UA-39839136-1

lauantai 7. helmikuuta 2015

MISTÄ VYÖTÄRÖ SYNTYY?

Joskus on ihan hemmetin vaikee keksiä jokapäiväistä ruokaamme! Sitä jauhelihaa ja makaroonia on usein. Tai mitä mä tässä valehtelen! Voi mennä 2 viikkoa ettei meillä syödä makaroonimössöä! Itse asiassa meillä on lauantai illoista tullut sellaisia koko perheen kulinaari matkoja. Viikolla mietitään mikä herkku otettaisiin testaukseen. Saunaan ajoissa ja olkkariin telkkarin ääreen syömään. Milloin tuli putous , milloin kingi. Posse tosin oli syksyn suosikki.

Tämä eka mönjä on peruna/sipuli/purjo kermakeitto ..tietenkin pekonilla.
 

 Taisi saada kotigallupissa ykköspaikan herkkulistalla. Mustikoita valkosuklaa kiisselillä.


 Gluteenitonta ruokalajia miettiessäni törmäsin meiän lähikaupassa Helmi ryyneihin. Teinkin velliä josta tuli vetelää puuroa. Sitä mä vaan ihmettelen et mikä peijuunin vimma on iskeä tähänkin ketsuppia ja saarioisten chilimajoa???


 YÄK!YÄK!


 Sitten saatiin päähämme tehä jättisämpylät. Ite tein sämplärit. Sain paljonkin kiitosta ja saman tien valitusta kun en leivo tarpeeksi usein! Eikö  2 kertaa vuodessa riitä? Laitoin taikinaan valkosipuli rouhetta :) Sitten tein muhkeat jauhelihapiffit. Paistoin mukaan.. arvaas mitä? No PEKONIA!!!


 Tohon pekoni asiaan kuuluu jo lähes legendaksi muuttunut työmaa vitsi : kerro äidistäsi jotain. Tyttäreni ollessaan kesätöissä oli maininnut äitinsä lähtevän Lidliin AINA kun siellä on pekoni tarjouksessa ja kertonut vielä että ostaisin muka 10 pakettia kerralla??!!... Mua on sittemmin työkamu muistutellut et olenko nähnyt pekonin olevan nyt tarjouksessa :)
Mun mielestä kaikki KEVYT ruuat on pahoja. Esim kevyt metukka! YÄK! Jos pitäää kaloreita vahtia niin sitten joudaan vähemmän vettä jotta voi syödä kunnon pekonia paketillisen!


KIVVAA LAUANTAI ILTAA SINNE!!

20 kommenttia:

  1. Oikein hyvältä näyttää. Maiskis. Hyvvee viikonlopun jatkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin maistuivatkin :) Kaikki meni ja koira on nuollut rippeet! Kivvaa sinnekkin :)

      Poista
  2. Kyllä maku on pääasia, jos nauttia aikoo. Itse väänsin juuri mattimyöhäisen ruuneberin torttuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Makua pitää olla. Sen verran kattellu topceeffiä mastereita että makua pitää olla .)) En ole muuten koskaan tehnyt ruuneperkkejä!

      Poista
  3. Herkulliselta näyttää - ja myös meillä oli vielä silloin, kun lapset asuivat kotona, lauantai-ilta sellainen herkkuilta - katettiin kyökin pöydälle sellainen iltabrunssi, josta sitten tankattiin koko ilta;)
    Ja ei ihme, että heti sun otsikkosi luettuani mietin, että mikä ihmeen vyötärö - ei ole vähään aikaan täällä näkynyt;)
    Ihanaa, herkullista ja elämäntäyteistä viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei mullakaan erota reisien ja kainaloiden välillä mitään kaventumaa :) Tänään meillä ei ole yhtään muksua kotona ja iltaherkkuna olikin vain höyrynakkeja :) Niillä herkuteltiin minun lapsuudessani! Viikonloppua sinne!

      Poista
  4. Mistä syystä mun alkoi tehdä mieli ihan hillittömästi pekonia :D
    Sitä paitsi mä rrrrrrrakastan sitä!!! On vaan niin perhanan ikävää paistettavaa kun roiskii rasvat joka paikkaan.
    Ja juu, käytän rasvaritilää tai kantta. Mutta silti :/

    *kadonneen vyötärön metsästäjä*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei sellaisia härpäkkeitä ole ... ja sitten jos haluan munaa... siis kananmunaa niin paistan sellaisen vetelän pekonin paistinrasvassa! No onkos se sitten mikään ihme ettei vyötäröä ole!!!!

      Poista
  5. Mahtavan näköisiä herkkuja :-)
    Meillä kanssa sama, itsestä tuntuu usein et aina tätä jauhelihaa ja makaroonia, riisiä ja kanaa:-)
    Tuo keittokin näyttää hyvältä, pitäsköhä kokeilla.
    Kyllä se on ihan passeli et pari kertaa vuodessa leipasee sämpylät, mullakin viikon oottanu gluteeniton jauhoseos et jaksasin tehä leivän. Kaatuu aina siihen et en muista ostaa öljyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks meiän mukuloiden herkku on ihan tavallinen valkokastike jossa on keitetyn kanamunan paloja. Se ei oikeesti maistu millekkään. Siks se varmaan onkin niin suosittu :) Juu eikä liian usein parane leipoa.. katoaa se harvinaisen herkun viehätys!

      Poista
  6. Ihanan näköinen hampurilainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän oli vaikea syödä :) Mutta onnistuttiin!

      Poista
  7. Moi! On ihan pakko sanoa,että ihanaa,että joskus puhutaan kadonneen vyotärön puolesta positiivisesti,kun ottaa huomioon,että joskus katoaa paljon "tärkeämpääkin".Lauantai-illan kruunut esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa että vasta vanhemmiten on oppinut arvostamaan ruuan makua :) Eikä niin poraamaan vartalon muodoista :)

      Poista
  8. Ootta sitten joka lauantai gurmee-ravintolassa :)) Ihanaa!
    Joo arkiruoka on mitä on, meillä on tullut tavaksi hakea viikonloppuisin pizza. Tai pari.
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin me ollaan. Ja parasta tässä ravintolassa on että samaan hintaan voi ottaa kolmekkin santsia tai käydä toisen lautasella eikä maksa mitään :)) Pitsa pitäisi hakea 25 kilsan päästä ... Joskus oli tien toisella puolen.. sieltä sitten haettiin kerralla 7 pitsaa.. 7 meitä kun oli silloin..enää 6

      Poista
  9. Hehee aivan mahtavaa, sinä ja pekonit saitte mielen jo aamusta tuikkimaan. <3 Minäkin teen aina könttiruokaa. Eilen tein kinkkupiirakkaa, mutta siitä tulikin kinkkusosetta eli ei könttiä laisinkaan. Koskaan ei voi tietää mitä tulee ja se se vasta jännää onkin. On sellainen leffa "Lihapullakuurot" oiskos teillä omat pekonikuurot? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joskus voi mennä pieleen.. Pappilanhätävaraa tulee tehtyä useammin kuin olis tarvis :) Pekonikuurot!! Juu sopii koska meiltä löytyy valmiiksi kuutioitua pekonia! Pekonin monet olomuodot :)

      Poista
  10. Pekoni on ihanaa!<3 Kyllä sitä meilläkin paljon ostetaan. Ei nyt ihan 10 pakettia kerralla, mutta sitäkin useammin.;) Mutta kääk! Kuka syö Helmipuuronsa ketsupilla ja chilimajoneesilla?:D Mansikkahillon kanssa on herkkua. Juuri yksi ilta keittelin ja herkuttelin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ihme makuaisti tuolla yhdellä miehellä! Hän käy maistelemassa keitoksiani ja kehuu niistä puuttuvan jotakin :)

      Poista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)