UA-39839136-1

maanantai 1. helmikuuta 2016

IRLANTILAINEN KAHVIVAAHTO

Ihanaa kun poikkee vieraita! 
Välillä käperryn soffanpohjalle enkä missään nimessä halua meille kenenkään tulevan.
 Sitten on hetkiä kun pitää ruinata jotakin kyläilemään.
 Sitten on tietenkin niitä ihania vieraita , joita tänäpäivä on ÄÄRIMMÄISEN harvassa , heitä ,jotka kutsuvat itsensä kylään :). 
(mulla on paha tapa käskeä itseäni kylään :) )
 Juur poikkesin serkkupoijaalla ekan kerran sitten ever! Ja me sentään ollaan kohta viiskymppisiä!  Mikä tätä ajasta onkin tehnyt niin kiiruisen kaikille ettei enää nähdä? Ettei rimpauteta ovikelloa ja sanota että me tultiin NYT?

No siis juttuhan on se että joskus on ihan kiva tehdä vieraita varten jotakin pikkusta herkkua. Lauantaisille vieraille tempaisin tuollaisen irlantilaisen kahvivaahdon.
Ohje on peräisin Anna-lehdestä joltakin vuosituhannelta kun lehden välissä vielä reseptikortteja jakelivat.


OHJE
(pieni kupillinen 6-8 hengelle)
2 dl hyvin vahvaa kahvia
3 rkl sokeria
3 rkl viskiä
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä

Liota liivatteita kylmässä vedessä n:5 minuuttia.Sekoita sokeri ja viski kuumaan kahviin.Lisää puserretut liivatteet. Anna kahvin jäähtyä jääkaapissa, välillä sekoittaen,paksuhkoksi kiisseliksi. Sen jälkeen vatkaa se kuohkeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä. Laita tarjoiluastioihin ja sitten takaisin kylmään hyytymään.
Koristele esim: kermavaahdolla.
Valmistusaika noin 45min ja vaikeusasteeltaan helppo



 Meillähän ei olut viskiä siihen hätään jotenka käytin Xantia likööriä. Sitä lorahti pikkasen liikaa (kuinka mitata 3rkl?..) jonka johdosta juoksutin lastani ylimääräisellä kauppareissulla. Eli lisäsin 2 dl kuohkeaa kermaa :)  Ei ollut sitten niin älyttömän tujua! Koristelin suklaarusinoilla.


Tämän herkun tarjoilin Iblaursenin Mynthe vuoista. Nam!
 

Pruukaatteko te käydä yllätysvisiiteillä?

13 kommenttia:

  1. En käy ylläriviarailuilla...
    - En oo kotosin täältä joten sukulaisia ei oo lähellä ja lähes kaikki tuttavat on yrittäjiä, ja luannollisesti kiireisiä (kuten minäki, ainaki ajatuksissa). Suurin syy taitaa silti olla laiskuus! Pääset töistä kotiin viideltä, pari iltaa viikos harrastuksia ja loput kotoilua. Viikonloput mahdollisuuksien mukaan mökillä, saaressa, mihin kukaan ei yhtäkkiä poikkee.
    Mutta, kiitos ohjeesta, sitä pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiskuus on kyllä semmonen epeli! Laittaa sormensa vaikka mihinkä asiaan😁. Jälkkäreitä onkin hyvä testailla ihan omassa rauhassa jos niitä vaikka joskus joutuiskin vieraille tarjoomaan. Ettei ol liian tujuja!

      Poista
  2. Ihanalta herkulta näyttää.

    Minulla käy joskus yllätysvieraita ja on aivan kamalaa, kun ei ole
    mitään tarjottavaa. Olen oppinut pitämään hätävaraa pakkasessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastin on hyvä pelastus! Paitsi että.. jos tiedän siellä jotakin olevan.. niin kohta siellä ei enää olekkaan😂 Olen siis itseni yllätysvieras!

      Poista
  3. Namskis mitä herkkuja! Sullakin on vielä jäljellä noita Annan reseptikortteja, niin täälläkin :)
    Yllätysvierailuilla sitä käytiin ennen, mutta mikähän siinä on, että ei enää nykyään lainkaan.
    Vähän kieroon katsotaan, jos edes sellaisesta puhelee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan erkaannuttu toisistamme vähän niinku se bussipysäkki kuvakin antaa ymmärtää.. Mutta onhan se kiva kun poiketaan päivittämässä kuulumisia, jutellaan ja naureskellaan.

      Poista
  4. Näyttää kyllä niin herkulliselta, että pakko kokeilla viikonloppuna. Onks sulla ideoita, mitä vois käyttää ton alkoholin tilalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis siihenhän voi lorauttaa vaikka pikkasen enemmän kaffetta, appelsiinimehua? jotain lempimakua vähän niinkuin jouluna saatua makukaffetta! Paas kertoin sitten millä lisukkeella teit ja mille maistui!

      Poista
  5. Mmmm namskis:P
    Itse en tykkää yllärivieraista sen takia, kun meistä on niin paljon puhuttu sontaa seläntakana, että joka kerran kun on tulossa viereita on kauhea suursiivouspaniikki.Jotenkin ihmisillä on unohtunut tavallinen arki ja kodin pitää aina olla tiptop.Sitten kun ky meidän kaaoksessa niin on hyvä nostaa itsensä jalustalle, kun heillä on niin siistiä ja meillä hyrskynmyrskyn.
    Tämä on itseasiassa todella rasittavaa, koska kun olin lapsi niin naapurit piipahti kylään ilman sen kummempaa hulabaloota,pöytään sulatettiin pullia pakastimesta ja parannettiin maailmaa.Eikä ketään kiinnostanut jos lasten lelut oli leviteltynä leikkejä varten.Nyt pitää tarjollakin olla ensin ruoka ja sitten kahvit tai ainakin kahveilla jokasorttia kahvileipää.
    Nykyisin harrastetaankin erikoisherkkuja ihan oman perheen ja muutaman tosi läheisen ystävän kesken:)

    VastaaPoista
  6. Meillä varsinkin aiemmin mies harrasti yllätysvierailuja, musta se oli vähän outoa mennä yllättäen johonkin ja nykyisin mieskin useimmiten soittaa ensin tai jos ei meinaa soittaa, niin sanon että soita ensin...siis vaikka yhdessä mentäis, mutta jos on enemmän miehen tuttuja tai mulla ei ole puhelin numeroa... :D

    VastaaPoista
  7. Nami, näyttää tosi herkulliselta - varsinkin sulkaarusinoiden kera. ♥
    Mä en koskaan paukahda yllättäen vierailulle, varmaan siksi kun itsekin inhoan yllätysvieraita. Pitää saada rauhassa valmistautua (henkisesti :D) eli siivoilla hieman ja laittautua paraatikuntoon. Ei oo kiva kestitä vieraita tukka pystyssä! :)

    VastaaPoista
  8. Todellakin, todellakin :) Kovalevylle korvan taakse tämä resepti - pitää tehdä testiversio nyt vkl:na :) Kiitti. Nostalgiset on kokkikortit, muistan nämä hyvin :)

    VastaaPoista
  9. Tätä mun täytyy kyllä päästä koklaamaan, näyttää sen verran hyvältä ja kuulostaa.
    Minä oon kanssa nykysin vähän sellanen ittenikyläänkuttuja, johtuu varmaan siitä kun ei oo miestä enää niin on aikaa enemmän:D
    Yllätysvierailijat on kivoja, mutta eipä niitä yleensä näy, jotenkin nykyään ihmiset on sellasia, että kaikki pitää olla kalenterissa kaks viikkoa ennen. Tai ei kaikki sentään, mutta monet, ja kyllä ymmärränkin heitä, joillain on vain yksinkertasesti niin hiivatin hektistä se elämä.
    Kivaa loppuviikkoa Bikke <3

    VastaaPoista

Ilahdun pienistäkin sanoistasi :)