UA-39839136-1

maanantai 24. maaliskuuta 2014

LEILA LEIPOO osa 1

Mä olen niin koukussa Leila leipoo ohjelmaan! Hällä on siellä niin upeat , just mun näköiset atmosfäärit missä tehä kaikkia herkkuja.  Yhdessä jaksossa Leila teki toscapiirakkaa. Siinä tarkoituksena oli saada mehukasta täytettä valahtamaan kakun sisälmyksiinkin.


TOSCA PIIRAKKA

4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
200g voita

täyte
(kiehautetaan kattilassa)
4 dl mantelilastuja
200g voita
2 dl sokeria
4 rkl kermaa
4 rkl vehnäjauhoja
Tämä ohje on pellille. Paistolämpötila mulla lieni 170 asteen huitteilla ja aika  on jotain sopivasti. Siis tämmönen leipuri mä olen. Summamutikassa vaan kokeillaan. Ohje on iänikuinen. Eli kirjoitettu silloin kun olin nuori ja luulin osaavani kaiken. 


Täyte kattilaan (lopun sain syödä )


Tarkoitushan oli että osa täytteestä valahtaa piirakan sisään.  Mulla kävi kuitenkin niin että haahuilin inan liian kauan köökissäni. Sillä seurauksella että kakkuseni oli jo ehtinyt ruskistua. No eihän se täyte enää mihinkään sisälle uponnut!! Hitsi! Nyt mun pitää tehä uus kokeilu!

 
Tässä taannoin aloin ruoan tekoon. Eli paistinpannulle voi ja.. siinä samalla sain päähäni pirauttaa äkkiä plikalleni. Ihan vaan siinä nopsaan kun rasva sulaa....  Juttelin niintä näitä ja poikkesin makkarissakin  , tein siellä jotain pikku järjestelyitä kunnes haistoin ihan kaamean käryn! Lättäsin mukelolle luurin kiinni ja tein tarvittavat siivoilut. Mä siis ihan totaalisesti unohdin mitä olin tekemässä. Uusi rasva kehiin ja koska opin heti ekasta virheestä päätin soittaa siinä samalla poijaallenikin.. JA IHAN SAMANLAILLA KÄVI!! Mikä uuvatti oikein oonkaan!!! Luulis nyt ekasta mokasta mutta ei :))))

13 kommenttia:

  1. Mitä ? Meneekö se tälä hetkellä, siis se Leila leipoo? Se on myös minun suosikkiohjelma. Voi, minkä teit, kun leivoit tuota toscaa. Nyt on lähdettävä kauppaan ja jätettävä laihdutuskuuri päiväksi sivuun. Leipomaan siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tais loppua juur... En oo piiitkäään aikaan tehny toscaa ja kylläpäs se olikin hyvää :) Varsinkin taikina ja täyte ENNEN uunia :))

      Poista
  2. Ai sen täytteen kuuluu valua sinne tortun sisään. Mä olen luulu, ettei ;)
    - olen sit jokaisella kahdella kerralla onnistunu!
    En sit oo tehny enää ku luulin toisin.
    Mikäs tää Leila leipoo on? mistä ja koska tulee?

    Noi unohtelut Kuuluu meille naisille. Just viime viikolla mun piti vaan muutama minuutti kiehuttaa soijapaloja kattilas ja mietin vajaan puolen tunnin päästä, että mikä täälä haisee kitkerältä. Ihmettelin ja ihmettelin, kunnes isäntä kysy, että kiehuuko sun soijas viä?
    - ne oli palanu kattilaan kiinni ihan hiileks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leila leipoo on ihan ihana! Voita , sokeria , suklaata :))Ja mikä köökki!!!
      Juu meille sattuu aikas lailla kaikkea mielenkiintoista :)

      Poista
  3. Tekisi mieli kokeilla, mutta nyt on pakko tsekata, että eikö tuohon kakkutaikinaan siis tule ollenkaan jauhoja, siis vaan munia, sokeria ja voita? Lopputulos näyttää kyllä herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO JAUHOT!!!!! Onneks mainitsit asiasta ..en huomannut OLLENKAAN!! Tietty tarvitaan jauhoja :))))))
      Varsinainen leipuri :)

      Poista
  4. Hih, hieman kyllä nauratti nuo sun unohdukset, mutta tekevälle sattuu ;) Pitäis kyllä kokeilla tuota ohjetta.

    VastaaPoista
  5. Joo, siis määhän olen ollut uimahallin saunan lauteillakin, kun yhtäkkiä muistin että mulla on karjalanpaisti uunissa - kotona tietysti! Saunan täydeltä akkoja husutti mut soittamaan ukolle ja äkkiä (ukko oli nuorimman kans jäänyt kotia ja vielä läksi vaunulenkille ennekun mää ehdin kotoa pois). Siinä oli vaan semmonen jännitysmomentti, että tää Kiikan uimahalli on montussa, betonin alla kellarissa ja siellä ei oikein toimi noi linkit yleensä. Onneks nyt toimi!! Olis se ollut näky kun pyyhepäällä oleva kaakatinlauma olis höyryten parveillut pihalla soittamassa kilpaa ukolle ja toiset samalla nuuskinu ilmaa että tuntuuko käryä, pitäiskö soittaa palomiähille kans.....

    Ja ne tuhannet kerrat kun olen tehnyt riisipuuroa ja "vaan lähtenyt käväseen toisessa huoneessa". Parin tunnin päästä joku karjuu keittiössä että "mikä halvattu täällä hellalla kärtsää voiko ton kannen avata ilman sammmutuspeitettä". Ehhh :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuttua! Varsinkin riisipuuro! Mutta olishan siinä ollut kylänraitilla oleville pikkasen ihmettelemistä!! Onneks sait yhteyden ettei käyny huonosti!! TAis olla mureeta lihaa..
      Mulle soiteltiin joskus koulusta perään kun hain poijaan kotio. Otin yhen mutta UNOHDIN SEN TOISEN!!! Siellä se ootteli äitiä 20 minsaa ennenku kukaan alko ihmettelemään :) Vai siis KIIKASSA!!! Ihan lähellä!!!!!

      Poista
    2. Aika hauska toi lapsen unohtaminen, juu, täällä lähellä :D !

      Poista
  6. Leipurille olisi haaste blogissani. :)

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)