UA-39839136-1

tiistai 13. toukokuuta 2014

MARENKI-SITRUUNARULLA

Kaikkia etuuskortteja mullakin kukkarosta pursuaa. Yleensä sitten kaupan kassalla huomaa ettei mulla olekkaan sitä mukana. Lainannut muksulle tai jotain muuta... Mutta K ja s ryhmän kivana lisänä tulee ne lehdet. Tämänkertainen herkku onkin Yhteishyvän ruoka liitteestä
resepteihin tästä
 

MARENKI-SITRUUNARULLA
75g kuorittuja manteleita
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
4 valkuaista
1 3/4 dl sokeria

TÄYTE

4 keltuaista
3/4 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl vettä
10 g voita

PINNALLE

2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
  
Ohjeet
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita uunissa 7–10 minuuttia. Murskaa mantelit.
Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe ja maissitärkkelysseos ja kääntele kevyesti vaahtoon. Levitä marenki varoen leivinpaperin päälle noin 30 x 25 cm:n levyksi. Kypsennä 25 minuuttia. Kumoa pohja lämpimänä toisen leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Mittaa täyteainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita täytteeseen voi ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja levitä tortun päälle




No niin. Innokkaana aloin leivontamestariksi.
Ensinnäkin.. ei ollutkaan manteleita jotenka heitin kehiin mantelijauhetta. Sitten hoksasin ettei ole maissitärkkelystä , korvasin sen perunajauholla ja sitten VIELÄ ei voi sanoa etteikö ollut vettä koska sitä onneksi riittää mutta kermaa laitoin täytteeseen veden sijaan.
Ite kun olen tämmönen muikee naamainen niin rakastan sitruunaa jäätelössä , lakritsissa jaa jaa ihan missä vaan!
Minkäslaisen tuomion tää torttu sitten sai.
Maistelemaan hätyytettiin naapurin rouva tyttärineen. Jutskattiin siinä samalla MLLn asioitakin. Ei oikein ollu heitin suun makuista. Plikka sanokin jotain näsäviisasta mutten enää muista mitä :)) Jotain hauskaa se oli. Sitten oli pakko hätyytellä naapurin isäntä kaffeelle. Tunsin olevani liikaa alakynnessä herkkuni kanssa. Sieltähän se sitruunan ystävä sitten saapuikin ja vihdosta viimein sain herkkukehuja!!
Jokatapauksessa kakusta hävisi yli puolet.
Makuun saattoi hieman vaikuttaa sytojen viemä makuaisti :))
MUTTA HYVÄÄ OLI!!!!!!


18 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen on ainakin. :-)

    VastaaPoista
  2. Voi Nam!
    Minä tunnun olevan leivonnaisten ympyröimänä nykyisin joka päivä, kiitos koulun, mutta kyllä mä vaan silti sanon, että kotitekoinen on kotitekoista, ja siksi niin hemmetin hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tosi! Kattelen joskus töllöttimestä amerikkalaisia huikeita kakkuja ja funtsin voiko niitä ihminen edes syödä! Tiiliskiviä :) Toisaalta mitä enemmän kotona leipoo näkyy se vyötäröllä :))

      Poista
  3. Hyvä että koemaistoit tän, ajattelin nimittäin kokeilla joku kaunis päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ja kuten huomasit..ei väliä vaikka joutuu "tuunaamaan" ohjetta :)

      Poista
  4. Herkullista...
    Herkkuja täytyy tarjota niille, jotka ymmärtävät niiden päälle!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Ei ihan niin kuohkealle kuin ohjeessa. Harvemmin kyllä saan samannäköisiä!

      Poista
  6. Hei taas,
    sain yhdellä kotikäynnillä just tota torttua. Oli nii-in hyvää, että olisin yksin syönyt koko tortun, jos vaan olisin kehdannut. Mutta hyvä, että nyt varmaan sitä tarjoillaan teillä jatkossakin;)

    VastaaPoista
  7. näyttää ihanalta, pitää leipoa sitä tulevaan kahvila-kirppikseen, olen luonteeltani impulsiivinen ja päätän päätä pahkaa silloin tällöin leipoa jotain ja joudun kans aina tuunaamaan leivonnaisia, mutta se on vaan kivaa, tulee sit ainakin omannäköistä ja EHKÄ muistaa ostaa puuttuvaa ainetta kaupasta, leipomisiloa kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin EHKÄ!! Muistilista olis hyvä. Ja sekin toimisi kaupassa paremmin saati köökin pöyräl :)

      Poista
  8. Njam... pitänee tuota kokeilla jossain vaiheessa. Tykkään kans että Pirkka ja Yhteishyvä on ihan mukavat ilmaislehdet kunnei oikeestaan mitään tilattuja lehtiä tähän talouteen tule. Ruoka- ja leivontaohjeita varsinkin tulee niistä usein kokeiltua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Niistä löytyy aina jotain luettavaakin. Ristikon kanssa voi tuskailla. Ja käyttökelpoisia ohjeita!

      Poista
  9. Varmasti tosi hyvää, ja kaunis kakku.

    VastaaPoista
  10. Näyttääpä kyllä niin ihanalle tuo rulla! namskis

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)