki kuusi. On ihan mun näkönen. Kitchiä sen olla pitää... Mut kai mun nyt hetki täytyy tyytyä siihen viime vuonna hankkimaani valkoiseen kuuseen. Ja tosiaan, muovikuusi ei milloinkaan korvaa aitoa kuusta. Pitää olla molemmat =)

  Voin vaan kuvitella sen näyn kun rakas siippasi halailee mallinukkea muina miehinä =D

  VastaaPoista
 13. Voi että miten hauskaa tekstiä, hihittelen täällä aamutuimaan itsekseni!

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)