UA-39839136-1

tiistai 17. syyskuuta 2013

LIMETORTTU

Viimosessa pirkkalehes oli limetortun ohje ja koska olen ihan HULLAANTUNUT kondensoituun maitoon,oli sitä pakko kokeilla.
Ensin murskasin keksit ja sit voi mönjä sekaan :)


Samalla kun pohja paistui tein täytteen... Kananmunan keltuiasia ja lime kuorta...


Mehun puristus meni..einy ihan reisille mutta pöytäliinalle kuitenkin :)


JA SANOMPA VAAN ETTÄ SAIRAAN HYVÄÄ TÄYTETTÄ....


Tämän puuttuvan osan verran sai vieraat syödä ja LOPUT MINÄ!!

 

Sanompa vaan että ihan sikamakoisaa piirasta! pitänee täyttää kondensoidun maidon varastot!!

TÄSSÄ OHJE!!
Ainekset: 
15 kpl Digestive-keksiä (täysjyvä)
tai puolet Digestiveä ja puolet tummaa suklaasafarikeksiä
125g voita
Täyte:
5 kananmunan keltuaista
1 tlk kondensoitua maitoa (n. 400g)
1dl vastapuristettua limen mehua
raastettua limen kuorta
Päälle koristeeksi kermavaahtoa ja limen viipaleita tai marenkikuorrutus

:


Valmistusohje: 
Kuumenna uuni 175 -asteeseen. Murenna keksit esim. kaulimen avulla tai tehosekoittimella. Sulata voi ja yhdstä keksinmurujen kanssa tasaisesti. Painele seos irtopohjavuokaan (n. 24cm). Paista uunin keskiosassa n. 8 min. Sekoita munankeltuaiset, kondensoitu maito, limen mehu ja kuoriraaste. Kaada seos vuokaan ja paista vielä 15 min. Jäähdytä. Anna piirakan olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Voit myös pakastaa sen mutta anna sen olla huoneenlämmössä n. 20 min ennen tarjoilua. Pursota päälle kermavaahtoa ja koristele limetin viipaleilla. Tai voit kuorruttaa sen marengilla.

Terkuin herkkupeppu :))

29 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa herkullliselta ja helpolta. Kaikki missä on kondensoitua maitoa ei voi olla huonoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta..sitähän voisi makeen nälkään popsia kun nomparellit on jo syöty :)

      Poista
  2. Voe nami nami nam nam nam..varpilla ihan sata hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin taatusti onkin.. Vyötäröltä sen sitten taas näkee :))

      Poista
  3. Taidampa kokeilla. Sait ylipuhuttua. Tosin tällähetkellä on bostonkakku uunissa, joten tämä kakun teko siirtyy loppuviikkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi! herkkua sekin! Mutta voin suositella tätä!!

      Poista
  4. Aattelin heti skipata tän ohjeen ku luin ton maidon... eipä sillä että en muka siitä tykkäis vaan se keittoaika.
    - mutta mitä luinkaan. Sitä ei nyt keitetä tuntitolkulla! jee...
    tätä pitää kokeilla!
    Thanks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tähän ei tarvi keittää.. Tein kyllä Banofeeta ja keitin tölkkiä!! SIIS SAIRAAN HYVÄÄ SE OLI!! Kantsii kokeilla! Tölkin poreillessa..tein ruokaa , otin torkut soffal hain poijaan kotio...

      Poista
    2. tota mä just aattelin, maidon keittoaikana vois tehdä vaikka mitä :D
      Mutta on se silti tosiaan Hyvääääää!

      Poista
  5. Siis mitä? Ei tarvi keitellä? Jee! Kokeiltava :D
    Mistä mä tähän hätään sitä maitoa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas monesta kaupasta saa jo nykyään ja juu ei tarvi keitellä!! Saa vaan POPSIA!!!

      Poista
  6. Ihanan näköstä ja vissiin makustakin. Tätä kyl pitää testata.

    VastaaPoista
  7. "Huoneenlämmössä 20 min ennen tarjoilua" - :D ...jos on enää mitään tarjottavaa. :D

    VastaaPoista
  8. hih, niin paras tämä vatkaintennuolentakuva! :D
    mukavata viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Tätä pitää koittaa!

    VastaaPoista
  10. Kiitos reseptistä, menee ehottomasti kokkeiluun! :)

    VastaaPoista
  11. Nam, herrrrkullisen näköistä! :) Mun blogissa on kuules sulle haaste.

    VastaaPoista
  12. Naaaaam naaam nam nam... Pitikin jo testailla Heidin ohjetta, mutta pitänee ottaa tääkin muistiin!

    VastaaPoista
  13. Kuola valluupi....näyttää niin pirskatin hyvältä :)

    VastaaPoista
  14. Mainos meni jakeluun, uskon, että on herkkua :) Kondensoitu maito on minulle ihan outo tuote, täytyypä olla tarkkana seuraavalla kauppakäynnillä.

    VastaaPoista
  15. Pitäisiköhän tuota kokeilla itsekin - kuulostaa ja näyttää niin herkulta...ja aikas helpolta ohjeelta:)
    Iloa viikonloppuusi♥

    VastaaPoista
  16. Moikka tänne :) Ensin pitää joku paikka tulla niin kipeeksi että joutuu rauhottumaan väkisin :D ja sitten huomaa sen olevankin huippu juttu koska kerkesin vihdoinkin sinunkin blogiisi tutustumaan vähän paremmin <3 Huippu mimmi oot kyllä vaikka käyt tosi vaikeita asioita läpi!! Lukijaksesikin sain itseni vihdoin, oli vähä säädöt kohillaan tuossa miun blogissa ;) Aina ei voi olla nörtti! Mutta oikein hyvää syksyn jatkoa ja tunnelmallisia iltoja kynttilän valossa! Palataan taas <3

    VastaaPoista
  17. Heip, tuota samaista torttua tehtiin toissaviikolla yksille synttäreille - ja hyväähän siitä vaan pakkas tulla -> kaikki meni, muruakaan ei jäänyt :)
    Hyvä ohje siis oli/on.

    VastaaPoista
  18. Näyttääpä huvalle! :) Eekä tuo nyt tunnu kovin epäterveellistäkkään olevan x)

    VastaaPoista
  19. Tämä sai niin minut hyvälle tuulelle, erityisesti tuo maistelukuva :) Pitääpäs tehdä tuota kakkua!!! Lukijaksi klikattu!

    VastaaPoista
  20. Tämä sai niin minut hyvälle tuulelle, erityisesti tuo maistelukuva :) Pitääpäs tehdä tuota kakkua!!! Lukijaksi klikattu!

    VastaaPoista
  21. Tämän ohjeen minäkin otin Pirkkalehdestä talteen. Pitääpi siis testailla! :)

    VastaaPoista
  22. Itse en limestä kauheasti perusta, mutta sait tämän kuulostamaan sen verran hyvältä, että kokeiluun menee täälläkin:)

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)