UA-39839136-1

tiistai 17. huhtikuuta 2018

PARTIOLAINEN! AINA VALMIINA!

Moikkelis hoo!

Mulle on nyt tapahtunut viimeaikoina kaikkee hassua. Mutta niistä mä kerron sitten toiste..
Nyt me mennään tänne meiän kylälle joka ainakin mun mielestä on ihan tuhottoman aktiivi kaikin puolin.
Meillä on kuulkaas alkanut PARTIO! Kuinka moni on omassa lapsuudessaan käynyt partiota? Minä ainkin. Tykkäsin mettäretkistä ja muistan vieläkin sen nuotiobiisin tai ainakin pätkiä siittä...Meil on metsässä nuotiopiirii....missä kuusten kuiske soi..nuotti taisi olla aika monotominen..kiitos äidin perintötekijöiden. Mulla on vaan hyviä muistoja liekö syynä ajan kultaamat muistelot vai..ei..ne oli ihan oikeesti hyviä hetkiä.Pyörällä 7 ikäisenä 4 kilsaa sinne kololle ja samat sitten takasin. Satoi tai paistoi.
Minusta on kauhian kiva ettei paria poikia tarvi lähteä kuskaamaan (eihän mulla ole edes ajokorttia vaikkei sillä ajetakkaan) jonkin matkan päähän vähintään koksuun joka on meiän pääkeskus (ainakin maantiedollisesti). Lähetät vaan poijaat pyörällä matkaan ja oottelet takasin. No oon mä pari kertaa itekkin ollut seinäkukkasena..
Ollaan käyty pilkillä!!


Reikää kairratessa tuli kyllä urheiluväline kateus..oma lensi ei vaan piti jättää jäälle pystyyn siihen pikkukuoppaan joka oli aikaiseksi saatu puolen tunnin rehkimisellä! No..huijaan..3 minuuttia ja luovutus. 


 Ollaan nautittu retkievästä kunhan se on ensin saatu valmiiksi


ja saatu tutustua kuinka toimit jos avantoon plumpsahdat...


Kaikkea erätaitoa ja kuika luonnossa saa liikkua. Eläinten ja luonnon kunnioitusta, kaveriapua.. Ei pöllömpi harrastus ollenkaan. Hienoa että omalta kylältä ollaan vielä saatu "joukkuiden" johtajat. Sudenpennut , seikkailijat ja tarpojat. jos sanoisin että 30 mukaulaa on lähtenyt mukaan kun ala-asteella heitä on abaut 60-70 lasta! Miettikää mikä osallistumisprosentti!!!


 Tässä nyt peräänkuulutan että jos sulla lojuu käyttämättömänä paria uudenmallista S koon partiopaitaa vinkkaa mulle tahi rinkkoja tai se tringelitrongeli keitin..voisin olla tai olenkin kiinnostunut..mitäs muuta he tarvii?  Itellä tais muksuna olla pelkkä huivi ja hiellä saavutettuja merkkejä jossakin...

Sanotaan että muksut jähmettyy kun eivät harrasta ja tottahan se on. Kyykkyyn meno onnistuu erittäin huonosti. Ite pääsen kyllä mutten pääse ylös!! Kontaan sen jälkeen kun olen ensin kellahtanut selälleni johonkin soffan kulmaan kiinni ja funtsin että kumpi jalka jaksais nostaa kehoni ensin polvilleni ja siitä sitten...en oo vanha luuska vielä vaan muuten semmonen voimaton. Nyt on nilkoissa 300 gramman painot (painavampiin ei bygee) jos pikkuhiljaa edes rappuja pääsis ylöspäin..
Tää partio harrastus on tiistaisin ja sehän pojille sopii kun tiistai on pelikieltopäiväkin. Tällä konstilla rajoitetaan sitä lähes koko käden vievää viihdykettä.
Saavat siinä partion lomassa huomaamattaan kavereita livenä ja raitista ulkoilmaa..
Ai että mutta monta kärpästä kerralla!

Loov juu!
 

33 kommenttia:

 1. Onpa tosi hieno juttu! Meidän kaikki neljä tenavaa oli partiossa ja vanhin vielä melkein kolmekymppisenä pikkuisten kanssa leirillä. Tavaraa kyllä tarvitaan aluksi kaikenlaista, vaikka ihan oikeasti lippukunnaltakin saa lainaksi aina mitä vain, mutta makuualusta, rinkka ja makuupussi ovat ne ekat tärkeät ja pienet eivät ihan aluksi laavussa nukukaan, joten kovan pakkasen makuupussia ei tarvita. Trangian saa lainaksi varmaan lippukunnalta, vaikka meillä se oli kesäreissuilla kovassa käytössä perheenkin kesken. Majoitteet (lue: teltat) tulevat lippukunnalta. Onko teillä sudenpentuja vai vartiolaisia? Ensi viikolla on Yrjön-päivä, onko heillä silloin vala? Paitaa ei varmaan ihan heti tarvi hankkiakaan...toivottavasti paidat löytyvät, meillä ne ovat jo niin hiuki :D. Iloista partiotaivalta koko perheelle!

  VastaaPoista
 2. Vala on ensi viikolla! Tääsä vielä harjoitellaan mutta luulempa että se on pajat mukanaan vienyt! Pikkuinen vaellusretki on tulossa Kullaan Joutsijärvelle johonka olis kiva tutustua itsekkin...

  VastaaPoista
 3. Eikös sitä sanota että kerran partiopoika, aina partiopoika, kai se sama pätee sitten tyttöihinkin. mutta partio on kyllä hyvä harrastus.

  VastaaPoista
 4. On se hyvä harrastus. Toinen, joka on tällaisilla pikku kylillä suosittu ja hyödyllinen, on vapaapalokunta. Sielläkin oppii tärkeitä taitoja.
  Mukavia partiopäivä!

  VastaaPoista
 5. Voi, miten hienoa, että kylässänne harrastetaan hyviä asioita!
  Aurinkoterveisiä sinulle Birgit ja koko perheelle.

  VastaaPoista
 6. Hyvä homma tuo pelikieltopäivä! Täytyypäs ehdottaa lapsenlapsien vanhemmille.

  VastaaPoista
 7. Partio on hyvä harrastus! Mun lapsuudessa/nuoruudessa meidän kylällä ei sellaista pidetty ja kavereita kadehdin, jotka sitä harrastivat! Kullaan Joutsijärven seutuun kannattaa kyllä tutustua! Mä en oo siellä vaeltanut, vuokrasimme veneen ja soutelimme järven halki autoitupaa yöpymään kahden haukkumme kera. Upea reissu, jonka ensi kesänäkin toteutamme! =)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Onko käynyt se vääjäämätön ja lopullinen nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sun asiasi tulla tänne huutelemaan,
   tunneäly ja hienotunteisuus olisivat toivottavia. Eiköhän sinuakin informoida, jos joku kokee niin. Kaikella on aikansa ja paikkansa, toivoisin myös sinulla.

   Poista
  2. Miksi noin rumasti vastasit?

   Poista
  3. Birgit ei olisi koskaan vastannut kenellekään tuolla tavoin asialliseen kysymykseen.
   Tämä on sentään hänen bloginsa, jolla oli paljon lukijoita ja jossa Bikke avoimesti kertoi sairaudestaan. Kunnia ja rauha hänen muistolleen.

   Poista
  4. Rauha. Olisi tietysti asiallisempaa, jos kyseltäisiin kuulumisia ja vointia, jos tietoa ei ole julkaistu.
   Kyllä se on läheisten asia, eikä meidän lukijoiden.
   Voimia perheelle!
   Kyllä hienon välittävän ihmisen vaikutus jää, kunhan aika vähän armahtaa, niin suru muuttuu kaipaukseksi, jota voi hymyillen muistella.
   Aurinkoista kesää ja enkeleitä elämään!
   Moni muistaa Bikken, hän elää esimerkillään.

   Poista
 10. Birgit vietiin ampulanssilla sairaalaan. Oli siellä viikon ennenkuin menehtyi��❤

  VastaaPoista
 11. <3 Lämmin osanotto omaisille.

  VastaaPoista
 12. Hyvää matkaa ❤ lämpimät osanotot omaisille ❤

  VastaaPoista
 13. ❤Olen tuskista vapaa ja mukana tuulen,
  saan kulkea rajalla ajattomuuden.
  Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
  olen kasteisen aamun pisara hento.
  En ole poissa vaan luoksenne saavun,
  mukana jokaisen nousevan aamun
  ja jokaisen tummuvan illan myötä
  toivotan teille hyvää yötä.❤

  ❤Hyvää matkaa Birgit❤
  Lämmin osanotto ja voimia kaikille omaisille ❤

  VastaaPoista
 14. Tulit tänään mieleeni,
  Luin täältä surulliset kuulumiset

  Lämmin osaanottoni ja toivon voimia omaisille 😍 pitäkää huoli toisistanne ❤

  VastaaPoista
 15. Olen valehtelematta itkenyt tuntikaupalla. Tuntuu niin väärältä, että nyt Bikke ei ole täällä enää. Aurinkoinen ja sanavalmis Bikke. ��

  Suuret osanotot perheelle, toivottavasti löydätte valoa kaiken surun keskellä.

  VastaaPoista
 16. Jotenkin tutulta kuulosti tuokyykkyyn meno. Olen samaa mieltä, että lapset tarvitsevat muutakin kuin pelikoneet. Tsemppiä teidän koko perheelle

  VastaaPoista
 17. Voimia omaisille ja Bikkelle hyvää matkaa <3

  VastaaPoista
 18. You made an article that is interesting.You are so amaz

  VastaaPoista
 19. Miksi joku omaisista ei lopeta näitä blogeja!!!!!!!!

  VastaaPoista
 20. Voi Bikke! Oliaitko halunnut sitä että blogisi kummittelee täällä vieläkin!?

  VastaaPoista
 21. Great with detailed information. It is really very helpful for us.
  Village Talkies a top-quality professional corporate video production company in Bangalore and also best explainer video company in Bangalore & animation video makers in Bangalore, Chennai, India & Maryland, Baltimore, USA provides Corporate & Brand films, Promotional, Marketing videos & Training videos, Product demo videos, Employee videos, Product video explainers, eLearning videos, 2d Animation, 3d Animation, Motion Graphics, Whiteboard Explainer videos Client Testimonial Videos, Video Presentation and more for all start-ups, industries, and corporate companies. From scripting to corporate video production services, explainer & 3d, 2d animation video production , our solutions are customized to your budget, timeline, and to meet the company goals and objectives.
  As a best video production company in Bangalore, we produce quality and creative videos to our clients.

  VastaaPoista
 22. Voi vieläkö tämä blogi täällä "kummittelee"?? Vai haluaako omaiset tätä säilyttää ??

  VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)