UA-39839136-1

torstai 7. tammikuuta 2016

JOULU LÄHTI

Sinne se meni. Omasta mielestäni ehkä vuoden paras aika. Joulun aika. Vaikka kesän lapsi olenkin :) 
Kauhia hössötys ja kuinka nopsaan se onkaan ohi. Ihanaa aikaa. Melkein kaikki rakkaat muksut oli kotona. Ruokapöytä notkui ja vatsat paukkui...

Tänä vuonna alankin hehkuttamaan joulua jo itsenäisyspäivän aikaan. Saan sitten ihailla koristeita  , kultaa ja kimallusta kauemmin :)
Valoa ja tuiketta.
(Yöllä on niin mukava käydä jääkaapillakin kaikkien jouluvalojen saattelemana .))

Kuusen koristeli isot ja pienemmät muksut. Osan siipatkin olivat mukana. 
Onneksi pääsin livahtamaan keittiöön. 
En oikein osaa sanoa mikä oli se tunne joka sai silmäkulman kostumaan. Oliko se ilo nähdä muksut yhdessä? Eikä kukaan tapellut? Oliko se suuren suuri rakkauskohtaus? Vai oliko se samperin Ilmariefekti? Painajaisista pahin? Viimeinen joulu?
Taisi kuitenkin olla rakkauskohtaus! Sovitaanko niin?

 VillaSallasta,taas kerran, kotiutin uusia joulupalloja. Nyt onneksi jo ennen joulua... Tämä onkin vuosia sitten ystävältäni saatu kastehelmikoriste.
Se kuuluu tavalla taikka toisella luomaan sitä herkkää joulun tunnelmaa. Välillä kuusessa välillä jossakin muualla.


 Edelleen meillä on kuusessa perinteiset kynttilät. Hurjasti ihmisillä on nuo ledivalot lisääntyneet. Enkä mä sano että ne kuuseen muka sopisikaan... Kaunishan se kuusi olisi kymmenien pikkuvalojen loisteessa! Pidämme ainakin toistaiseksi perinteistä kiinni....Aattoaamuyöllä kävin tsekkaamassa kuinka herkullinen kinkkumme jaksaa? Perinteisesti paistan sen silloin yöllä... Kaikkien muiden nukkuessa... Nyt meillä oli lähes 10 kilon tuoresuolattu kinkku. Muutama tunti siinä paistossa menikin. Teen kinkulle sinappi hunnun. Kananmunaa + sinappia sotkotan ja sivelen kaikki mahdolliset pinnat. Ripottelen aika runsaastikkin vielä korppujauhoa. Sitten "ruskistan" pinnan ja muutaman kerran sivelen paistoliemellä korppujauhot maukkaiksi. Ai että me tykätään! Eikä se kinkku viikkotolkulla riittänyt! 4 päivää ja se oli siinä!

Niin siinä yöllisellä matkallani törmäsin jo lukua ottaneeseen kuuseemme!
Oltiin tosi fiksuja kuusenhaku reissullamme. Koska kuusen paikka oli tiedossa.. Syvennys seinän ja kaapin välissä , funtseimme siellä naapurin mettän ojanpientareella että ihan hyvin tuollainen lähes täysin toispuoleinen kuusi meille käy! Koska se kerran tulee siihen nurkkaan. 
No.. Kaikki koristeetkin tuli vain toiselle puolelle... 
JA noinhan siinä sitten kävi! 
En tehnyt kuuselle mitään.. jätin sen aamutoimiin... 


 Joulu on siis meiltä jo riisuttu pois. Pakattu odottamaan ensi joulua. Näitä Airamin paperitähtiä yritin saalistaa vielä lisää alennusmyynneistä siinä onnistumatta. Rakastuin hempeän lämpimään valoon,hopeisiin ja harmaisiin sävyihin! Tuon Airamin punaisen paketin ledkynttilöillä ja paperitähdellä voitti Mirstaakkeli jonka äidillä olikin jo ledkynttilöitä. Onnea hälle. Paketti onkin jo lähtenyt matkaan ja saapunutkin perille.
Joulu muuten meni edellisjoulua paremmin. olin oikein tyytyväinen kaikkeen siihen hälinään ja lötköttelyyn. Pakkaset on häirinnyt meitä , vanhan talon asukkeja ihan kivasti. Tai no..miten senkin nyt ottaa? Tässä nakuttelen tietsikkaa pipo päässä koska tuo vauvan haiven ei paljon pääknuppia lämmitä ja olisihan se suotavaa että edes jonkunlainen ajatus pinkahtaisi tuolla aivokopassa. Pari paitaa ja lämpökerrasto paksuilla gollareilla varustettuna. Eli soffaperuna joka on pukeutunut takuuvarmasti tappaakseen erotiikan orastavan siemenen.  Hoidoissa tuli käytyä vuoden viimeisellä viikolla mutta siitä sitten hieman myöhemmin lisää..
Nyt ilmoitan vain että hengissä ollaan!!
See juu leiter :)


5 kommenttia:

 1. Kiva lukea sinusta jälleen! Kyllä se joulu herkistää ja miettii syntyjä syviäkin. Ei koskaan kukaan voi sanoa onko huomista, kyllä sitä minäkin mietin kaikenlaista ja kun on sairas miettii ihan varmasti enemmän kuin normaalisti. Mutta outoa olisi ellet miettisi.Ja sinun asenteesi antaa valoa ympäristöön!

  VastaaPoista
 2. Niin juuri, joulun takia on hirveä hössötys, ja sitten se on yhtäkkiä ohi. MInäkin olen jatkanut ja jatkan vielä lisää joulua sieltä etupäästä, koska joulun jälkeen tulee jo keväiset ajatukset, vaikka pakkanen paukkuukin. Ensi vuonna tuodaan kyllä kuusikin jo kaksi viikkoa ennen joulua sisään ja muun koritatelun voi alkaa jo marraskuun alussa. Onnea ja tervehtymistä toivon sinun uuteen vuoteesi :)

  VastaaPoista
 3. Ihana sinä ja tuo kaatunut kuusi! :D Kaikkea hyvää uuteen vuoteesi! <3

  VastaaPoista
 4. Joulu menee aina niin tohinalla ohi. Mutta onneksi joulua pääsee juhlimaan taas tänä vuonna :) Kivoja kuvia :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Meidän kuusella oli ihan samat metkut, liekö sukua toisilleen? ;) Kaatuili pari kertaa...

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)