UA-39839136-1

perjantai 6. lokakuuta 2017

ROOSA-NAUHA ja ROHKEUS

Moikka

Tänä vuonna Roosa-nauhan tunnusmerkkinä menee rohkeus.
Mä tuossa mietin mitä on syöpäsairaan rohkeus? Ihmisen joka on kroonisesti sairas. Jonka kehosta syöpä on vallannut suuren siivun , elintärkeitä elimiä joista se ei ikinä tule päästämään irti? Syöpäsairas joka tietää tiensä pään tulevan ihan pian..tai toivottavasti niinkuin mä nyt ajattelen ETTEI AINAKAAN ennen JOULUA... aivan liian pian.
Mitä hälle merkitsee rohkeus? Mitä se on?Rohkeus on sitä että jaksat aamulla herätä ja nousta. Silmät ovat sytoista kuivat joten muista hieroa simmujasi ja avata ne äärettömän hitaasti. Rohkeutta on nousta pystyyn. Pään metarit aiheuttavat huippaamista joten muista nousta rauhallisesti. Rohkeus tulee esiin siinäkin kun aamulla kimotat mukuloillesi että ylös! On aamu ja kiire ja mitä syöt aamupalaksi? Olen rohkea koska pelkään lasteni inhoavan minua koska aina komennan. Olen rohkea yrittäessäni paikata tulevaisuuden puuttuvia vuosia.
Olen rohkea myöskin käydessäni kaupassa. Välillä on sentin mittainen hiuspehko , välillä kallon luut paistavat niin että kaikki tuijottavat. Olen rohkeasti oma itseni!
Olen äärimmäisen rohkea myöskin silloin kun käyn uimahallissa. Ei ole hiuksia eikä ole toista rintaa..on suuri vatsa arpi josta sitä läskiä tuhoutuneen rinnan paikalle siirrettiin.Kuinka moni taaskin tuijottaa? Mitäköhän tuo äiti lapsensa kysymykseen vastaa? Hoipperoin pitkin hallin liukkaita lattioita miettien että jos nyt kaadun : montako luuta menee poikki?Olen rohkea myöskin silloin kun menen hoitoon. Taas minua pistetään ja se ällö piikki menee ihoni läpi. Olen kuitenkin onnekas omistaessani laskimoportin. Tarvitaan vain yksi pistos 7 sijaan mikäli suonia etsittäisiin. Saan pahoinvointilääkettä jotten halailisi vessanpyttyä seuraavaa kolmea päivää. Olen äärimmäisen rohkea tavatessani lääkärin. Olen käynyt TT-kuvassa ja odottaessani lääkärin vastaanottoa viikon on vatsassani ollut peikkoja. Yöuneni ovat menneet peffalleen..jännitys on valtava odottaessani tuloksia. Yleensä niissä on ollut pelkkäää paskaa....Niin nytkin.

Rohkeutta on vastaanoton jälkeen itsenä keräys , astuminen kelataksiin ja olla niinkuin olisi vaan. Kotona voi padot taas murtua. Poikani , 11v kyselee itkevältä äidiltä että oliko huonot uutiset? Yleensä sanon että juu , halataan ja taas mä kokoan itteni ja elämä jatkuu... Seuraavaan kertaan.
Syklitettyä elämää. Tänään kiinnostaa huomenna ei.Mulla itellä on jännät paikat. Tällä hetkellä käytössä oleva epirubisiini saavuttaa turvallisesti annettavan määränsä. Jatko? No katotaan. Pelottava? No totta helvetissä! 
No se lääkitys vaihtuukin lennossa..

Olen usein miettynyt mitenkä hoitoa saa ja kuka ja missä päin suomea parhaiten? Lapsellisesti kuvittelin sen olevan kaikille kaikkialla yhtä hyvää. Todellisuudessa jo se minkälaisen lääkärin vastaanotolle meet ekan kerran vaikuttaa hoitopolkuusi. Vaikka pitävätkin hoitosuunnitelma palaverejaan on niissä aina joku suurisuu. Omalla kohdallani kinasteltiin osapoiston ja koko poiston välillä. Ei katsottu tarpeelliseksi geenitestiä jonka sain sitten hoitopaikan vaihdoksen myötä. Positiivisena. Olen sitä saattanut jakaa lapsillenikin. Anteeksi siitä.
Kinastelivat miksi hormoonihoito ei ollut riittävä vaan vaihdettiin sytopillereille...
Syyttäviä sormia voisi osoitella sinne sun tänne. Myös itseeni.


Moni sanoo että jaksa taistella. Tosiasia on kuitenkin se että kun tuo pirulainen on jo kehooni päässyt asettumaan ei taistelulla ole merkitystä. Tämä sota on jo hävitty. Se on eriasia kuinka kauan tässä vielä jaksetaan tavalla taikka toisella laittaa kampoihin? Kuinka paljon lääkärit haluavat minua auttaa?


Asenne on kohdillaan. Ainakin ranteessa Littlebit Desing

Lehessä oli juttua siitä kuinka paljon vuoden hoito saattaa maksaa? Mistä kela sen rahan tekee? 


Olisikohan yksilöillyillä täsmälääkkellä parantavampi teho kuin sillä kelan korvaamalta listalta valitulla? Kuka on tällä kertaa oikeutettu näillä viimeisillä määrärahoilla saamaan hoitoa?

Olet varmasti huomannut jälleen menossa olevan lokakuun ja Roosa-nauha kampanjat!
Mukana ainakin Airam ja Sinituote 
Koska muutenkin rakastan pinkkiä olen huullaantunut Retro-lamppuun ja termareihin enkä kiellä ettenkö yrittäisi siivota pinkillä mopilla useammin :)
Roosa-nauhaa voit ostaa useasta kaupasta
Tänäkin vuonna osallistun omilla kasvoillani Syöpäsäätiön Roosa-nauha keräykseen.
Tutkimuksella pääsemme taas pienen askeleen eteenpäin.

Oma keräykseni  ROHKEUS ON SINUSSA

Ole kiltti jaa ja ota osaa..

38 kommenttia:

 1. Nämä sun kirjoitukset vetää niin hiljaiseksi (ja silmät kosteaksi), kirjoitat niin hienosti ja rohkeasti. Ja se käsittämättömän ihana positiivisuus joka sinussa on ❤ Bikke on synonyymi sanalle rohkeus ❤ Ihana olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt mun silmäkulma kostui :) Kiitos kauneista sanoistasi..näistäkin kumpuaa rohkeus <3

   Poista
 2. Olet rohkea nainen!
  Terv. Anni/ LITTLEBITDESIGN

  VastaaPoista
 3. Tiina vei jalat suustani. On ollut ilo tavata sinut. Olet iloinen ja rohkea, vaikka voisit olla kaikea muuta. Aurinkoa päivääsi <3 Ja otin osaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä kaikista..välillä rohkea välllä peiton alla :)

   Poista
 4. Birgi rohkeutta on kirjoittaa noin rehelliseti tuntemuksiasi.Ajattelen sinua ja mietin mistä nappaat sen rohkeuden,ehkä olet saanut jo syntymälahjana rohkean mielen,rakastat lapsiasi,perhettäsi ja myös itseäsi ja päätät jaksaa mahdollisimman kauan heidän ja itsesi vuoksi .unohtamatta kuitenkaan sitä minkä totesitkin ,tätä taistelua Ilmaria vastaan et voi voittaa,voit vain henkilökohtaisen vointisi mukaan pistää vastaan .Rohkeutesi on kuitenkin liian usein koetuksella terveeseen ihmiseen verrattuna ja siksi on hyvä olla tukijoukkoja matkalla ja
  rakastavia kanssakulkijoita.Syöpäsairaan hmisen elämää ja päivän kulkua voi ymmärtää vain toinen samaa sairastava,mutta kun näinkin suoraan kerrot tuntemuksesi.pelkosi ja toiveesi .saa jokainen jonkinlaisen käsityksen asiasta ja on valmis olemaan keräyksessä mukana jotta lääkkeitä kehitettäisiin ja viimein löydettäisiin lääke joka parantaa sairauden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä ihan liian syvällisiin tunnustuksiin uskalla mennä. Mutta eteenpäin mennään ja syyslomalla nähään! Kiitos :)

   Poista
 5. Voi Birki, mä just sain ripsarit ja muut tökötit naamaan ja ny ne on nenäliinassa. Enkä mä edes näe silmissä lilluvan veden takia mitä naputtelen.
  Uskotko, että mä tulen ikäni yhdistämään rohkeuden, rosanauhan ja Birkin samaan pakettiin! Tänä vuonna en o vielä osallistunut muuten kuin muutaman retrolampun verran, mutta kunhan mä tästä kotiudun...
  Muiskis 😘 Barcelonasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai barceloonan tökötit :) täällä sataa vettä joka yllätti mut täysin! Vintillä kävin rakkaus lamppuni kera! Kiitos sulle ja emmä tiä..kaikkee <3

   Poista
 6. "Rohkeus on turvautumista ihmeeseen,
  joka sisälläsi asuu.
  Olet enemmän kuin aavistat." <3
  Suuri kiitos Sinulle, että jaat avoimesti ja rohkeasti ajatuksiasi ja kokemuksiasi täällä. Uskon, että sitä myötä jaat myös rohkeutta sitä tarvitseville, omien pelkojensa kanssa kamppaileville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoisin olla niin paljon enemmän kuin jaksan...toivon todellakin että olen ollut tukena näin etänäkin :) Kiitos!

   Poista
 7. Taas mietin, että sun elämä on ollut jo vuosia ihan kuin jostain helvetillisestä kauhuelokuvasta, mutta ikinä et sitä korosta tai näytä ulospäin, vaan aina sinnittelet muitten mukana (sen verran monta keikkaa ollaan yhdessä heitetty) ja varmaan sen takia me muut ei vaan kertakaikkiaan muisteta läheskään tarpeeksi tukea tai edes ottaa kunnolla huomioon. Koska sinä nyt vaan satut olemaan niin kertakaikkisen valloittava peroona, että ei ole toista moista tässä maailmassa <3. Ja niinkuin tuolla ylempänä kaikki tähänastiset on jo niin viisasti kirjoittaneet, niin olet myös ROHKEUDEN PERIKUVA <3. Joku roti siinä silti saisi olla, millainen lasti yhden pienen äidin niskaan kaadetaan.

  Tästä lähin (ja usein tähänkin asti) laitan joka ilta kädet ristiin ja toivon, että saat avuksi maailman parhaat lääkärit ja hoitokeinot ja suojelusenkelit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kivaa kun joku joskus edes ajattelee..ettei sillai ole yksin...vaikka joskus kotona toivoisikin että saisi extra huomioo..mutta sekinn on oma vika kun vaan menee ja on..No joulujuttuja tässä mietin ja sitä että mitä silloin söisi! Puspus ansku!! Otan protskuja :)

   Poista
 8. Ihania kommentteja muilla ja aivan samoja ajatuksia, kuin itselläni. Olet rohkea kun pidät tätä blogiasi ja kerrot avoimesti tunteistasi, hoidoistasi, voinnistasi ja tilastasi. Niin ja sitten vielä rohkeasti omilla kasvoillasi. Se on kuule rohkeutta jos mikä.
  Toki tämä blogin pito voi olla myös terapeuttista, mutta mitä siitä, jos sillä saat purettua tuntojasi ja pahaa oloasi niin hyvä niin. Samalla tuot sen kamalan peikon, joka meidän jokaisen mielissä aina ajoittain vaanii, näkyväksi. Uskallan väittää, että kirjoituksistasi moni saa vertaistukea ja rohkeuttaa omiin taisteluihinsa.
  Se on kuule Rohkeutta ihan isolla R:llä.

  Roosanauhaa tällä on kannettu ylpeästi rinnassa jo viikon ajan, toivoen jonkun muun saavan esimerkistäni kimmokkeen ostaa roosanauha ja edes siten tukea tärkeää asiaa. Se mikä ei kosketa itseä tänään, voi koskettaa huomenna. Elämä kun on niin arvaamaton.

  Voimia sinulle, sillä rohkeutta sinulta ei puutu<3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on tosiaankin arvaamaton...blogin päivityksistä huomaakin milloin asiat rullaa ja milloin ollaan peiton alla piilossa..
   Kiitos ihanista sanoistasi <3

   Poista
 9. Kiitos tästä rohkeasta ja rohkaisevasta postauksesta.Omma tieni on alussa ja vaikka kaikki on nyt suhkoht hyvin ei voi tietää jatkoa.

  VastaaPoista
 10. Voi rakas B... ❤️ Annukka sanoi jo oikeesti kaiken, samoin sanoin oisin sua kuvaillut. Jatketaan taistoa, sinä Ilmarin kanssa ja mä lupaan tehdä minkä voin tuon varainkeruun kanssa. Olet upea ihminen!

  VastaaPoista
 11. Rohkeutta on kohdata kaikki ne kauheat tunteet ja vielä sanoittaa ne muille noin hienosti. Tuolla asenteella moninkertaistat kaikki eliniän odotukset. Voi kun sydämestäni toivon että selviäisit ihan kokonaan voittajana. Olisit niin sen arvoinen!
  T: Henna

  VastaaPoista
 12. Sä oot niin sissi ja mun ikuinen idoli <3

  VastaaPoista
 13. Olet upea ja rohkea! Osallistuttu on. Tsemppiä ja voimia. Hienosti olet pistänyt kampoihin.

  VastaaPoista
 14. Rohkea Birgit ❤️ Kun seuraavaksi näen roosaa, ajattelen varmasti sinua ja ostan. Voimia sinulle ja perheellesi 🙏🏻

  VastaaPoista
 15. Olet rohkea, ihana ihminen. Ei voi kuin toivoa voimia taisteluusi Ilmaria vastaan. kaikkea mahdollista hyvää koko påerheellesi.

  VastaaPoista
 16. Upea ja koskettava tekstisi sai taas omat arkimurheeni asettumaan vaatimattomiin mittakaavoihinsa. Paitsi että olet rohkea omassa taistelussasi, olet myös jakanut muille rohkeutta ja osoittanut uusia näkökulmia elämään. Osaat sanoa. Ihailen voimaasi ja sinnikkyyttäsi ja sitä miten koko ajan olet nähnyt eteenpäin pimeässäkin. Parempaa keulakuvaa ei tärkeälle keräykselle voi löytyä. Marketissa oli nauhat laitettu hienosti kassan viereen ja siitä ne sujahtivatkin useimpien mukaan. Lämmin hali sinulle.

  VastaaPoista
 17. Nyt rohkastuin kommentoimaan ensimmäisen kerran blogissasi. Olen kyllä silmäillyt silloin tällöin ja tykännytkin rohkeasta tavastasi kirjoitta todellisuudestasi ja todella kipeästä asiasta <3
  Pitkälti yli vuosikymmen sitten sain syöpä dignoosin ja voitin sen erän. Työni puolesta sain sen jälkeen mahdollisuuden työskennellä jonkin aikaa tutkijana syöpätaudeilla ja en ole koskaan, milloinkaan tavannut niin rohkeita ihmisiä! Rohkeus kumpuaa ihmisen sisältä, rohkeus laittaa kampoihin, rohkeus odottaa seuraavaa päivää ja se rohkeus olla tietoinen, ettei ehkä enään tavatakkaan seuraavalla sovitulla syto-kerralla. Rohkea ihminen myös uskaltaa olla heikko ja kertoa sen avoimesti <3
  Rohkeutta päiviisi ja tuo kuva jossa auringonkukka törröttää taiken romun keskellä kuvastaa täydellisesti asiaasi!!!!

  VastaaPoista
 18. Voi Bikke, sinä olet mahtava sisupussi! Toivotaan, että saat maasta ja taivaasta kaiken avun mitä vain voi saada. Itse sairastin rintasyövän kymmenen vuotta sitten ja nyt miehellä todettiin melanooma. Voimia sinulle <3

  VastaaPoista
 19. Rohkea ja sisukas olet!! Olen lukenut blogiasi muutaman vuoden. Usein olet minun ajatuksissa.

  VastaaPoista
 20. Mie oon sanaton. Olen seurannut sun matkaa noin vuoden. Oot mahottoman rohkea, mut saat olla pelokas <3. Toivon sulle parasta mahdollista Bikkesein. Terkuin Anu Valkealasta

  VastaaPoista
 21. Lämpöä, ilonpilkahduksia pienistä arjen hymyistä ja tilanteista, herkku, hali, kiva muisto, kaunis kukka....
  Kyllä aurinko kohta taas pilkistää, hetken kerrallaan, vaikka vähänkin.
  Kiitos energiastasi, annat meille sateen keskellekin pilkahduksen sinusta.
  Roosanauha rinnassa, heijastin keikkumassa, sinua ajatellen.
  Voimia ja hali����

  VastaaPoista
 22. R akasta.
  O le läsnä
  H alu elää!
  K iitollisuus läheisistä.
  E nemmän voimia!
  U skalla!
  S inä Bikke = Mrs. Rohkeus

  VastaaPoista
 23. On heimo, jossa ihmiset nousevat arvoasteikolla ylemmäs mitä enemmän heillä on arpia. Arpia ei siis pidä hävetä! ;) Ihana bikke! <3

  VastaaPoista
 24. Olen myöhässä.. nimittäin blogisi lukemisessa ja kai tähän kommentoimisessakin. Mutta kuitenkin: olet uskomattoman rohkea, uskallat olla myös heikko - ja mikä valo sinusta säteileekään. Voi kuinka toivon sinulle kaikkea hyvää ja voimia.

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)